Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorzitter politiebond: tientallen bedreigingen bestuurders

Voorzitter politiebond: tientallen bedreigingen bestuurders

BAARN (ANP) - De afgelopen dagen hebben tientallen bedreigingen en intimidaties plaatsgevonden van wethouders, raadsleden en Kamerleden rond de boerenacties. Dat gebeurde onder meer via social media, in persoon door mensen die voor de deur stonden en soms telefonisch, zegt voorzitter van de Nederlandse Politiebond Jan Struijs naar aanleiding van uitspraken die hij eerder woensdagochtend deed in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers.

Struijs noemt de bedreigingen en intimidaties een heel zorgelijke ontwikkeling. "Het is een onderdeel van de toenemende agressie van de boeren." Volgens Struijs mag intimidatie en bedreiging nooit een verdienmodel worden. "Dat wordt het wel als Kamerleden wegblijven uit de Kamer."

Woensdagochtend werd bekend dat CDA-Kamerlid Derk Boswijk de komende dagen thuisblijft bij zijn gezin, nadat dinsdagavond boze boeren bij zijn huis stonden om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Zelf was hij toen nog aan het werk, zijn twee kinderen van 4 en 7 jaar waren er wel, meldt Boswijk op Twitter.

Volgens Struijs maakt niet iedereen melding van een bedreiging of intimidatie. "Daarom is het goed dat Boswijk nu zegt: ik ben er wel klaar mee. Ook met de Covid-rellen hebben we gezien dat dit soort acties het verdienmodel aan het worden is, en dat is heel zorgelijk."

Meer uit Binnenland

Overijssel trekt 16 miljoen euro uit voor leefbaarheid platteland

ZWOLLE (ANP) - De provincie Overijssel trekt opnieuw miljoenen uit om de leefbaarheid op het platteland te verbeteren. Een ruime meerderheid van Provinciale Staten (39-7) stemde woensdag in met een investering van 16 miljoen euro. In de vorige Statenperiode (2020-2023) had Overijssel al bijna 4 miljoen euro beschikbaar gemaakt voor een stimuleringsregeling.

53 minuten geleden
Alternatieve kunstmest mogelijk eind dit jaar toegestaan

DEN HAAG (ANP) - "Als alles meezit" worden Europese regels eind dit jaar aangepast om kunstmest dat is gemaakt van dierlijke mest toe te staan. Dat schrijft demissionair landbouwminister Piet Adema woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Op dit zogeheten Renure is veel hoop gevestigd om mestoverschotten op te vangen, maar de Europese Commissie heeft het gebruik ervan nog niet toegelaten.

57 minuten geleden
Medewerkers kinderopvang krijgen 2,5 procent loonsverhoging

DEN HAAG (ANP) - Medewerkers in de kinderopvang krijgen er 2,5 procent loon bij. Tot dat resultaat zijn vakbonden en werkgevers gekomen in de onderhandelingen voor een nieuwe cao, die op 1 juli 2024 ingaat en een looptijd van zes maanden kent.

1 uur geleden
Minister bezorgd: meer jonge mensen met burn-out arbeidsongeschikt

DEN HAAG (ANP) - Meer mensen kunnen door mentale klachten niet meer werken en doen daarom een beroep op een arbeidsongeschiktheidsuitkering, zegt demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken). Het gaat vooral om "jongere mensen met burn-outs". De bewindsvrouw maakt zich daar zorgen over.

3 uur geleden
Watertekorten en wateroverlast nemen toe, waarschuwt rapport

DEN HAAG (ANP) - Drogere zomers, nattere winters en de stijgende zeespiegel maken het waterbeleid in Nederland de komende jaren steeds ingewikkelder. "Knelpunten met betrekking tot watertekort, wateroverlast en waterveiligheid stapelen zich op. Dit raakt heel Nederland", schrijft onderzoeksinstituut Deltares in de nieuwe Deltascenario's.

3 uur geleden
Den Haag: politie houdt verscherpt toezicht op dodenherdenking

DEN HAAG (ANP) - De Haagse politie houdt volgende week "verscherpt toezicht" op de dodenherdenking en zal ingrijpen "indien daartoe onverhoopt aanleiding is". Dat meldt de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, na vragen vanuit de gemeenteraad. "Het college hecht grote waarde aan een veilig en waardig verloop van herdenkingen", stelt de burgemeester, die ook zegt dat er "geen ruimte en tolerantie is voor Jodenhaat en antisemitisme".

3 uur geleden
Ophokplicht pluimvee vervalt nu in heel Nederland

DEN HAAG (ANP) - De ophokplicht voor pluimvee geldt per direct ook niet meer in de Limburgse Peel en de Gelderse Vallei, heeft demissionair landbouwminister Piet Adema woensdag bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen. Wie in die regio's meer dan 250 fazanten, loopvogels of sierwatervogels houdt, hoeft die dieren ook niet meer af te schermen van wilde vogels.

3 uur geleden