Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorzitter politiebond: beleid rondom coronaregels herzien

Voorzitter politiebond: beleid rondom coronaregels herzien

DEN HAAG (ANP) - Politiebond ACP pleit voor een herziening van het beleid rondom de coronaregels en coronaboetes. Regels moeten eenduidiger zijn en er moet bekeken worden "hoe we het sociaal- en maatschappelijk verkeer weer kunnen gaan oppakken" in Nederland, vindt voorzitter Gerrit van de Kamp.

Van de Kamp zei dat dinsdag kort na een gesprek tussen politievakbonden en de boa-bond met minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Maandag zei Richard Gerrits, voorzitter van de vakbond BOA ACP, dat het begrip voor de coronaboete steeds kleiner wordt. Er zijn recent ook minder boetes uitgeschreven als gevolg van de beelden die naar buiten kwamen van de bruiloft van Grapperhaus. Daar hielden de gasten zich niet steeds aan 1,5 meter afstand.

Wat betreft de regels "valt het niet meer uit te leggen", zegt Van de Kamp. Hij constateert dat ze overal kunnen verschillen en dat het voor handhavers niet meer werkbaar is. Daarnaast, zo vindt hij, leiden de regels tot spanningen waarbij groepen tegenover elkaar komen te staan. Ook denkt hij dat mensen zich wegens de gezondheidssituatie lang goed aan de regels hielden, maar dat ze nu "perspectief willen krijgen over wat wel en niet mag. Mensen willen weer kunnen leven."

Hoewel handhavers de laatste tijd misschien minder boetes uitdelen, moeten ze nu nog steeds optreden door dingen te verbieden of feesten te beëindigen.

Over de bruiloft van Grapperhaus vindt Van de Kamp dat hij denkt dat de minister grotendeels geprobeerd heeft regels te volgen. "Bij meer mensen is dat lastig gebleken, zoals van het koninklijk huis. Of mensen tijdens demonstraties."

Meer uit Binnenland

Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

1 uur geleden
Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer was volgens hem wel aanspreekbaar.

1 uur geleden
Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

ROERMOND (ANP) - In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water. Nadat de gealarmeerde brandweer hem uit het water had gehaald, werd hij gereanimeerd, maar dat was tevergeefs, zei een woordvoerder van de brandweer.

4 uur geleden
Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

DEN HAAG (ANP) - Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.

6 uur geleden
Van Zanen: demonstratierecht niet zelfde als recht overtreden wet

DEN HAAG (ANP) - Hoewel het Openbaar Ministerie de meeste aangehouden actievoerders bij een blokkade van Extinction Rebellion op de A12 niet zal vervolgen, benadrukt de burgemeester van Den Haag zaterdag wel dat het recht om te demonstreren niet hetzelfde is als het recht om de wet te overtreden.

7 uur geleden
Bijna 1580 klimaatactivisten opgepakt op A12, 40 vervolgd

DEN HAAG (ANP) - Bij de blokkade van Extinction Rebellion zijn 1579 klimaatactivisten aangehouden op de A12, meldt de politie zaterdagavond. De meeste demonstranten zijn weer op vrije voeten en worden niet vervolgd.

7 uur geleden
Weggebruikers kunnen via Utrechtsebaan (A12) Den Haag weer uit

DEN HAAG (ANP) - Een deel van de A12 is vrijgegeven. Auto's kunnen via die weg Den Haag weer uit, meldt de politie zaterdagavond na de blokkade van Extinction Rebellion op de A12.

7 uur geleden