Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorzitter KNVB tevreden over nieuwe opzet Europese toernooien

Voorzitter KNVB tevreden over nieuwe opzet Europese toernooien

AMSTERDAM (ANP) - Just Spee is tevreden met de nieuwe opzet van de Europese toernooien voor clubteams. "Het waren langdurige processen, maar ik heb begrepen dat de leagues en de fans er wel achter staan", zei de voorzitter van de KNVB, die ook lid is van het uitvoerend comité van de UEFA. "Gelukkig blijven de nationale competities bepalen wie er aan de Europese toernooien mogen deelnemen."

De Champions League wordt in 2024 uitgebreid van 32 naar 36 ploegen, die minimaal acht wedstrijden gaan spelen. Dat gebeurt in een grote poule waarin clubs volgens een zogeheten Zwitsers model, iedere ploeg krijgt een groep tegenstanders die ongeveer even zwaar is, tegen elkaar spelen. De twee best presterende landen in Europa, op dit moment Engeland en Nederland, krijgen een extra ticket voor de Champions League.

Spee beseft dat Nederland vooral door de invoering van de Conference League zo goed scoort in Europa. Hij vertelde woensdag na het congres van de UEFA in Wenen dat het aantal punten dat clubs in de Conference League kunnen verdienen voorlopig ongewijzigd blijft. "Dat is goed nieuws voor Nederland. Feyenoord heeft dit seizoen met duels in de Conference League de meeste punten voor Nederland gewonnen. Maar naast Ajax in de Champions League hebben Vitesse en AZ het ook goed gedaan in de Conference League."

Het uitvoerend comité van de UEFA vergaderde niet voltallig. Andrii Pavelko uit Oekraïne was er vanwege de oorlog in zijn land niet bij. "We hadden net contact met hem via een videoverbinding die soms wegviel", vertelde Spee. "Hij stond in een stadion dat onlangs zwaar gebombardeerd is. Hij bedankte de UEFA nog voor de steun die Oekraïne krijgt en de hulp die is geboden bij het evacueren van buitenlandse voetballers. Het deed wel iets met me toen ik hem daar zo zag staan."

Meer uit Voetbal

Play-offs om Europees voetbal beginnen donderdag in Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - De play-offs om Europees voetbal beginnen donderdagavond in het Abe Lenstra-stadion, waar sc Heerenveen het opneemt tegen FC Twente. Dat duel begint om 18.45 uur. Seizoenkaarthouders van Heerenveen kunnen gratis naar binnen. Om 21.00 uur is in De Galgenwaard de aftrap bij de eerste confrontatie tussen FC Utrecht en Sparta Rotterdam.

1 uur geleden
Ajax geeft Berghuis boete na slaan van fan bij spelersbus

ENSCHEDE (ANP) - Steven Berghuis heeft van Ajax een boete gekregen, omdat hij na de nederlaag bij FC Twente (3-1) een klap uitdeelde aan een fan. Dat liet de club weten na een gesprek met de voetballer, die inmiddels spijt heeft betuigd.

1 uur geleden
FC Barcelona neemt met klinkende zege afscheid van Camp Nou

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft met een klinkende zege op Real Mallorca tijdelijk afscheid genomen van Camp Nou, het stadion dat flink verbouwd gaat worden. De Spaanse kampioen speelt komend seizoen zijn thuiswedstrijden in het Olympisch Stadion op de berg Montjuïc. Met Frenkie de Jong in de basis won Barcelona met 3-0 van Mallorca.

1 uur geleden
Mannen- en vrouwenploeg Bayern München vieren samen kampioenschap

MÜNCHEN (ANP) - De mannen- en vrouwenploeg van Bayern München hebben zondag gezamenlijk hun kampioenschap gevierd. Beide selecties werden tegelijkertijd gehuldigd op de Mariënplatz in München. Het plein in het centrum van de stad stond vol met duizenden veelal in het rood geklede supporters van Bayern.

2 uur geleden
Aanvoerder Kökcü verlaat Feyenoord als juiste club zich meldt

ROTTERDAM (ANP) - Orkun Kökcü staat open voor een vertrek bij Feyenoord. "Als de juiste club komt, dan wil ik deze zomer wel een stap maken", zei hij na de nederlaag tegen Vitesse (0-1).

3 uur geleden
Rutten: haarscheurtjes in samenwerking met Van Nistelrooij

ALKMAAR (ANP) - De samenwerking tussen hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij en assistent Fred Rutten bij PSV was niet meer optimaal. Dat zei Rutten zondag nadat hij, als vervanger van de woensdag opgestapte Van Nistelrooij, met PSV met 2-1 had gewonnen bij AZ. De Eindhovenaren plaatsten zich daarmee voor de voorronden van de Champions League.

3 uur geleden
Berghuis slaat omstander bij spelersbus na nederlaag Ajax

ENSCHEDE (ANP) - Steven Berghuis heeft na afloop van de nederlaag van Ajax tegen FC Twente (3-1) een klap uitgedeeld aan een nog onbekend persoon. De 45-voudig international van Oranje verloor zijn zelfbeheersing vlak voordat hij de spelersbus instapte, zo is te zien op een filmpje dat op internet circuleert.

3 uur geleden