Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorzitter KHN: horeca wacht nog op koelkastvergoeding

Voorzitter KHN: horeca wacht nog op koelkastvergoeding

DEN HAAG (ANP) - Horecaondernemers wachten nog altijd op duidelijkheid over de regeling ter compensatie van reeds aangeschafte voorraden die door de sluiting van de horeca niet verkocht zullen worden. Voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Robèr Willemsen noemde het bij tv-programma Goedemorgen Nederland "pijnlijk" dat de overheid er "op deze manier" mee omgaat.

Volgens Willemsen is de moraal bij veel ondernemers weg. Voor velen van hen is het niet meer vol te houden. KHN had eerder al laten weten dat de decembermaand belangrijk is qua inkomsten omdat er dan doorgaans veel festiviteiten zoals bedrijfsfeesten, kerstborrels, uitgebreide diners, dagjes uit of weekendjes weg plaatsvinden.

Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn die ook in de ochtendshow aanwezig was, benadrukte dat de maatregelen van de ene op andere dag zijn ingegaan. Daarmee heeft de sector volgens hem recht van spreken als het om compensatieregelingen gaat. "Wat mij betreft gaat dit voedsel niet allemaal naar de wilde zwijnen op de Veluwe, maar gaat het gewoon heel netjes bezorgd worden voor een goede vergoeding op de tafels tijdens kerst in vele huishoudens."

Ongecontroleerde thuissituatie

Volgens KHN zitten nog steeds veel ondernemers met flinke schulden van eerdere lockdowns. "Die kunnen dit er echt niet bij hebben", zo klinkt het. De branchevereniging wijst erop dat een jaar eerder ook een extra subsidie Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA) werd ingevoerd. Daarnaast wil de branche ook dat er een duidelijke exitstrategie komt die ondernemers duidelijkheid moet geven voor de komende weken.

KHN begrijpt dat het kabinet strengere maatregelen moest instellen. Maar het gevaar zit volgens de branchevereniging in de kern niet in de horeca. Slechts 0,4 procent van het aantal besmettingen zou volgens KHN aan de horeca toe te schrijven zijn. Verder wijst KHN erop dat de risico’s in de "ongecontroleerde thuissituatie" opnieuw verder toenemen.

Meer uit Financieel

Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

21 minuten geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

4 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

21 uur geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

21 uur geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

23 uur geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

1 dag geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

1 dag geleden