Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorzitter Jan Smit accepteert ontslag bij FC Volendam

Voorzitter Jan Smit accepteert ontslag bij FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Voorzitter Jan Smit verschijnt donderdagavond niet op een buitengewone vergadering van FC Volendam. "Het bestuur is zondag al ontslag aangezegd, wij hebben geen andere keuze dan het te accepteren", meldt de zanger via zijn sociale kanalen. "Een kalkoen loopt ook niet naar het kerstmaal."

Smit en de overige bestuursleden waren door de raad van commissarissen uitgenodigd om naar een buitengewone vergadering te komen om hun zienswijze toe te lichten. "Wij beschouwen Jan Smit als een icoon van de Volendamse samenleving en willen hem en zijn medebestuursleden, wat de beslissing ook zal zijn, bedanken voor de door hen geleverde inspanningen ten behoeve van FC Volendam", zei voorzitter Jaap Veerman van de rvc eerder deze week.

De rvc wil dat voorzitter Smit en het voltallige bestuur vertrekt omdat het voortbestaan van FC Volendam in gevaar zou zijn. Volgens het toezichtsorgaan heeft de Eredivisieclub op dit moment een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro en bedraagt het verwacht tekort over het lopende seizoen 2,3 miljoen euro.

Transferwinsten

Eerder op donderdag stelde het bestuur van FC Volendam nog wel directeur Frans ten Berge op non-actief. Hij zou geen openheid richting de club hebben gegeven over essentiële zaken. Dat is waarschijnlijk de laatste daad van het bestuur. Want de verwachting is dat de rvc van FC Volendam vrijdag tijdens een persconferentie het vertrek van Smit en de overige bestuursleden toelicht.

Volgens Smit is er geen sprake van een zorgelijke financiële situatie en boekt Volendam door zijn beleid juist transferwinsten, waardoor de club in het volgende boekjaar "met een schone, goedgevulde lei aan een nieuw seizoen kan beginnen."

Team Jonk

Het bestuur van FC Volendam bestaat behalve voorzitter Smit ook uit penningmeester Corn Veerman, Hans Bond (technische zaken) en Gerben Matroos (commerciële zaken). Smit vreest dat zijn vertrek ook gevolgen heeft voor technisch manager Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur opleidingen Ruben Jongkind. Zij vormen Team Jonk, dat nauw met de zanger samenwerkt. "Het wachten is op het ontslag van de architecten achter ons succes die verantwoordelijk zijn voor de promotie naar de Eredivisie en handhaving voor het eerst in 35 jaar."

Hoofdtrainer Matthias Kohler staat achter Smit. "Jan is de oprichter van dit project. Hij verdient onze steun", vertelde de coach eerder deze week na een training aan aanwezige journalisten.

Meer uit Voetbal

Fans Atlético Madrid naar ziekenhuis na confrontatie in Bilbao

BILBAO (ANP) - Fans van Atlético Madrid zijn in Bilbao voor aanvang van de halve finale van de Spaanse beker tegen Athletic Club gewond geraakt door een confrontatie in een bar met aanhangers van de thuisclub. Meerdere Madrileense supporters moesten met letsel naar het ziekenhuis worden gebracht. Atlético-voorzitter Enrique Cerezo spreekt in gesprek met Movistar Plus+ over "meerdere ernstig gewonden".

1 uur geleden
Hancko helpt Feyenoord met treffer naar bekerfinale

ROTTERDAM (ANP) - Moe maar voldaan wandelde Dávid Hancko na afloop van de halve eindstrijd van de KNVB-beker tussen Feyenoord en FC Groningen (2-1) naar de perskamer van De Kuip. "Het ging zeker niet vanzelf", zei de verdediger. "Ik was in de tweede helft ook best moe, net als enkele ploeggenoten. Maar we zijn blijven strijden, gelukkig met succes. Dit is top."

1 uur geleden
Invaller Lingr schiet Feyenoord naar bekerfinale tegen NEC

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft zich naar de bekerfinale geknokt. De club kwam in de tweede helft van de halve eindstrijd tegen FC Groningen terug van een achterstand en zegevierde met 2-1. Ondrej Lingr, ingevallen voor de onzichtbare Ayase Ueda , maakte in de 83e minuut het winnende doelpunt.

1 uur geleden
Feyenoord verslaat FC Groningen en treft NEC in bekerfinale

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft met veel moeite de finale van de KNVB-beker bereikt. De nummer 2 van de Eredivisie rekende in de slotfase af met FC Groningen, de nummer 6 van de Keuken Kampioen Divisie. Ondrej Lingr, ingevallen voor Ayase Ueda, maakte in de 83e minuut het winnende doelpunt: 2-1.

2 uur geleden
Franse bondscoach Deschamps gelooft niet in opzet bij Pogba

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft in een verklaring gezegd dat hij zich "niet kan voorstellen" dat Paul Pogba "de intentie, de wil had om te doperen". Deschamps reageerde daarmee op de schorsing van vier jaar die de Franse middenvelder van Juventus is opgelegd door het Italiaanse antidopingtribunaal.

4 uur geleden
Feyenoord bekert zonder zieke Hartman tegen FC Groningen

ROTTERDAM (ANP) - Quilindschy Hartman ontbreekt bij Feyenoord in de halve finale van de KNVB-beker tegen FC Groningen. De linksback is ziek en wordt vervangen door Marcos López.

5 uur geleden
Ten Hag eist excuses Fulham na cynische post op sociale media

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester United-trainer Erik ten Hag eist excuses van Fulham naar aanleiding van een post van de Londense club op sociale media over Bruno Fernandes.

5 uur geleden