Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorzitter Credit Suisse opgestapt om schenden quarantaineregels

Voorzitter Credit Suisse opgestapt om schenden quarantaineregels

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - De voorzitter van de grote Zwitserse bank Credit Suisse is per direct afgetreden omdat hij quarantaineregels tegen het coronavirus heeft geschonden. Antonio Horta-Osorio was slechts negen maanden president-commissaris bij de tweede bank van Zwitserland, die de afgelopen tijd door een reeks schandalen werd geplaagd.

De details over zijn schending van de quarantaineregels kwamen ongeveer een maand geleden aan het licht. Horta-Osorio keerde eind november terug naar Zwitserland uit het Verenigd Koninkrijk en vertrok vervolgens naar het Iberisch schiereiland, voordat de verplichte tiendaagse isolatieperiode voorbij was. Hij zou eerder de coronaregels ook al geschonden hebben bij een bezoek aan het tennistoernooi van Wimbledon in juli vorig jaar.

Horta-Osorio zegt in een verklaring spijt te hebben dat door zijn persoonlijke acties Credit Suisse in verlegenheid werd gebracht en dat zijn vertrek in het belang van de bank is. Hij was eerder topman van de Britse bank Lloyds Banking Group. Credit Suisse heeft al een opvolger benoemd die per direct de functie gaat uitvoeren. Axel Lehman is nu de nieuwe president-commissaris bij het financiële concern.

Credit Suisse kwam eerder in opspraak door een spionagezaak, waardoor in 2020 al topman Tidjane Thiam moest opstappen. Ook heeft de bank te maken gehad met financiële miljardendebacles rond de investeerder Archegos en financieringsmaatschappij Greensill Capital. Op de beurs is de aandelenkoers van Credit Suisse de afgelopen jaren behoorlijk gedaald.

Meer uit Financieel

Duitsland mag vergroening ArcelorMittal met 1,3 miljard steunen

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Commissie vindt het goed dat Duitsland 1,3 miljard euro steekt in een plan van staalconcern ArcelorMittal om een deel van de staalproductie in dat land te verduurzamen. In Nederland wil Tata Steel ook graag financiële hulp van de overheid voor de vergroening van zijn hoogovencomplex bij IJmuiden, maar onderhandelingen hierover lopen nog.

25 minuten geleden
Nederlander op Britse sanctielijst om handel in Russische olie

LONDEN (ANP) - De Britse overheid heeft sancties opgelegd aan de Nederlandse oliehandelaar Niels Troost, omdat hij zou hebben geholpen bij het omzeilen van boycotmaatregelen tegen Russische olie. Zijn bedrijf Paramount Energy & Commodities maakte "onbelemmerde handel in Russische olie mogelijk buiten het bereik van sancties van het Verenigd Koninkrijk en de G7", maakte het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken bekend.

1 uur geleden
Frietmaker Aviko kan door stakingen niet aan vraag voldoen

STEENDEREN (ANP) - Aardappelverwerker Aviko kan dit weekend niet aan alle vraag naar verse friet voldoen, omdat medewerkers het werk in meerdere fabrieken hebben neergelegd. "De klanten die het betreft, hebben we hierover geïnformeerd", meldt het bedrijf. Het gaat om horeca-afnemers, licht Aviko toe.

2 uur geleden
Moederbedrijf Booking.com onderuit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Booking Holdings, het moederbedrijf van Booking.com, ging vrijdag onderuit op aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op resultaten van het internetbedrijf voor hotelboekingen. Ook werd bekend dat de Spaanse concurrentiewaakhond CNMC aan Booking een boete wil geven van circa 490 miljoen euro voor misbruik van zijn dominantie in de markt. Booking.com wil zich tegen de straf verzetten.

2 uur geleden
Nederland kan import Russisch gas niet staken door contract

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse regering kan de belofte om een einde te maken aan de invoer van gas uit Rusland niet waarmaken. Een langetermijncontract voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) tussen het Franse energieconcern TotalEnergies en een Russische leverancier vormt een obstakel om de import van de brandstof volledig te staken, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

4 uur geleden
Knot waarschuwt voor impact geopolitieke spanningen op vrijhandel

GENT (ANP) - De toenemende geopolitieke spanningen en handelsbeperkingen tussen economische blokken en landen in de wereld hebben negatieve gevolgen voor de vrijhandel en investeringen. Daarvoor waarschuwde president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag in een toespraak bij denktank Eurofi in Gent. De Europese politiek moet zich volgens Knot dan ook inzetten voor de bescherming van de vrijhandel en een verdere versterking van de interne markt van de Europese Unie.

5 uur geleden
DNB boekt miljardenverlies en teert in op buffers

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) heeft vorig jaar bijna 3,5 miljard euro verlies geleden door de sterk gestegen rente. Daardoor is DNB flink meer geld kwijt aan banken die geld bij de centrale bank stallen, terwijl de obligaties die in de afgelopen jaren massaal zijn opgekocht, niet meer zijn gaan opleveren.

6 uur geleden