Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorzitter bestuursraad Ajax: andere commissarissen moeten blijven

Voorzitter bestuursraad Ajax: andere commissarissen moeten blijven

AMSTERDAM (ANP) - De bestuursraad van Ajax vindt het belangrijk dat, na het opstappen van voorzitter Pier Eringa, de andere leden van de raad van commissarissen van Ajax aanblijven. Dat zei de vorige week gekozen voorzitter Ernst Boekhorst woensdag tegen de NOS.

"Allereerst heb ik groot respect voor Eringa, dat hij in het belang van Ajax die keuze heeft gemaakt", aldus Boekhorst, die namens de bestuursraad Eringa verzocht te vertrekken. "Ik denk dat het goed is, omdat de rust terug moet keren op bestuurlijk niveau. Daar is de bestuursraad ook voor."

Na het vertrek van Eringa zijn met Annette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick nog drie leden van de raad van commissarissen over. Boekhorst: "We zijn wel een voetbalclub die bestuurd moet worden. Het kan niet zo zijn dat iedereen maar wil dat zij weg moeten. Wij vinden het heel belangrijk dat zij blijven." De F-Side, de harde supporterskern van Ajax, wil dat alle commissarissen vertrekken.

Trainer Steijn

De bestuursraad beslist niet over het wel of niet aanblijven van hoofdtrainer Maurice Steijn, die uit de eerste vijf duels met Ajax 5 punten pakte. "Volgens mij moet je voor de verantwoordelijkheid van het voetbal bij de directie zijn. Daar hebben we een CEO voor en dat is Jan van Halst. Dat is niet aan de bestuursraad. Wij volgen het wel, maar daar gaan wij helaas niet over", sprak Boekhorst.

Ajax heeft sinds donderdag weer een bestuursraad, de vertegenwoordiging van leden van de club die onder meer verantwoordelijk is voor de benoeming van de raad van commissarissen. De vorige bestuursraad maakte in mei bekend de werkzaamheden neer te leggen door een gebrek aan steun. De leden bleven wel tot 1 september aan om lopende zaken af te handelen.

Meer uit Voetbal

Verdediger Varane vertrekt na drie jaar bij Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Raphaël Varane is bezig aan zijn laatste seizoen bij Manchester United. De 31-jarige Franse verdediger meldt op Instagram dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen.

1 uur geleden
Voetbalsters Arsenal verhuizen naar Emirates Stadium

LONDEN (ANP) - De voetbalsters van Arsenal spelen vanaf het nieuwe seizoen hun meeste thuiswedstrijden in het Emirates Stadium in Londen. De verhuizing is ingegeven door een sterk toegenomen belangstelling in het vrouwenteam van de Londense topclub.

2 uur geleden
Scheidsrechter gaat op EK alleen in gesprek met aanvoerder

NYON (ANP) - Scheidsrechters geven tijdens het EK voetbal in Duitsland bij discutabele beslissingen alleen uitleg aan de aanvoerders. Teamgenoten die de rol van de aanvoerder negeren en zich opdringen aan de scheidsrechter worden direct bestraft met de gele kaart. Dat heeft scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti van de Europese voetbalbond UEFA laten weten.

3 uur geleden
PEC Zwolle mist geschorste Buurmeester in slotduel met FC Twente

EREDIVISIE (ANP) - PEC Zwolle kan zondag in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen FC Twente niet beschikken over Zico Buurmeester. De 24-jarige middenvelder kreeg afgelopen weekeinde tegen RKC Waalwijk een directe rode kaart. "Op basis van verklaringen van scheidsrechter Bas Nijhuis en de VAR, heeft PEC Zwolle besloten geen beroep aan te tekenen", meldt de Overijsselse club.

3 uur geleden
Assistent Hulshoff stopt bij Oranje, Lodeweges keert terug

ZEIST (ANP) - Sipke Hulshoff stopt per direct als assistent van bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Dwight Lodeweges neemt zijn plaats in, meldt de KNVB. Lodeweges was ook al assistent van Koeman tijdens zijn eerste periode als bondscoach.

4 uur geleden
Dortmund-spits Füllkrug zeker van plek in EK-selectie Duitsland

DORTMUND (ANP/DPA) - Niclas Füllkrug is zeker van deelname aan het Europees kampioenschap. De 31-jarige spits van Borussia Dortmund kreeg in de ochtendradioshow op de WDR te horen dat hij bij de selectie van bondscoach Julian Nagelsmann zit.

5 uur geleden
AA Gent neemt afscheid van trainer Vanhaezebrouck

GENT (ANP/BELGA) - AA Gent neemt na dit seizoen afscheid van trainer Hein Vanhaezebrouck. Dat meldt de Belgische voetbalclub op de eigen website. Beide partijen nemen volgens AA Gent afscheid "in de beste verstandhouding, met wederzijds respect en met enorme dank voor wat samen bereikt is".

7 uur geleden