Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorzitter Barça: we doen al het mogelijke om Messi te behouden

Voorzitter Barça: we doen al het mogelijke om Messi te behouden

BARCELONA (ANP) - Of Lionel Messi zijn club Barcelona trouw blijft, is nog altijd niet zeker. Barcelona-voorzitter Joan Laporta zei maandag nog maar eens dat de gesprekken over een nieuw contract met de aanvaller goed verlopen.

Barça heeft hem volgens Spaanse voetbalmedia een nieuw vijfjarig contract aangeboden tegen een gereduceerd salaris, waarmee ze hopen te kunnen voldoen aan de eisen op het gebied van financiële fair play van La Liga, de organisator van de Spaanse voetbalcompetitie, en de Europese voetbalbond UEFA. Het noodlijdende Barcelona, dat een schuldenlast heeft van honderden miljoenen euro's, moet eerst nog verder saneren in de omvangrijke selectie voordat Messi zijn handtekening kan en mag zetten onder een nieuwe en ongetwijfeld nog steeds zeer lucratieve verbintenis.

"We doen al het mogelijke en het gaat goed. De gesprekken gaan in de lijn der verwachting en binnen de ruimte die we hebben. We zijn nog steeds in gesprek. Leo wil blijven en we zullen alles doen wat we kunnen. Het feit dat zijn prioriteit is om hier te blijven, als de beste speler van de wereld, is iets waar we dankbaar voor moeten zijn. Ik heb elke nacht mooie dromen over Messi, en hopelijk zullen ze bewaarheid worden", vertelde Laporta maandag op een persconferentie.

Messi (34) speelt al zijn hele carrière bij Barcelona, hij won er tientallen prijzen en scoorde 672 keer in 778 wedstrijden. Trainer Ronald Koeman van Barcelona zal blij zijn als Messi tekent en hij de komende jaren opnieuw over de Argentijn kan beschikken. Hij had eerder gezegd er alles aan te willen doen om de stervoetballer voor Barcelona te behouden.

Meer uit Voetbal

Jong Ajax geeft in extra tijd voorsprong weg tegen FC Eindhoven

AMSTERDAM (ANP) - Jong Ajax is er niet in geslaagd de eerste competitiezege te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers van trainer Dave Vos leken lang met 1-0 te gaan winnen van FC Eindhoven, maar de bezoekers kwamen in de extra tijd op gelijke hoogte.

6 uur geleden
Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

HILVERSUM (ANP) - Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

7 uur geleden
KNVB houdt vast aan datum restant Klassieker ondanks onvrede

ZEIST (ANP) - De KNVB houdt vast aan komende woensdag voor het uitspelen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

10 uur geleden
Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

10 uur geleden
Beslissing over keepster Oranje tegen Engeland pas dinsdag

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Andries Jonker kan pas dinsdagmiddag beslissen wie het doel verdedigt in de wedstrijd tegen Engeland in de Nations League. Eerste keepster Daphne van Domselaar heeft volgens de bondscoach maandag meegetraind met het team. Jonker is in afwachting van de evaluatie van de medische staf. Pas dinsdag besluit hij of de keepster van Oranje inzetbaar is in de wedstrijd tegen de Engelse ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

10 uur geleden
FC Volendam niet akkoord met verplaatsen uitduel met Ajax

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam laat weten overvallen te zijn door het besluit van de KNVB om de wedstrijd Ajax - FC Volendam, die gepland stond voor woensdag 27 september, te verplaatsen. De club gaat niet akkoord met dit besluit.

12 uur geleden
Ajax is het oneens met KNVB en overweegt juridische stappen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil woensdag niet het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord uitspelen, maar het eerder geplande competitieduel met FC Volendam voetballen. De club verzet zich tegen de beslissing van de KNVB om het programma te wijzigen en overweegt juridische stappen.

12 uur geleden