Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorzitter acute zorg: afbouwen maatregelen lijkt verantwoord

Voorzitter acute zorg: afbouwen maatregelen lijkt verantwoord

AMSTERDAM (ANP) - De nieuwe voorzitter van de acute-zorgsector, Mark Kramer, zegt dat het op dit moment "verantwoord lijkt" om de coronamaatregelen verder af te bouwen, zoals het kabinet heeft aangekondigd. "Monitoring blijft heel belangrijk, zodat we de situatie in de regio’s op de voet volgen en kunnen ingrijpen bij oplopende druk", voegt de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) er wel aan toe.

Internist-hematoloog Kramer werkt voor het Amsterdam UMC, waarvan hij ook bestuurslid is. Hij volgde vorige week Ernst Kuipers op, die nu minister van Volksgezondheid is. Daarmee kreeg de Amsterdamse specialist ook meteen de leiding over het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding (LCPS). Dat centrum deelt dagelijks cijfers over het aantal opgenomen coronapatiënten en verspreidt zo nodig patiënten over ziekenhuizen in het land.

De nieuwe LNAZ-voorzitter wijst erop dat het aantal ziekenhuisopnames stijgt, vooral in Brabant en Limburg. Dat is waarschijnlijk het gevolg van de vele carnavalsvieringen. Op de intensive cares is de bezetting de afgelopen tijd juist afgenomen.

Meer uit Gezond

Forse toename van kinkhoest en longontsteking onder kinderen

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer kinderen hebben last van longontsteking en kinkhoest. Het aantal gevallen is in de afgelopen weken fors opgelopen, komt naar voren uit de wekelijkse cijfers van onderzoeksinstituut Nivel.

52 minuten geleden
Nieuwe waarschuwing FDA voor slaapapneu-apparaat Philips

SILVER SPRING (ANP) - Opnieuw waarschuwt de Amerikaanse toezichthouder FDA voor problemen met slaapapneu-apparaten van Philips. Dit keer gaat het om oververhitting van de DreamStation 2. Dat apparaat viel niet onder de massale terugroepacties waarbij Philips sinds 2021 miljoenen defecte slaapapneu-apparaten moest herstellen omdat isolatieschuim los kon laten.

11 uur geleden
Meer tijd voor artsen en verpleegkundigen door minder registreren

DEN HAAG (ANP) - Artsen en verpleegkundigen hebben elke dag een half uur extra om te besteden aan hun werk, en dus aan patiënten, wanneer ze minder administratie bijhouden. Minder regeldruk halveert hun papierwerk. Dat is de uitkomst van een proef van de intensive cares van acht ziekenhuizen in het oosten en zuiden van het land, waaronder het Radboudumc in Nijmegen, Maastricht UMC+ en het Rijnstate in Arnhem.

11 uur geleden
Aantal boosterprikken corona stijgt tot ruim 2 miljoen

BILTHOVEN (ANP) - Meer dan 2 miljoen mensen hebben inmiddels een nieuwe boosterprik tegen het coronavirus gehaald. Het aantal gevaccineerde mensen is vorige week met 242.401 gestegen tot 2.086.828. Het priktempo neemt daarmee wel iets af. De vaccinatieronde loopt nog tot en met 22 december.

1 dag geleden
Apothekersfonds krijgt boetes voor overnames zonder toestemming

DEN HAAG (ANP) - Een fonds voor apothekers krijgt een boete van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), omdat het vestigingen heeft overgenomen zonder goedkeuring van de toezichthouder. Die toestemming is wettelijk verplicht.

1 dag geleden
WHO: ziektes kunnen in Gaza meer levens kosten dan bommen

GAZA-STAD (ANP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat ziektes in de Gazastrook op termijn meer levens kunnen kosten dan bombardementen. Zo'n scenario kan zich voltrekken als het gezondheidssysteem in het kustgebied niet wordt hersteld, zegt een WHO-woordvoerster.

1 dag geleden
Frankrijk maakt stranden, parken en bossen rookvrij

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk breidt het aantal zones in het land uit waar niet gerookt mag worden. Stranden, openbare parken, bossen en de omgeving van scholen worden aan de lijst toegevoegd. De Franse minister van Gezondheid Aurélien Rousseau heeft dit dinsdag bekendgemaakt en stelt dat "rookvrije zones de norm zullen zijn".

1 dag geleden