Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorzichtige winsten op Europese beurzen

Voorzichtige winsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen lieten maandag kleine winsten zien na een negatief begin van de handelsdag. Beleggers bleven voorzichtig door de sterke stijging van het aantal wereldwijde coronabesmettingen in het afgelopen weekeinde en de zorgen over het economische herstel. Vooral in de Verenigde Staten en Brazilië nam het aantal coronagevallen flink toe.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,4 procent hoger op 570,07 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 758,09 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs klommen tot 0,3 procent.

Verzekeraar NN Group ging aan kop in de AEX met een winst van ruim 3 procent. ArcelorMittal klom 2,5 procent. De staalmaker overweegt volgens de Britse zakenkrant Financial Times een verkoop van een deel van zijn ijzerertsactiviteiten in Canada om de schuld van het bedrijf te verlagen. Grootste daler was verfconcern AkzoNobel met een verlies van 1,8 procent.

Air France-KLM

In de MidKap sloot luchtvaartcombinatie Air France-KLM de rij met een min van 2,9 procent. De Franse overheid heeft er bij Air France op aangedrongen de binnenlandse vluchten te schrappen als onderdeel van het steunpakket. Sterkste stijger was vastgoedfonds WDP met een plus van 1,3 procent.

Tie Kinetix noteerde ongewijzigd op de lokale markt. Het softwarebedrijf heeft de verkoop van een bedrijfsonderdeel aan het Amerikaanse Impartner opnieuw uitgesteld. Door de impact van het coronavirus op de financiering van de transactie verwachten de partijen de deal nu voor 21 augustus rond te hebben.

Wirecard

In Frankfurt ging Wirecard (min 34 procent) opnieuw onderuit door de problemen met de boekhouding. De Duitse betalingsverwerker trekt zijn financiële resultaten over 2019 en het eerste kwartaal in en verklaarde dat de bijna 2 miljard euro aan banktegoeden die vermist zijn geraakt bij het bedrijf mogelijk nooit hebben bestaan. Vrijdag stapte topman Markus Braun al op vanwege de affaire.

Lufthansa zakte 5,6 procent door zorgen over de goedkeuring van de staatssteun. Duitsland wil de luchtvaartmaatschappij redden met een steunpakket van 9 miljard euro. Volgens grootaandeelhouder Heinz-Hermann Thiele is het huidige steunplan echter niet gunstig genoeg voor de aandeelhouders. Thiele praat maandag met de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz over de staatssteun.

De euro was 1,1218 dollar waard tegen 1,1190 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie bleef ongewijzigd op 39,75 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 42,30 dollar per vat.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

19 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

21 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

22 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

1 dag geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

1 dag geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

1 dag geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

1 dag geleden