Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorwaardelijke werkstraf geëist tegen politieagent voor geweld

Voorwaardelijke werkstraf geëist tegen politieagent voor geweld

HILVERSUM (ANP) - Tegen een 31-jarige agent is een voorwaardelijke werkstraf geëist van 24 uur. De agent wordt verdacht van mishandeling van een verdachte die hij in Hilversum wilde aanhouden. Het Openbaar Ministerie ziet het gebruikte geweld als disproportioneel.

De agent was bezig op 25 april 2020 in Hilversum met handhaving van de coronamaatregelen. Met een collega spraken ze de vier inzittenden van een auto aan. Volgens de toen geldende regels waren dat namelijk te veel mensen in een auto. De man die later aangifte deed stelde zich provocerend op en de agent gebruikte pepperspray. Hij sommeerde de man op de knieën te gaan zitten en schopte hem tweemaal tegen zijn billen toen de man dat weigerde.

Uit beeld blijkt dat de man zich op het moment van de schoppen niet meer verzette en bovendien had de agent niet gewaarschuwd dat hij geweld zou gaan gebruiken. De schoppen zijn mishandeling, oordeelt het OM. De agent is de grens van zijn bevoegdheid om geweld te gebruiken overgegaan.

De officier van justitie beschreef wel het spanningsveld waarin politiemensen moeten werken. Er zijn mensen die altijd discussie willen voeren als zij door de politie worden aangesproken op hun gedrag en niet zelden gebeurt dit zonder respect, meldt het OM in een bericht over de eis. Bovendien had de man zichzelf in de situatie gebracht door de coronamaatregelen te overtreden en zich te verzetten. Verder had de agent ook niet "vol" uitgehaald. Toch vond de officier een "strafrechtelijke reactie" op zijn plaats.

De rechter doet op 12 januari uitspraak.

Meer uit Binnenland

Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

46 minuten geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

1 uur geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

1 uur geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

1 uur geleden
Festivals verlopen ondanks de hitte goed

HILVARENBEEK/TERSCHELLING (ANP) - De festivals Best Kept Secret en Oerol verlopen ondanks de hitte tot nu toe voorspoedig. Vooralsnog zijn er geen bijzonderheden te melden door de hoge temperaturen, laten de festivaldirecteuren zaterdagmiddag weten.

1 uur geleden
13-jarig meisje verdronken in recreatieplas Alblasserdam

ALBLASSERDAM (ANP) - In een recreatieplas in het Zuid-Hollandse Alblasserdam is zaterdagmiddag een 13-jarig meisje verdronken, zo meldt de veiligheidsregio. Het meisje raakte rond 14.45 uur vermist nadat ze had gespeeld in of vlakbij het water.

2 uur geleden
Zwempauzes en genoeg water bieden personeel strandtent verkoeling

AMSTERDAM (ANP) - Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.

4 uur geleden