Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voortvluchtige Canada heeft criminele achtergrond vol geweld

Voortvluchtige Canada heeft criminele achtergrond vol geweld

REGINA (ANP) - De man die in Canada wordt gezocht voor de dodelijke steekpartijen in de provincie Saskatchewan, heeft een criminele achtergrond vol geweld. Canadese media melden dat de 30-jarige Myles Sanderson is veroordeeld voor onder meer mishandelingen, bedreigingen, diefstal en het aanvallen van een politieagent.

Ongeveer de helft van de 59 veroordelingen heeft betrekking op het overtreden of negeren van bevelen, meldt CBC. De omroep baseert zich op documenten van de commissie voor voorwaardelijke vrijlating, die in februari besloot dat Sanderson zijn celstraf voor mishandeling en diefstal niet volledig hoefde uit te zitten.

De commissie zag Sanderson destijds niet als een risico. Het besluit hem op vrije voeten te stellen zou "bijdragen aan de bescherming van de gemeenschap" omdat zijn re-integratie zou worden gefaciliteerd. Volgens een misdaadsite die samenwerkt met de politie, werd hij in mei gezocht voor het overtreden van de voorwaarden van zijn vrijlating.

Motief onbekend

De politie begon een grote zoektocht naar Sanderson en zijn broer Damien (31), nadat zij als verdachten werden aangemerkt voor de steekpartijen van zondag. Op dertien locaties in de inheemse gemeenschap James Smith Cree Nation en de nabijgelegen plaats Weldon werden tien mensen doodgestoken. Er vielen achttien gewonden. Damien is inmiddels dood aangetroffen. De politie denkt dat hij mogelijk door zijn broer is vermoord.

Het motief voor de steekpartijen is niet bekend. Volgens de politie waren sommige slachtoffers mogelijk een gericht doelwit, terwijl anderen willekeurig waren uitgekozen. Nog niet alle slachtoffers zijn geïdentificeerd. De meesten zijn afkomstig van de James Smith Cree Nation. Inheemse leiders denken de steekpartijen mogelijk te maken hebben met drugscriminaliteit.

Meer uit Buitenland

Boorwerkzaamheden voltooid in reddingsoperatie bouwvakkers India

UTTARKASHI (ANP/RTR) - Reddingswerkers zijn klaar met de boorwerkzaamheden van de reddingsoperatie in de Indiase staat Uttarakhand. Daar zitten 41 bouwvakkers al zeventien dagen vast in een ingestorte verkeerstunnel. Volgens Indiase functionarissen kan het nog uren duren voordat alle mannen weer buiten zijn.

21 minuten geleden
Europol meldt aanhouding belangrijke gijzelsoftware-verdachte

DEN HAAG (ANP) - Europol zegt dat in Oekraïne verdachten zijn opgepakt die verantwoordelijk worden gehouden voor wereldwijde aanvallen met gijzelsoftware. Die hebben geleid tot honderden miljoenen euro's aan schade, meldt het Europese samenwerkingsverband van de politiediensten.

38 minuten geleden
Hevig winterweer in Oekraïne, strijd gaat wel door

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïne wordt al enkele dagen getroffen door hevig winterweer. Gouverneur Oleh Kiper van Odesa meldt dat 313 plaatsen in zijn regio zonder stroom zitten door sneeuwstormen. De strijd in Oekraïne gaat volgens waarnemers wel door.

1 uur geleden
Noord-Korea: onze nieuwe spionagesatelliet nam al foto Witte Huis

PYONGYANG (ANP/BLOOMBERG) - Noord-Korea zegt dat het met de eerste eigen spionagesatelliet foto's heeft genomen van het Witte Huis en het Pentagon. Leider Kim Jong-un zou de beelden volgens staatsmedia al hebben bekeken.

2 uur geleden
Reddingswerkers zijn nog vijf meter van mannen in tunnel India

UTTARKASHI (ANP/AFP) - Reddingswerkers in India zijn de 41 werkers die al ruim twee weken vastzitten in een tunnel tot op vijf meter genaderd. Het graven gaat met de hand verder. De autoriteiten laten weten dat een ontsnappingsgang inmiddels 52 meter lang is, bij 57 meter worden de vastzittende mannen bereikt. Er wordt "spoedig" een doorbraak verwacht, zei een minister van de staat Uttarakhand, zonder verder met details te komen.

3 uur geleden
Twee mannen vrijgesproken die decennia vastzaten in New York

NEW YORK (ANP/AFP) - Twee Amerikanen die al decennia vastzaten, zijn maandag vrijgesproken door rechtbanken in New York. Het gaat om Wayne Gardine (49), die meer dan achttien jaar vastzat voor een moord in 1994, en Jabar Walker (49), die werd veroordeeld voor de moord op twee mannen in 1995. Na herziening, aangevraagd door twee verschillende stichtingen, houden de veroordelingen juridisch niet stand. Zo waren er gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten, erkennen de openbaar aanklagers.

3 uur geleden
Haaretz: bekende Palestijnse activiste Tamimi op lijst vrijlating

JERUZALEM (ANP) - De bekende Palestijnse activiste Ahed Tamimi staat volgens de Israëlische krant Haaretz op de lijst van Palestijnse gevangenen die dinsdag worden vrijgelaten in ruil voor Israëlische gijzelaars. De 22-jarige Tamimi zit sinds 6 november vast. Ze ging in 2017 viral toen ze een Israëlische militair sloeg.

4 uur geleden