Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voormalige Wells Fargo-top krijgt voor miljoenen aan boetes

Voormalige Wells Fargo-top krijgt voor miljoenen aan boetes

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Acht voormalige topmanagers van de Amerikaanse bank Wells Fargo hebben in totaal voor 59 miljoen dollar aan boetes opgelegd gekregen. Toezichthouder OCC komt met de straffen vanwege hun rol in een groot fraudeschandaal bij het financiële concern.

Medewerkers van Wells Fargo openden jarenlang rekeningen namens klanten, zonder dat die daar toestemming voor hadden gegeven. Zij hoopten op die manier de ambitieuze productiedoelstellingen van de bank te halen. De zaak heeft veel stof doen opwaaien in de Verenigde Staten, waar het reilen en zeilen van banken net als in Europa sinds de kredietcrisis onder een vergrootglas ligt.

Topman John Stumpf hield de eer aan zichzelf en stapte in 2016 naar aanleiding van de affaire op. Nu krijgt hij van de OCC een rekening van 17,5 miljoen dollar gepresenteerd. Dat is niet de hoogste boete die is opgelegd. Voormalig bestuurder Carrie Tolstedt moet wel 25 miljoen dollar betalen. Wel bijzonder aan de straf voor Stumpf is dat hij tevens een beroepsverbod heeft gekregen om ervoor te zorgen dat de 66-jarige niet meer in de bankensector aan het werk kan.

Stumpf en nog twee andere topmanagers zijn akkoord gegaan met hun straffen. De vijf anderen willen het er niet bij laten zitten. De advocate van Tolstedt stelt dat haar cliënte niets misdaan heeft.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Blik bij Federal Reserve op begin renteverhogingen

WASHINGTON (ANP) - De Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten, komt woensdag met een rentebesluit. Naar verwachting zal de Fed dan aangeven dat in maart kan worden begonnen met het verhogen van de rente om zo de hoge inflatie tegen te gaan. De Amerikaanse centrale bank had in 2020 de rente nog scherp verlaagd om zo de economische schade door de coronapandemie in te perken.

3 uur geleden
CBS: voorraad woningen nam vorig jaar toe met ruim 77.000

DEN HAAG (ANP) - De voorraad woningen in Nederland is vorig jaar toegenomen met ruim 77.000. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. Er werden bijna 69.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd en dat is wat minder dan een jaar eerder.

6 uur geleden
Microsoft verdient meer geld met Office-pakketten en clouddienst

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft blijft profiteren van een toenemende vraag naar producten die werknemers nodig hebben om thuis te werken tijdens de coronapandemie. Door de combinatie van werken vanuit huis en werken op kantoor hebben ondernemingen clouddiensten nodig van het softwarebedrijf. Microsoft verdiende ook meer geld met Office-pakketten, met daarin onder meer Excel en Word.

8 uur geleden
Koopjesjagers krijgen beursgraadmeters VS nu niet uit het rood

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met verliezen gesloten. Net als een dag eerder waren de minnen veel groter voordat koopjesjagers zich roerden. Waar dat maandag nog tot winsten leidde, lukte dat nu niet. Creditcardbedrijf American Express was een opvallende stijger nadat het de boeken opende. Ook IBM steeg na resultaten.

8 uur geleden
Airbus betreedt luchtvrachtmarkt met grote Beluga-toestellen

TOULOUSE (ANP/BLOOMBERG) - Vliegtuigbouwer Airbus gaat een luchtvaartmaatschappij oprichten met een focus op luchtvracht. Die heet Airbus Beluga Transport en gaat gebruikmaken van de gelijknamige kenmerkende vrachtvliegtuigen. Daarin kunnen onder meer helikopters en straalmotoren worden vervoerd.

12 uur geleden
PostNL na handelsupdate fors hoger gezet, AEX wint iets na klap

AMSTERDAM (ANP) - PostNL was dinsdag een sterke stijger op de beurs in Amsterdam. Het postbedrijf kwam met een handelsupdate die goed werd ontvangen door beleggers. De AEX-index eindigde iets hoger na de koersval van een dag eerder.

13 uur geleden
Passagiersluchtvaart toonde in 2021 herstel na rampjaar

GENÈVE (ANP) - De passagiersluchtvaart is vorig jaar enigszins hersteld na het rampzalige 2020. Het aantal reizigers kwam evengoed niet in de buurt bij dat van voor de coronapandemie want de vraag naar internationale vliegtickets lag nog steeds zo'n driekwart onder het niveau van 2019. Dat meldt de internationale luchtvaartbranchevereniging IATA. De inkomsten per gevlogen kilometer per stoeltje waren wel hoger dan een jaar eerder.

15 uur geleden