Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voormalige Wells Fargo-top krijgt voor miljoenen aan boetes

Voormalige Wells Fargo-top krijgt voor miljoenen aan boetes

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Acht voormalige topmanagers van de Amerikaanse bank Wells Fargo hebben in totaal voor 59 miljoen dollar aan boetes opgelegd gekregen. Toezichthouder OCC komt met de straffen vanwege hun rol in een groot fraudeschandaal bij het financiële concern.

Medewerkers van Wells Fargo openden jarenlang rekeningen namens klanten, zonder dat die daar toestemming voor hadden gegeven. Zij hoopten op die manier de ambitieuze productiedoelstellingen van de bank te halen. De zaak heeft veel stof doen opwaaien in de Verenigde Staten, waar het reilen en zeilen van banken net als in Europa sinds de kredietcrisis onder een vergrootglas ligt.

Topman John Stumpf hield de eer aan zichzelf en stapte in 2016 naar aanleiding van de affaire op. Nu krijgt hij van de OCC een rekening van 17,5 miljoen dollar gepresenteerd. Dat is niet de hoogste boete die is opgelegd. Voormalig bestuurder Carrie Tolstedt moet wel 25 miljoen dollar betalen. Wel bijzonder aan de straf voor Stumpf is dat hij tevens een beroepsverbod heeft gekregen om ervoor te zorgen dat de 66-jarige niet meer in de bankensector aan het werk kan.

Stumpf en nog twee andere topmanagers zijn akkoord gegaan met hun straffen. De vijf anderen willen het er niet bij laten zitten. De advocate van Tolstedt stelt dat haar cliënte niets misdaan heeft.

Meer uit Financieel

Overname Credit Suisse zorgt voor onduidelijkheid in sport

ZÜRICH (ANP/AFP) - Verscheidene sporters, sportbonden en sportevenementen verkeren in onzekerheid na de overname van Credit Suisse door rivaal UBS. Zo is Credit Suisse al sinds 1993 hoofdsponsor van de Zwitserse voetbalbond. En ook een Zwitserse stichting die talentvolle jonge sporters in kleine sporten ondersteunt kon op geld van de bank rekenen. Het valt nog te bezien of UBS al die sponsordeals in stand houdt.

20 minuten geleden
Prosus aan kop in vlakke AEX, AkzoNobel onderaan

AMSTERDAM (ANP) - Prosus was donderdag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak. De techinvesteerder bleef profiteren van de beter dan verwachte resultaten van het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent, waarvan het grootaandeelhouder is. AkzoNobel kampte met een adviesverlaging en stond onderaan.

27 minuten geleden
Topman Zwitserse bank Julius Baer: financiële positie is gezond

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - De financiële positie van de Zwitserse bank Julius Baer, die zich richt op vermogende klanten, is gezond. Dat meldde topman Philipp Rickenbacher deze week in een brief aan klanten. Volgens hem zijn er geen grote risico's voor de bank uit Zürich na de recente redding van branchegenoot Credit Suisse door het eveneens Zwitserse UBS.

1 uur geleden
Traditioneel Engels ontbijt wordt steeds duurder

LONDEN (ANP) - Britten zijn steeds meer geld kwijt aan hun ontbijt. De kosten voor een full English breakfast zijn gestegen tot boven de 35 pond, omgerekend bijna 40 euro. Dat is het hoogste niveau in zeker tien jaar tijd. Vergeleken met een jaar geleden moeten Britten 6 pond (bijna 7 euro) meer betalen voor de eerste maaltijd van de dag.

1 uur geleden
Klimaatvragen stuwen omzet adviesbureau Royal HaskoningDHV

AMERSFOORT (ANP) - Ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV heeft vorig jaar goede zaken gedaan met adviezen over klimaatverandering. Ook de sterk gestegen energieprijzen leverden het bedrijf uit Amersfoort meer opdrachten op, waardoor het een hogere omzet boekte. Maar hogere kosten zetten de winst wel onder druk. Daarom blijft het bedrijf "kritisch" kijken naar manieren om de kosten te verlagen met automatisering.

1 uur geleden
AEX koerst af op lager begin na renteverhoging in VS

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt donderdag licht lager te beginnen aan de nieuwe handelsdag. Beleggers verwerken het rentebesluit van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank verhoogde woensdag na sluiting van de Europese beurzen de rente met een kwart procentpunt om de hoge inflatie te bestrijden. Net als de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week liet de Fed zich daarmee niet van de wijs brengen door de recente onrust in de bankensector.

1 uur geleden
Hornbach groeit door en heeft kwart Nederlandse markt in handen

BORNHEIM (ANP) - Doe-het-zelfketen Hornbach is ook afgelopen jaar weer gegroeid. Door het eindigen van allerlei coronabeperkingen in de landen waar het Duitse bedrijf actief is liepen de onlineverkopen terug. Maar in de winkels werd ondanks de hoge inflatie nog altijd meer verkocht. In Nederland gaat het volgens het bedrijf om een omzetgroei van meer dan 10 procent. Hornbachs marktaandeel hier is gegroeid naar 26 procent.

1 uur geleden