Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voormalige Trump-krant maakt hem nu belachelijk

Voormalige Trump-krant maakt hem nu belachelijk

NEW YORK (ANP) - Een krant die de Amerikaanse ex-president Donald Trump altijd steunde laat hem nu op een opzienbarende manier vallen als een baksteen. De New York Post, die Trump tot voor kort de hemel in prees, vindt de nieuwe gooi van de Republikein naar het presidentschap nauwelijks nog nieuwswaardig.

Op de voorpagina wordt slechts gemeld dat een man uit Florida een aankondiging doet, en dat in één zin helemaal onderaan. Verder wordt verwezen naar pagina 26. Daar wordt in een kort stukje de vloer aangeveegd met een "gepensioneerde uit Florida", die "verrassend" bekendmaakt dat hij opnieuw president wil worden, en dat "slechts 720 dagen" voor de volgende verkiezingen.

De krant noemt Trump verder een fanatiek golfer, beroemd voor zijn goudbeklede lobby's en voor het ontslaan van mensen op reality-tv. Ook zijn leeftijd, 78 in 2024, wordt belachelijk gemaakt. "Zijn cholesterolwaardes zijn onbekend, maar zijn favoriete maaltje is een verkoolde steak met ketchup." Hij heeft volgens de krant verklaard geschikt te zijn voor de baan omdat hij onder meer "een stabiel genie" is.

De New York Post behoort tot het concern van de krantenmagnaat Rupert Murdoch, dat in een ommezwaai nu de hoop heeft gevestigd op Ron DeSantis als Republikeins presidentskandidaat. Vorige week plaatste de krant na de tussentijdse verkiezingen groot zijn foto op de voorpagina met het onderschrift "DeFuture" (De Toekomst).

Meer uit Buitenland

Biden vindt dat Trump zichzelf ontmaskert met dictator-uitspraken

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden vindt dat zijn voorganger Donald Trump zijn ware gezicht heeft laten zien toen hij afgelopen week zei dat hij een dictator voor een dag wil zijn als hij de verkiezingen wint. "Hij zegt het nu hardop", aldus Biden.

2 uur geleden
Frans parlement stemt tegen omstreden migratiewet van Macron

PARIJS (ANP/AFP) - Het Franse parlement heeft een omstreden migratiewet van de regering weggestemd. Dat is een grote tegenslag voor president Emmanuel Macron. Zijn binnenlandminister Gérald Darmanin heeft na de stemming zijn ontslag aangeboden, maar dat heeft Macron niet geaccepteerd.

2 uur geleden
EU werkt aan sancties tegen extremistische Israëlische kolonisten

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie werkt aan sancties tegen Joodse kolonisten die zich gewelddadig gedragen op de Palestijnse Westelijke Jordaanoever. Een "brede meerderheid" van de EU-landen heeft daarom gevraagd, zegt demissionair buitenlandminister Hanke Bruins Slot.

2 uur geleden
Pools parlement wijst Tusk aan als toekomstige premier

WARSCHAU (ANP/RTR) - Het Poolse parlement heeft oppositieleider en oud-premier Donald Tusk aangewezen als toekomstige premier. Hij zal zijn pro-Europese regering en plannen dinsdag in het parlement presenteren, waarna een vertrouwensstemming volgt waarmee Tusk naar verwachting weer premier wordt.

4 uur geleden
Witte Huis bezorgd over meldingen dat Israël witte fosfor inzet

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Witte Huis heeft zijn bezorgdheid geuit over meldingen dat de Israëlische strijdkrachten zelfontbrandende witte fosfor hebben ingezet bij een aanval op Libanon. Een woordvoerder van de Amerikaanse regering zegt dat Washington op zoek gaat naar meer informatie. De Verenigde Staten zouden de munitie hebben geleverd.

4 uur geleden
Zelensky: uitstel Amerikaanse hulp droom die uitkomt voor Poetin

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky noemt een eventueel uitstel van Amerikaanse militaire hulp in de oorlog tegen de Russen een droom die uitkomt voor de Russische leider Vladimir Poetin. "Poetin moet verliezen", zei Zelensky in een toespraak op de National Defense University in Washington. "Jullie kunnen rekenen op Oekraïne, en wij hopen net zo goed op jullie te kunnen rekenen."

4 uur geleden
Britse premier Sunak verdedigt ook eigen aanpak corona-uitbraak

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Rishi Sunak heeft de Britse aanpak van de corona-uitbraak verdedigd. Hij vertelde een officieel onderzoeksteam dat hij zich niet herkent in de verklaringen over een "disfunctionerende" regering. Ook zijn eigen beleid als toenmalig minister van Financiën genoot steun, benadrukte hij.

6 uur geleden