Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voormalig wielerbaas Cookson: kort grote rondes in

Voormalig wielerbaas Cookson: kort grote rondes in

LONDEN (ANP) - Om het wielerseizoen nog enigszins te redden zouden de drie grote ronden in verkorte vorm moeten worden gehouden. Dat idee stelt Brian Cookson, voormalig voorzitter van de internationale wielrenunie UCI, voor nu het coronavirus ook de wielerkalender in de war stuurt.

De Giro d'Italia is al tot nader order uitgesteld. Een besluit over de Tour de France en de Vuelta, die half augustus in Nederland start, is nog niet genomen. Voorlopig wordt er in ieder geval niet gefietst. "Nu de Olympische Spelen zijn uitgesteld biedt dat de kans de Tour later in juli of begin augustus nog te laten doorgaan", zegt Cookson in een brief aan website cyclingnews.com. "Maak er een wedstrijd over twee weken van zodat er ruimte komt om de Giro in twee weken af te werken in september voor de WK. De Vuelta kan dan in twee weken in oktober worden verreden."

Cookson gelooft niet dat de Tour op de geplande datum (27 juni) in Nice begint. Organisator ASO houdt zich voorlopig op de vlakte. Maar de Franse regering lijkt er alles aan gelegen het voor het land zo belangrijke evenement te laten doorgaan, zelfs als dat zou moeten zonder toeschouwers in de buurt van start en finish en zonder reclamekaravaan. De Vuelta, eveneens georganiseerd door ASO, hoopt vooralsnog gewoon door te kunnen gaan vanaf de start op 14 augustus in Utrecht.

RCS Sport

RCS Sport, dat de Giro organiseert, was al niet enthousiast toen de huidige UCI-baas David Lappartient, de opvolger van Cookson, voorstelde die koers in verkorte vorm later te houden. "Misschien zien organisatoren het niet zitten hun koers in te korten, maar ik vraag ze naar de langere termijn te kijken. Ze moeten ook denken aan de belangen van de ploegen en vooral van de wielerfans die koersen willen zien, ook al zouden ze er anders uitzien dan andere jaren", aldus Cookson.

Volgens cyclingnews is er op 1 april een telefonische vergadering met alle belanghebbenden over de invulling van de wielerkalender zo gauw fietsen weer mogelijk is.

De Italiaanse wielrenner Matteo Trentin suggereerde dinsdag al één grote Europese ronde te houden.

Meer uit Sport

Honkballers verliezen van Spanje en missen EK-finale

BRNO (ANP) - De Nederlandse honkballers zijn er niet in geslaagd de finale van het EK te bereiken. De ploeg van bondscoach Evert-Jan 't Hoen verspeelde in de halve eindstrijd tegen Spanje een voorsprong van 6-1 en verloor met 6-7.

1 uur geleden
Boksers Fury en Oesik gaan strijden om alle zwaargewichttitels

RIYAD (ANP) - Bokser Tyson Fury neemt het in Saudi-Arabië op een nader te bepalen datum op tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De winnaar zal alle gordels in de zwaargewichtklassen in handen krijgen.

4 uur geleden
Judoka Korrel verdedigt zijn Europese titel in Montpellier

PAPENDAL (ANP) - Judoka Michael Korrel gaat zijn titel verdedigen in de klasse tot 100 kilogram op de EK in Montpellier. Hij is opgenomen in een selectie van zeven mannen en negen vrouwen voor de Europese titelstrijd, die van 3 tot en met 5 november in de Franse stad wordt gehouden.

6 uur geleden
Broch toch bij voorlopige handbalselectie voor WK

ARNHEM (ANP) - Handbalster Yvette Broch is opgenomen in de voorlopige WK-selectie voor het Nederlandse team. Daarmee lijkt een rentree tot de mogelijkheden te behoren. De 32-jarige Broch liet eerder weten nu niet beschikbaar te zijn voor Nederland.

7 uur geleden
Wereldkampioene Ferrand-Prévot past voor EK gravelfietsen

OUD-HEVERLEE (ANP) - Regerend wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot heeft zich afgemeld voor de EK gravelfietsen in het Belgische Oud-Heverlee. De 31-jarige Française heeft een coronabesmetting opgelopen.

8 uur geleden
Russische sporters mogen deelnemen aan Paralympische Spelen

PARIJS (ANP) - Russische sporters mogen volgend jaar deelnemen aan de Paralympische Spelen in Parijs. Het Internationaal Paralympisch Comité heeft gestemd tegen een volledig verbod op paralympische sporters uit het land.

10 uur geleden
Tsitsipas direct onderuit op tennistoernooi van Peking

PEKING (ANP) - Stefanos Tsitsipas is in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Peking uitgeschakeld. De Griekse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Chileen Nicolas Jarry: 6-4 6-4.

11 uur geleden