Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voormalig topman Starbucks neemt belang in Tony's Chocolonely

Voormalig topman Starbucks neemt belang in Tony's Chocolonely

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Het Nederlandse chocolademerk Tony's Chocolonely krijgt een duwtje in de rug van voormalig topman Howard Schultz van de Amerikaanse koffieketen Starbucks. Hij nam een belang van 2 procent in het bedrijf, dat strijdt tegen slavernij in de chocolade-industrie, zo werd woensdag bekend.

De investering van Schultz volgde nadat het bedrijf onlangs extra geld had opgehaald. Dit geld wordt gedeeltelijk gebruikt om de productie in de Verenigde Staten uit te breiden. Volgens Tony's Chocolonely was de deal voor het minderheidsbelang al langere tijd in voorbereiding en kon deze niet op een beter moment komen.

"Tony's snelle omzetgroei, stijgende populariteit bij consumenten in de VS en toenemende interesse van investeerders tonen aan dat het niet alleen juist is om een bedrijf op te bouwen dat rendement voor aandeelhouders in balans brengt met de impact op mens en milieu, maar dat dit ook slim is", stelt Douglas Lamont, topman van het bedrijf in een verklaring.

Tegenvallende oogsten

Tony's Chocolonely leed in het afgelopen boekjaar een nettoverlies van 2,7 miljoen euro, werd eerder bekend. De omzet groeide met 23 procent tot ruim 150 miljoen euro. Tony's kampte onder meer met hogere kosten. Ook heeft het bedrijf al tijden last van tegenvallende cacao-oogsten, waardoor de cacaoprijzen flink zijn gestegen.

Tony's probeert al sinds zijn oprichting in 2005 te bewijzen dat het mogelijk is om chocolade te maken zonder dat ergens in de productieketen kinderarbeid, illegale arbeid of uitbuiting voorkomt.

Meer uit Financieel

Luchthaven Hongkong weer operationeel na storing

HONGKONG (ANP/RTR) - De luchthaven van Hongkong is weer volledig operationeel na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag die onder meer het internationale vliegverkeer ernstig verstoorde. Volgens Chinese staatsmedia zijn de activiteiten op Hong Kong International Airport nu weer volledig normaal.

2 uur geleden
Baas CrowdStrike belooft 'volledige transparantie' over storing

AUSTIN (ANP) - George Kurtz, topman van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, belooft "volledige transparantie" over de toedracht van de wereldwijde computerstoringen die vrijdag voor problemen zorgden. Die waren het gevolg van een software-update van CrowdStrike. Kurtz zal daarbij ook duidelijk maken welke stappen het bedrijf zet om herhaling te voorkomen.

12 uur geleden
CrowdStrike verliest ruim tiende van beurswaarde na grote storing

NEW YORK (ANP) - Cyberbeveiliger CrowdStrike is vrijdag 11 procent minder waard geworden op de aandelenbeurs in New York. Een fout in een automatische update van de beveiliger zorgde wereldwijd voor storingen van het besturingssysteem van Microsoft. Banken, winkels, vliegvelden en ziekenhuizen kwamen in de problemen doordat computers niet meer werkten.

12 uur geleden
EU en Servië werken samen aan lithium- en accu-industrie

BELGRADO (ANP/AFP) - De Europese Unie en Servië hebben een overeenkomst gesloten waarin ze afspreken samen te werken rond de winning van lithium en de productie van accu's voor elektrische auto's. In de bodem van het Balkanland zit veel lithium, een belangrijke grondstof voor batterijen en de energietransitie.

13 uur geleden
Bloomberg: Unilever is verkoopgesprekken ijsjestak begonnen

LONDEN (ANP) - Unilever is aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het verzorgings- en levensmiddelenconcern willen kopen. De divisie, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

15 uur geleden
Ryanair claimt overwinning op Booking in Amerikaanse rechtszaak

DUBLIN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair zegt in de Verenigde Staten een rechtszaak te hebben gewonnen van het moederbedrijf van Booking.com. Een jury in de staat Delaware oordeelde dat het internetbedrijf regels tegen onlinefraude heeft overtreden, meldt Ryanair.

16 uur geleden
Luchtvaartbedrijven verliezen op Europese beurzen na storing

AMSTERDAM (ANP) - Aandelen van luchtvaartbedrijven hebben vrijdag aan waarde verloren nadat een wereldwijde IT-storing vluchtschema's in de war had geschopt. Op de Amsterdamse aandelenbeurs zakte Air France-KLM. Bij beleggers nam verder de nervositeit toe en de belangrijkste graadmeters in Europa sloten in de min.

17 uur geleden