Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voormalig No Surrender-kopstukken horen strafeisen

Voormalig No Surrender-kopstukken horen strafeisen

GRONINGEN (ANP) - Vier voormalig kopstukken van motorclub No Surrender horen maandag welke straf het Openbaar Ministerie passend voor ze vindt. Henk Kuipers, Klaas Otto, Rico R. en Theo ten V. worden onder meer verdacht van het leiding geven aan een criminele organisatie. In oktober komen hun advocaten aan het woord. Wanneer uitspraak wordt gedaan, is nog niet duidelijk.

Hoofdverdachte Kuipers wordt verdacht van in totaal twaalf strafbare feiten, begaan tussen 2014 en 2017. Naast het aanvoeren van een criminele organisatie gaat het onder meer om mishandeling en afpersing. Bij een deel vermoedt het OM 'bad standings', een oneervol ontslag uit No Surrender die geregeld gepaard gaat met geweld.

Het proces sleept inmiddels jaren voort, door diverse oorzaken: er werd tot twee keer toe zonder succes gewraakt, de advocaat van Kuipers was ziek en Kuipers zelf weigerde zijn medewerking omdat hij last had van een navelbreukoperatie. De inhoudelijke behandeling zou vorig jaar juni al plaatsvinden maar die zitting leek wel een klucht. Er waren maar liefst twaalf dagen uitgetrokken voor de vier verdachten, maar de zaak van Kuipers werd aangehouden door de ziekte van zijn advocaat. Otto ontsloeg daarop zijn advocaat - om hem daags erna weer in genade aan te nemen. De behandeling van de feiten van de andere twee was vervolgens binnen een uurtje gepiept.

No Surrender werd in 2013 opgericht door Otto. Bij het gerechtshof in Leeuwarden loopt momenteel een door No Surrender ingesteld hoger beroep tegen het verbod van de motorclub. Dit werd vorig jaar opgelegd door de rechtbank in Assen.

Meer uit Binnenland

Voor tweede nacht op rij minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Voor de tweede nacht op rij verbleven minder dan 2000 asielzoekers bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) meldt dat in de nacht van zaterdag op zondag 1942 mensen verbleven in het aanmeldcentrum.

41 minuten geleden
Amsterdammer komt om door schietpartij in hoofdstad

AMSTERDAM (ANP) - Een 26-jarige Amsterdammer is zondagochtend vroeg om het leven gekomen door een schietpartij in de buurt van het Amsterdamse station Sloterdijk, meldt een politiewoordvoerder.

1 uur geleden
Jongen (14) gewond bij explosie in Capelle en aangehouden

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Een 14-jarige jongen uit Den Haag is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij mogelijk een explosief heeft laten afgaan bij een huis in de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Datzelfde pand was al vaker doelwit. De jongen raakte gewond aan zijn been en is naar een ziekenhuis gebracht.

2 uur geleden
Eén klimaatactivist A10 nacht vastgehouden op politiebureau

AMSTERDAM (ANP) - Een van de klimaatactivisten die zaterdag werden opgepakt bij de blokkade van Extinction Rebellion op de A10 Zuid, heeft de nacht vastgezeten op het politiebureau. De reden dat deze actievoerder niet weg mocht, was omdat de identiteit nog niet was vastgesteld, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zondagochtend.

3 uur geleden
Warmste februari ooit gemeten door continu zacht weer

HOUTEN (ANP) - Deze maand is de warmste februarimaand ooit gemeten. Naar verwachting komt de gemiddelde temperatuur in De Bilt uit tussen de 8,1 en de 8,3 graden, meldt Weeronline. Het oude record van gemiddeld 7,6 stamt uit 1990. Normaal gesproken ligt de gemiddelde temperatuur rond de 4,2 graden in februari.

4 uur geleden
Februaristaking van 1941 herdacht in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt zondagmiddag weer de Februaristaking van 1941 herdacht op het Jonas Daniël Meijerplein. Onder anderen burgemeester Femke Halsema en schrijver Johan Fretz houden een toespraak. Ook worden er kransen en bloemen gelegd bij het standbeeld van De Dokwerker op het plein.

9 uur geleden
Nesten van vogels weer te zien op camera tijdens Beleef de Lente

ZEIST (ANP) - Nesten van bosuilen, kerkuilen, steenuilen en zeearenden zijn weer te zien via de camera's van Vogelbescherming. Zondag gaan de camera's van het populaire project Beleef de Lente weer aan, waar meer dan een miljoen mensen naar vogels in hun nest kijken. Dit jaar kan er naar dertien vogelsoorten gekeken worden.

9 uur geleden