Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voormalig Groningen-directeur Fledderus naar Eredivisie CV

Voormalig Groningen-directeur Fledderus naar Eredivisie CV

ZEIST (ANP) - Mark-Jan Fledderus heeft een nieuwe functie in het betaalde voetbal. De begin februari bij FC Groningen ontslagen technisch directeur gaat bij de Eredivisie CV aan de slag als technisch manager.

De 40-jarige Fledderus wordt verantwoordelijk voor de sportief technische ontwikkeling van de Eredivisie en de achttien clubs die daarin uitkomen. "Met als ambitie om de algehele kwaliteit van de competitie te verbeteren en de top 6-positie in Europa te handhaven", aldus de Eredivisie CV.

De Eredivisie CV werkte niet eerder met een technisch manager. "De komst van Mark-Jan is de volgende stap in de verdere professionalisering van de Eredivisie CV", zegt directeur Jan de Jong. "Wij zijn niet alleen van de commerciële ambities, maar juist ook van de sportieve doelstellingen. We willen immers de zesde competitie van Europa blijven. Mark-Jan weet wat het is om in de Eredivisie te voetballen en wat het is om technisch directeur te zijn bij een club in de Eredivisie."

Fledderus werd bij FC Groningen ontslagen vanwege het uitblijven van resultaten. De voormalige middenvelder kreeg veel kritiek, onder meer vanwege zijn aankoopbeleid, uitlatingen in de media en omgang met personeel. Groningen degradeerde vorige maand uit de Eredivisie.

Meer uit Voetbal

Slot laat zich voor bekerfinale niet misleiden door ranglijst

ZEIST (ANP) - Feyenoord-trainer Arne Slot laat zich in aanloop naar de bekerfinale tegen NEC niet misleiden door het verschil op de ranglijst tussen de Rotterdammers en NEC. "De stand voor de tweede seizoenshelft geeft een heel ander beeld", wist de coach van de nummer 2 van de Eredivisie.

17 minuten geleden
Vitesse behoudt licentie en degradeert na 18 punten aftrek

ARNHEM (ANP) - Vitesse behoudt voorlopig de licentie. De Arnhemse club heeft wel 18 punten in mindering gekregen, meldt de licentiecommissie van de KNVB. Door de puntenstraf is Vitesse officieel gedegradeerd.

43 minuten geleden
NEC-spelers moeten in finale 'wedstrijd van ons leven spelen'

ZEIST (ANP) - Trainer Rogier Meijer van NEC denkt dat de Nijmegenaren zondag in de bekerfinale tegen Feyenoord de "wedstrijd van ons leven moeten spelen". "De kansen liggen er, maar we moeten het nog wel uitvoeren op het veld en daar werken we richting de finale aan", zei Meijer tijdens de persconferentie.

45 minuten geleden
Engelse voetbalbond en clubs ruziën over schrappen replays FA Cup

LONDEN (ANP) - De beslissing van de Engelse voetbalbond om de replays in de FA Cup vanaf volgend seizoen te schrappen is niet overal goed ontvangen. De FA zegt dat die beslissing in goed overleg is genomen met onder meer de English Football League. Maar die organisatie, die de clubs op lagere niveaus vertegenwoordigt, ontkent en zegt dat hen niets gevraagd is.

46 minuten geleden
Slot vindt uitslag finale niet bepalend voor seizoen Feyenoord

ZEIST (ANP) - De uitslag van de bekerfinale van zondag tegen NEC zal voor Feyenoord-trainer Arne Slot niet bepalen of het seizoen geslaagd is of niet. "Daar zijn veel componenten voor, maar de media kijken vaak of een ploeg een prijs wint of niet", wist Slot tijdens de persconferentie in aanloop naar de finale.

54 minuten geleden
NEC-coach Meijer heeft voor bekerfinale bijna fitte selectie

ZEIST (ANP) - Trainer Rogier Meijer van NEC heeft zondag in de bekerfinale tegen Feyenoord de beschikking over een fitte selectie, op de langer geblesseerde Yvandro Borges Sanches na. "De andere spelers zijn beschikbaar", zei de coach op de persconferentie twee dagen voor de eindstrijd.

1 uur geleden
Slot kan in bekerfinale beroep doen op basis van laatste weken

ZEIST (ANP) - Trainer Arne Slot van Feyenoord kan zondag in de bekerfinale tegen NEC een beroep doen op zijn basisspelers van de laatste weken. "De selectie is fit, op de bekende gevallen na", zei de coach op de persconferentie in Zeist richting de eindstrijd.

1 uur geleden