Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorlopig laatste debat over corona-aanpak

Voorlopig laatste debat over corona-aanpak

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer debatteert voorlopig voor de laatste keer over de corona-aanpak van het kabinet. Hierbij komen onder meer de versoepelingen aan de orde die vanaf 1 juli ingaan en woensdag bekendgemaakt zijn door premier Mark Rutte en 'coronaminister' Hugo de Jonge.

In het begin van de corona-uitbraak begin maart voelden de partijen elke week Rutte en De Jonge aan de tand over de gekozen aanpak en de getroffen coronamaatregelen. Vooral de tekorten aan beschermingsmiddelen en testmateriaal waren een heet hangijzer. Sinds het aantal besmettingen de laatste weken fors afnam, waren er minder debatten.

De discussie werd steeds politieker naarmate de maatregelen langer duurden en verschillend werd gedacht over het tempo van de versoepelingen. De behandeling van de coronaspoedwet, waar de Kamer zelf op had aangedrongen, wordt over het zomerreces getild. De bedoeling van de tijdelijke wet is dat de Kamer vooraf meer controle kan uitoefenen op de aanpak.

Vlak voor het debat zullen RIVM-kopstuk Jaap van Dissel en GGD-directeur Sjaak de Gouw de Kamer inlichten over de stand van zaken rond het coronavirus.

Meer uit Politiek

Minder stemmen maar meer Kamerzetels voor vrouwelijke kandidaten

DEN HAAG (ANP) - Bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen hebben iets minder kiezers op een vrouw gestemd. In totaal ging 38 procent van de stemmen naar een vrouw, tegenover 41 procent in 2021. Volgens stichting Stem op een Vrouw - die voor alle kieskringen de proces-verbalen met uitslagen verzamelde - komt dit mogelijk doordat verkiezingswinnaar PVV slechts acht vrouwen op de lijst had staan.

26 minuten geleden
Wilders noemt minderheidskabinet nu ook een optie

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders wil de partijen VVD, NSC en BBB "op wat voor manier dan ook" om tafel krijgen om over een regeringscoalitie te spreken. Een minderheidskabinet is wat hem betreft geen taboe, zegt Wilders na zijn gesprek met verkenner Ronald Plasterk. Mogelijk kunnen een of meerdere partijen gedogen. "Alles kan. Mijn voorkeur heeft een meerderheidskabinet."

1 uur geleden
Wilders als eerste bij verkenner Plasterk

DEN HAAG (ANP) - Verkenner Ronald Plasterk is woensdagmorgen begonnen aan zijn zoektocht naar een nieuwe regeringscoalitie. Als eerste kwam PVV-leider Geert Wilders langs. Die wilde niks zeggen toen hij naar binnen ging voor het gesprek.

2 uur geleden
Ministers in Brussel bedolven onder zorgen om ruk naar rechts

BRUSSEL (ANP) - Collega's uit andere EU-landen bestoken Nederlandse ministers met vragen over de verkiezingswinst van de PVV en de mogelijke gevolgen voor de Europese samenwerking. "Je proeft de bezorgdheid en ik kan me die bezorgdheid voorstellen", zei minister van Sociale Zaken Karien van Gennip na overleg in Brussel. Ook haar buitenlandcollega Bruins Slot moet "heel veel uitleggen".

14 uur geleden
Bruins Slot wijst op militaire prestatie Oekraïne nu twijfel groeit

BRUSSEL (ANP) - Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot heeft dinsdag in Brussel de krijgskunst van Oekraïne geprezen. "Het is buitengewoon knap dat de Oekraïners onder deze omstandigheden in staat zijn om zoveel weerstand te bieden", zei ze na afloop van de eerste dag van een meerdaagse NAVO-vergadering.

15 uur geleden
Bliksembezoek Wilders aan Kijkduin voor steun tegen 'asielstroom'

KIJKDUIN (ANP) - PVV-leider Geert Wilders bracht dinsdagavond een kort bezoek aan bewoners van de badplaats Kijkduin, in het zuiden van Den Haag, om hen "een hart onder de riem te steken". Volgens hem worden plaatsen zoals Kijkduin "overspoeld met asielzoekers" zonder dat zij daarmee hebben ingestemd. In een hotel aan de boulevard van Kijkduin worden sinds dit weekend ruim 100 asielzoekers opgevangen, tot grote onvrede van omwonenden.

16 uur geleden
Rutte vooralsnog enige serieuze aspirant-NAVO-chef

BRUSSEL (ANP) - NAVO-landen beschouwen demissionair premier Mark Rutte op dit moment als de enige serieuze kandidaat om secretaris-generaal van het bondgenootschap te worden. Zelfs de Letse minister van Buitenlandse Zaken Krisjanis Karins, die zelf heeft aangegeven belangstelling te hebben voor de topbaan, ziet het zo. "Ik denk dat Mark Rutte op dit moment de enige officiële kandidaat is", heeft hij tegen het ANP gezegd in de marge van een bijeenkomst met zijn collega's van de NAVO in Brussel.

17 uur geleden