Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorlopig geen STER voor Op1, RTL vervroegt Jinek

Voorlopig geen STER voor Op1, RTL vervroegt Jinek

HILVERSUM (ANP) - De hele eerste week dat de nieuwe talkshow Op1 op NPO1 wordt uitgezonden zit er geen reclame voor. Dat heeft STER-directeur Frank Volmer dinsdagavond gemeld. Het was eerst de bedoeling dat er alleen op maandagavond geen reclameblok voor het programma zou zitten, maar in overleg met de NPO is besloten Op1 de hele eerste week "vrij te houden", aldus Volmer. "We zetten met z'n allen de schouders er onder om het programma een succes te maken", stelt hij. In principe zouden in week 2 van Op1 wel weer reclames vóór het begin van de show te zien moeten zijn.

Op1 ging maandag de strijd aan met de talkshow van Eva Jinek op RTL4. Die zender vervroegde dinsdag de begintijd van haar talkshow van 22.20 uur naar 22.15 uur. Een woordvoerder van RTL kon dinsdagavond niet zeggen of het de bedoeling is dat Jinek voortaan elke dag vanaf 22.15 uur te zien zal zijn.

Op1 wordt elke werkdag door een ander duo gepresenteerd. Het eerste duo, Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra trok, maandagavond 100.000 kijkers meer dan Jinek op RTL4. In veel media wordt inmiddels structureel gesproken van een "talkshowoorlog". Vrijdag was de eerste aflevering van de talkshow van Jinek op RTL4, zij trok toen ruim 1,7 miljoen kijkers.

Meer uit Binnenland

Rechter: hoogleraar UM terecht ontslagen om verdachtmakingen

MAASTRICHT (ANP) - De rechtbank in Maastricht heeft vrijdag de arbeidsovereenkomst van de Universiteit Maastricht (UM) met een hoogleraar ontbonden. Dat gebeurde op verzoek van de UM. Volgens de rechtbank heeft de hoogleraar verwijtbaar gehandeld door een collega vals te beschuldigen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

53 minuten geleden
Tien Nederlanders gewond door instorten beachclub Mallorca

DEN HAAG (ANP) - Door het instorten van de beachclub op Mallorca donderdagavond zijn zeker tien Nederlanders gewond geraakt. Dat meldt een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze zijn naar verluidt niet levensbedreigend gewond.

1 uur geleden
Petitie boekenbranche tegen hogere btw 77.000 keer ondertekend

DEN HAAG (ANP) - De petitie waarmee de boekensector protesteert tegen de voorgenomen verhoging van het btw-tarief op boeken is na iets meer dan twee dagen ruim 77.000 keer ondertekend. De petitie is sinds woensdag online te vinden via boekenpetitie.nl.

2 uur geleden
Onduidelijkheid over aantal gewonde Nederlanders op Mallorca

DEN HAAG (ANP) - Het is nog onduidelijk hoeveel Nederlanders gewond zijn geraakt bij het instorten van een beachclub op Mallorca. Er circuleren wisselende getallen.

4 uur geleden
NAVO-top volgend jaar juni in World Forum in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De top van de NAVO wordt volgend jaar van 24 tot en met 26 juni in Den Haag gehouden. De leiders van de 32 lidstaten van het Atlantische bondgenootschap komen bijeen in het World Forum, maakte demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) vrijdag bekend.

5 uur geleden
Kabinet steunt plan om beschermde status van wolf af te zwakken

DEN HAAG (ANP) - Nederland steunt het voorstel van de Europese Commissie om de beschermde status van de wolf af te zwakken. Demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur) zei vrijdag dat ze akkoord gaat als er in juni of juli over wordt gestemd. Het is nog niet precies bekend wanneer er over wordt gestemd.

6 uur geleden
Minder nachtvluchten op Schiphol, ban op luidste vluchten in nacht

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil dat per 2025 minder vliegtuigen 's nachts opstijgen of landen op luchthaven Schiphol, meldt demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) vrijdag na afloop van de ministerraad. Nu zijn dat er nog 32.000, maar dat worden er 27.000. Eerder zette het kabinet in op maximaal 28.700 nachtvluchten.

6 uur geleden