Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorlopig geen nieuwe stakingen in zorg- en leerlingenvervoer

Voorlopig geen nieuwe stakingen in zorg- en leerlingenvervoer

UTRECHT (ANP) - Chauffeurs in het leerlingen- en zorgvervoer gaan voorlopig niet opnieuw staken. Reden is dat vakbonden CNV en FNV een uitnodiging van werkgeversvereniging KNV Zorgvervoer en Taxi hebben gekregen om maandag weer te gaan praten.

Op vrijdag legden chauffeurs in Noord-Holland, Overijssel, Gelderland en Zeeland het werk neer. Daardoor konden sommige leerlingen in het speciaal onderwijs niet naar school worden vervoerd of met veel vertraging.

Volgende week zouden er acties in andere delen van het land volgen. "De acties hebben laten zien dat het de chauffeurs menens is. Ik denk dat KNV daar nu ook van doordrongen is", zegt CNV-onderhandelaar Rick Pellis in een verklaring.

De vereniging Leerlingen Belang Voortgezet Speciaal Onderwijs (LBVSO) is blij dat de staking is opgeschort. "Wat fantastisch en goed dat dit bereikt is", zegt de belangengroep. Die staat achter de chauffeurs, benadrukte voorzitter Elijah Delsink vrijdag. "Wij zijn echt superblij dat dit bereikt is. Trots op alle chauffeurs dat zij, ondanks het duivelse dilemma (laat ik kinderen in de steek of niet), zijn gaan staken, maar ook op alle chauffeurs die dubbel zijn gaan rijden om dit op te vangen." Delsink zegt goede hoop te hebben "dat er goede afspraken uit gaan komen en de wensen van de chauffeurs ingewilligd worden."

Door de staking hadden de leerlingen vrijdagmiddag wel grote moeite om weer thuis te komen, aldus de LBVSO.

Meer uit Binnenland

Honderden mensen bijeen op de Dam in Amsterdam voor Chanoeka

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam is donderdagavond de nationale chanoekaviering begonnen. Tijdens de viering wordt een grote chanoekia, een negenarmige kandelaar, aangestoken. Onder anderen demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) en rabbijn Simcho Stanton zijn aanwezig bij de start van het joodse feest, dat tot en met vrijdag 15 december duurt.

33 minuten geleden
Nieuwe acties op stations voor staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Op meerdere treinstations zijn donderdag weer honderden mensen bijeen gekomen voor sit-ins "in opstand tegen de genocide en etnische zuivering in Palestina". De actievoerders eisen onder andere dat de Nederlandse overheid oproept tot een permanent staakt-het-vuren en onvoorwaardelijke humanitaire toegang voor de bevolking in Gaza.

1 uur geleden
Politie: meerdere aangiften 'heftig' incident PowNed op Ameland

NES (ANP) - Er zijn inmiddels meerdere aangiften gedaan naar aanleiding van het incident dat zich dinsdagavond op Ameland heeft afgespeeld tussen eilandbewoners en een cameraploeg van PowNed. Zowel de omroep als inwoners van Ameland hebben aangifte gedaan, zegt een woordvoerder van de politie.

2 uur geleden
Bouw nieuwe marinierskazerne zeker jaar vertraagd

DEN HAAG (ANP) - De bouw van de nieuwe marinierskazerne in Nieuw-Milligen bij Apeldoorn loopt opnieuw flinke vertraging op. Het ministerie van Defensie verwacht dat het om "minimaal" een jaar gaat. De verwachting is dat het complex niet vroeger dan voorjaar 2031 klaar zal zijn.

2 uur geleden
Hagenaar aangehouden voor handel in zwaar vuurwerk

DEN HAAG (ANP) - Een 19-jarige Hagenaar is vrijdag aangehouden voor de handel in zwaar vuurwerk. De man werd op heterdaad betrapt bij de overdracht van meerdere pakken met cobra's, meldt de politie donderdag.

3 uur geleden
Reclassering adviseert hof jeugdstrafrecht bij Mallorcaverdachte

LEEUWARDEN (ANP) - De reclassering adviseert het gerechtshof om in de zogeheten Mallorcazaak het jeugdstrafrecht toe te passen bij hoofdverdachte Sanil B. (21). Volgens de reclassering zijn er meer argumenten voor het toepassen van het jeugdstrafrecht dan voor het volwassenenstrafrecht, bleek donderdag op de vierde zittingsdag bij het hof in Leeuwarden.

4 uur geleden
Culemborg opent crisisnoodopvang voor Oekraïners

CULEMBORG (ANP) - In het Gelderse Culemborg gaat een crisisnoodopvang open voor maximaal tweehonderd Oekraïners. Culemborg komt daarmee tegemoet aan de vraag van het Rijk aan veiligheidsregio's om met spoed ruimte te maken voor de nog steeds toenemende stroom Oekraïense vluchtelingen, aldus de gemeente. Het is de bedoeling dat de Oekraïners hooguit een week in de crisisnoodopvang verblijven.

4 uur geleden