Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorgeleiding verdachte in zaak Gino in Maastricht

Voorgeleiding verdachte in zaak Gino in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - De 22-jarige man uit Geleen die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de dood van de 9-jarige Gino, wordt dinsdagmiddag in Maastricht voorgeleid. Hij hoort dan of hij langer vast moet blijven zitten.

Eerder meldde de rechtbank dat verdachte Donny M. in Roermond zou worden voorgeleid. Maar omdat diens advocaat dinsdag in Maastricht voor een andere zaak aanwezig is, bleek het lastig om voor de voorgeleiding naar Roermond te komen. Daarop besloot de rechtbank de voorgeleiding in Maastricht te laten plaatsvinden, aldus een woordvoerster van de rechtbank.

Donny M. wordt naast betrokkenheid bij de dood van het jongetje ook verdacht van ontvoering van Gino.

Grote zoekacties

Gino werd woensdagavond voor het laatst gezien op een voetbalveldje in Kerkrade, waar hij met enkele andere kinderen voetbalde. Sindsdien werd hij vermist. Hij logeerde sinds een week bij een zus in Kerkrade omdat zijn moeder in Maastricht ziek was en hij daar niet kon blijven. Na zijn verdwijning sloeg de politie groot alarm uit vrees voor een misdrijf. Talloze vrijwilligers begonnen grote zoekacties in Kerkrade en in Landgraaf waar een step werd gevonden die veel leek op de step die Gino kort voor zijn verdwijning bij zich had.

Bij die zoektochten werden ook spullen gevonden die mogelijk van Gino waren. Onderzoek daarvan heeft bijgedragen aan het vinden van de verdachte, bleek zaterdag tijdens een persconferentie van onder meer politie en justitie in Maastricht.

De man uit Geleen werd zaterdagochtend vroeg gearresteerd en vertelde de politie waar het lichaam van Gino lag. Agenten vonden het lichaam vervolgens in een tuin achter een uitgebrande woning, vlakbij het appartement waar M. woont.

M. zit in beperkingen, wat betekent dat hij slechts mag spreken met zijn advocaat en dat alle betrokken partijen (politie, justitie en advocaat) naar buiten toe het zwijgen toe doen.

Meer uit Binnenland

Strafrechtelijk onderzoek naar fataal brugongeluk Lochem gestart

LOCHEM (ANP) - Naar het dodelijke brugongeval in Lochem is een strafrechtelijk onderzoek gestart, dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Rechercheurs van de bijzondere opsporingsdienst van de arbeidsinspectie zijn woensdag begonnen met het onderzoek. Zij doen dit onder leiding van het Openbaar Ministerie.

41 minuten geleden
Burgemeester Heerlen: bezoek koning kan helpen bij opknappen stad

HEERLEN (ANP) - Roel Wever, de burgemeester van Heerlen, gelooft dat het bezoek van koning Willem-Alexander aan Heerlen-Noord zeker kan bijdragen aan het opknappen van het stadsdeel. Dat zei hij woensdag na afloop van het bezoek, dat in het teken stond van het project Nationaal Programma Heerlen-Noord. Het stadsdeel heeft te maken met armoede en gezondheids- en criminaliteitsproblemen, iets wat met het project flink wordt aangepakt.

45 minuten geleden
Koning: verschrikkelijk als geld voor Heerlen-Noord opraakt

HEERLEN (ANP) - Koning Willem-Alexander zou het "verschrikkelijk" vinden als het geld om stadsdeel Heerlen-Noord op te knappen ooit opraakt. Dat zei hij woensdag na afloop van een bezoek aan Heerlen-Noord, een van de zogenoemde focusgebieden uit het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid. In deze gebieden hebben veel inwoners te maken met armoede, veiligheids- en gezondheidsproblemen. Het programma wil die in samenwerking met bewoners en ondernemers aanpakken.

46 minuten geleden
Grote storing in systemen reisinformatie NS voorbij

UTRECHT (ANP) - De grote technische storing in alle systemen voor de reisinformatie over het treinverkeer van de NS is opgelost. Het probleem ontstond woensdagmiddag kort voor 16.30 uur. De oorzaak van de storing is nog niet bekend.

1 uur geleden
Donderdagochtend zekerheid over aantal asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Donderdagochtend wordt duidelijk hoeveel mensen er in de nacht van woensdag op donderdag in het aanmeldcentrum in Ter Apel waren. Vanaf middernacht mogen daar maximaal 2000 asielzoekers verblijven, maar het COA laat weten dat op dat moment niet wordt geteld. Hoeveel mensen er om middernacht in Ter Apel waren, wordt na 09.00 uur duidelijk, zo benadrukt een woordvoerder.

1 uur geleden
Resterende zeven verdachten van rellen Den Haag langer vast

DEN HAAG (ANP) - De resterende zeven verdachten van de rellen in Den Haag van afgelopen zaterdagavond blijven veertien dagen in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag woensdag besloten.

1 uur geleden
SER-voorzitter Kim Putters krijgt Comeniusprijs 2024

NAARDEN (ANP) - De Comeniusprijs gaat dit jaar naar voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) Kim Putters. De jury van de prijs, die is vernoemd naar de Tsjechische denker Jan Amos Comenius (1592-1670), prijst Putters om zijn vermogen om "steeds opnieuw helder te duiden wat er gaande is in de samenleving". De SER-voorzitter ontvangt de prijs op 6 april in de Grote Kerk Naarden.

2 uur geleden