Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vooral minder zuivel in supermarktschappen door boerenblokkades

Vooral minder zuivel in supermarktschappen door boerenblokkades

DEN HAAG (ANP) - In diverse supermarkten in het land begint een tekort aan zuivel te ontstaan. Door de boerenacties bij distributiecentra zijn vooral dit soort verse producten hier en daar al op, zien journalisten van het ANP. In totaal bezochten zij aan het begin van de middag zo'n twintig supermarkten verspreid over het land. Overige producten zijn daar nog volop verkrijgbaar.

De supermarktbranche vreest dat bepaalde producten maandag uitverkocht kunnen raken door de blokkades. Concrete gevolgen van de acties zijn er ook voor een deel van de onlineklanten van Albert Heijn. Door acties bij de distributiecentra in Utrecht en Oosterhout ziet het supermarktconcern zich genoodzaakt bestellingen te annuleren, laat een woordvoerster weten. AH vindt het vervelend voor de klanten en zegt te hopen dat "partijen weer met elkaar om tafel gaan en tot werkbare afspraken kunnen komen".

In een Vomar in Amsterdam-West wordt aan het begin van de middag brood in de schappen gelegd. Normaal komt dat al om 06.00 uur, vertelt een medewerker, maar vanwege vertragingen bij het distributiecentrum werd dat later. Bij een naastgelegen Dirk staan schappen voor kwark, melk en Griekse yoghurt leeg. Dat geldt ook voor enkele kaas- en zuivelschappen bij een Dekamarkt en een Vomar in Koog aan de Zaan, al zijn daar de meeste schappen in die categorie nog wel gevuld. Medewerkers weten niet te of het komt door boerenblokkades.

Vertraging

Bij de Jumbo in het centrum van Vianen zijn juist sommige groenten op en is ook iets minder vlees verkrijgbaar. "Onze vracht is vandaag helaas vertraagd", staat op een briefje dat op de koeling hangt. Andere producten zijn wel gewoon beschikbaar. Dezelfde tekst hangt op een bijna leeg melkschap van een Jumbo in Baarn.

Bij een AH in Breda zijn eveneens wat lege plekken te zien bij de zuivelafdeling. Volgens een vakkenvuller komt dat deels door de blokkades, maar is ook een reorganisatie gaande in het filiaal.

Verderop in Tilburg is bij een Jumbo en een Aldi vooralsnog niets te merken van een verstoorde aanvoer. Bij een Albert Heijn in de stad zijn wel enkele diepvriesvakken leeg. Dat is volgens een medewerker al enkele dagen het geval. Op de glazen deuren hangt een briefje waarop wordt uitgelegd dat de vakken minder goed dan normaal zijn gevuld door "een verstoring". De rest van de winkel is goed gevuld. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de Plus in Halsteren, een grote Lidl in Leusden, een Jumbo in de Utrechtse wijk Overvecht en een AH in Huizen.

Meer uit Binnenland

Naaldbossen en heide staan er erg slecht voor door droogte

LELYSTAD (ANP) - Naald- en andere bossen op de hoge zandgronden in Nederland staan er erg slecht voor door de aanhoudende droogte. Ook de heide heeft er ernstig onder te lijden. Een deel van de hei zal afsterven. Terreinbeheerders spreken van historisch lage waterstanden en maken zich grote zorgen, staat in de droogtemonitor die de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) dinsdag heeft verspreid.

5 uur geleden
Monuta maakt handreiking uitvaartproces Oekraïense vluchtelingen

APELDOORN (ANP) - Uitvaartverzorger Monuta heeft een handleiding gemaakt voor medewerkers en vrijwilligers hoe zij om kunnen gaan met Oekraïense overleden vluchtelingen en hun nabestaanden. Volgens het bedrijf kampen veel gemeenten in Nederland met vragen daarover.

5 uur geleden
Grote duinbrand Brouwersdam, defensiehelikopter helpt bij blussen

OUDDORP (ANP) - In het duingebied bij de Brouwersdam is dinsdag brand uitgebroken. Als gevolg hiervan worden 125 bewoners van een nabijgelegen vakantiepark opgevangen in een sporthal, zo meldt Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Ook is de N57 tussen Port Zélande en Ouddorp in beide richtingen afgesloten. Volgens de ANWB kan verkeer er via de parallelweg langs.

6 uur geleden
Doden ongeluk Lekkerkerk en woning Zoetermeer waren gezin

DEN HAAG (ANP) - De overleden personen die zaterdag zijn gevonden in een woning in Zoetermeer, zijn een 34-jarige man en een 70-jarige vrouw. De 72-jarige man die bij een aanrijding eveneens zaterdag in Lekkerkerk om het leven kwam, was de echtgenoot van de vrouw en de vader van de man. Dat meldt de politie dinsdag.

6 uur geleden
Prinses Amalia ziet af van lidmaatschap corps Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Prinses Amalia wordt geen lid van het corps in Amsterdam. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd na berichtgeving van de NOS. De 18-jarige prinses, die gaat studeren in Amsterdam, liet eerder in de biografie van Claudia de Breij weten dat ze sowieso bij het corps zou willen. "Met een jaarclub, alles erop en eraan."

7 uur geleden
Acht keer onderzoek naar schieten politie in eerste helft 2022

DEN HAAG (ANP) - In de eerste helft van 2022 heeft de Rijksrecherche acht incidenten onderzocht waarbij de politie heeft geschoten met het dienstwapen. Daarbij viel één dode en raakten zeven mensen gewond, zo meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

7 uur geleden
Omgekeerde vlaggen Nijeveen moeten weg voor nationale herdenking

MEPPEL (ANP) - De omgekeerde vlaggen en linten die zijn opgehangen in het Drentse Nijeveen (gemeente Meppel) moeten weg zijn voor de Nationale Herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden, op 15 augustus. Vanaf 18 augustus mogen er in Nijeveen weer omgekeerde vlaggen worden opgehangen en die mogen dan minimaal zes weken blijven hangen.

8 uur geleden