Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vooral jonge volwassenen laten zich nu prikken tegen corona

Vooral jonge volwassenen laten zich nu prikken tegen corona

UTRECHT (ANP) - Vooral mensen van 18 tot en met 35 jaar oud hebben zich in de afgelopen dagen laten vaccineren tegen het coronavirus. Dit geldt ook voor de gemaakte afspraken voor een eerste prik.

GGD GHOR Nederland ziet een "duidelijke verschuiving" sinds de aankondiging dat mensen een coronatoegangsbewijs nodig hebben om naar bijvoorbeeld restaurants, cafés, bioscopen en theaters te kunnen gaan. "Dit is waarschijnlijk te verklaren uit het feit dat deze groep zich meer zal willen begeven op plaatsen waar de coronapas straks nodig is", aldus de koepel van GGD'en.

In de afgelopen dagen hebben gemiddeld ruim 14.000 mensen per dag een afspraak gemaakt voor een eerste vaccinatie. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorige week, toen er dagelijks gemiddeld 8360 eerste afspraken werden genoteerd. Bij 46 procent van die afspraken deze week gaat het om iemand tussen de 18 en 35. Vorige week was dit 38 procent. Bij de 12- tot en met 17-jarigen daalt het percentage juist. Vorige week vormden deze minderjarigen 36 procent van alle afspraken, de afgelopen dagen 27 procent. Het percentage 36-plussers bleef vrijwel gelijk.

Op meerdere vaccinatielocaties kunnen mensen zonder afspraak terecht voor een inenting. Deze week hebben gemiddeld bijna 5500 mensen per dag zo een vaccinatie gekregen, tegen iets meer dan 3500 per dag vorige week. Dat is een stijging van ruim 56 procent.

Bij de 'vrije inloop' is 42 procent tussen de 18 en 35, tegen 36 procent vorige week. Verder is 30 procent minderjarig, tegen 36 procent vorige week. En ook hier blijft het percentage 36-plussers gelijk.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Aantal nieuwe coronagevallen licht gedaald

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in het afgelopen etmaal 5719 nieuwe coronagevallen geteld. Dat zijn er iets minder dan een dag eerder, toen er op vrijdag volgens gecorrigeerde cijfers 5874 nieuwe besmettingen werden vastgesteld.

22 uur geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen licht gestegen

ZEIST (ANP) - Het totale aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is licht gestegen naar 703. Het is voor het eerst sinds half augustus dat de ziekenhuizen meer dan 700 coronapatiënten behandelen.

1 dag geleden
Haagse bronnen: kabinet grijpt nu niet in om hogere coronacijfers

DEN HAAG (ANP) - In het kabinet is momenteel geen paniek vanwege de stijgende coronacijfers, zeggen Haagse bronnen. Het kabinet blijft waakzaam, maar ziet geen reden om al eerder te besluiten over het al dan niet aanscherpen van de coronaregels, aldus ingewijden.

1 dag geleden
Aantal nieuwe coronagevallen stijgt verder naar bijna 6000

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in het afgelopen etmaal 5903 nieuw bevestigde coronagevallen geteld. Dat is alweer een fikse stijging ten opzichte van een dag eerder, toen het er volgens het inmiddels gecorrigeerde aantal 5203 waren.

1 dag geleden
Vlaanderen wil boosterprik corona voor hele bevolking

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Vlaamse regering wil iedereen van twaalf jaar en ouder de kans geven een zogeheten boosterprik van het coronavaccin te krijgen. Dat heeft het kabinet van minister-president Jan Jambon vrijdag laten weten. Vlaanderen wil op die manier de bescherming tegen een coronabesmetting verhogen.

1 dag geleden
Bijna 120 nieuwe Covid-patiënten op verpleegafdelingen

ZEIST (ANP) - De verpleegafdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen namen afgelopen etmaal 118 nieuwe mensen met een coronabesmetting op. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt dat voor het eerst sinds eind juli het aantal nieuwe opnames op de verpleegafdelingen op één dag 100 of hoger is.

2 dagen geleden
Douane neemt illegale 'coronamedicijnen' in beslag

DEN HAAG (ANP) - De douane heeft 665 illegale zendingen met geneesmiddelen in beslag genomen die op internet werden aangeprezen voor de behandeling van Covid-19. Het grootste deel van de medicijnen bestond uit ivermectine, een geneesmiddel dat vooral voor dieren wordt gebruik tegen schurft en worminfecties. Ook onderschepte de douane antibiotica en middelen tegen malaria.

2 dagen geleden