Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vooral jonge kinderen en ouderen positief getest op coronavirus

Vooral jonge kinderen en ouderen positief getest op coronavirus

BILTHOVEN (ANP) - De jongste kinderen en de oudste ouderen, in die twee groepen zijn in de afgelopen week opvallend veel positieve coronatests te zien. Bij jongeren en jonge volwassenen daalt het aantal nieuwe gevallen juist, komt naar voren uit de wekelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Iets meer dan 3600 kinderen van 0 tot en met 4 jaar oud zijn in de afgelopen week positief getest. Dat is 38 procent meer dan in de week ervoor.

Bij de cijfers van vorige week was onder 5- tot en met 14-jarigen, dus de schoolgaande kinderen, juist de grootste toename te zien. Nu is de groei daar veel kleiner, bijna 6 procent.

Ouders

Naar verhouding zijn de 5- tot en met 14-jarigen nog wel de grootste groep, met meer dan 1800 positieve tests op elke 100.000 kinderen van die leeftijd. Onder hun ouders, de 35- tot en met 44-jarigen, zijn ook vrij veel positieve tests te zien, ruim 1100 op elke 100.000 mensen in die leeftijdscategorie.

Bij 15- tot en met 19-jarigen daalde het aantal positieve tests afgelopen week met 8 procent en bij twintigers met 13 procent.

Iets meer dan 300 mensen van 95 jaar en ouder testten in de afgelopen week positief, dat is 17,5 procent meer dan de week ervoor. Bij zeventigers en tachtigers bleef het aantal nieuwe gevallen ongeveer gelijk.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Geel Hesje 1 maand geleden
@Louis53: Dat lijkt niet zo het is zo. En aan inzicht en doortastendheid ontbreekt het ze echt niet hoor. Ze willen alleen het tegenover gestelde dat ze zeggen te willen. Denk aub vooral niet dat ze dom zijn en dat hier niet tot in detail over nagedacht is. Als ze dan zulke beslissingen nemen kunt u ervan uitgaan dat het effect dat ze ermee bereiken precies is wat ze willen dat er gebeurd. Die gasten daar kunnen schaken. Let maar eens goed op en kijk gerust eens terug in de tijd naar hun vorige zetten en dan gaat u een bepaald patroon zien waarvan ik u garandeer dat u dat veel liever niet wil zien! Maar dan gaat u wel snappen waarom het zo lijkt dat ze zo "dom" bezig zijn.
Louis53 1 maand geleden
Hadden beiden voorkomen met een beetje inzicht en doortastend vermogen van de Jonge. Voor de kinderen hadden de scholen al lang dicht moeten zijn en de ouderen hadden al lang hun boostr vaccinatie moeten hebben. Het lijkt wel een bewuste vertraging van hem om in de (negatieve) spotlights te blijven staan.

Meer uit Gezond

Commerciële testaanbieders: er komen geen mensen, dit werkt niet

UTRECHT (ANP) - SpoedtestCorona is een van de commerciële coronatesters die de deuren alweer heeft gesloten. De mensen die zouden worden doorgestuurd door de GGD komen namelijk "nagenoeg" niet, zegt bestuursvoorzitter Jeroen de Jong. Hij kan het zich niet permitteren om met voor 10.000 euro per dag aan menskracht te gaan wachten. Hij voelt zich ook niet netjes behandeld, zegt hij.

13 uur geleden
Langetermijnstrategie corona op agenda Veiligheidsberaad

ARNHEM (ANP) - De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad bespreken maandagavond in Utrecht de langetermijnstrategie voor het coronabeleid. Minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) en minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) zijn daarbij.

13 uur geleden
Mogelijk speciale corona-afspraken voor carnavalsperiode

ARNHEM (ANP) - Er komen mogelijk speciale corona-afspraken voor de carnavalsperiode. De burgemeesters vrezen dat afstand houden, groepsvorming op straat en sluitingstijd van de horeca in die dagen nauwelijks te handhaven zijn. Justitieminister Dilan Yesilgöz praat er maandag over met de burgemeesters Annemarie Penn-teStrake (Maastricht), Jack Mikkers (Den Bosch) en Hubert Bruls (Nijmegen).

13 uur geleden
Eerste commerciële teststraten die GGD'en helpen alweer dicht

DEN HAAG (ANP) - De eerste commerciële teststraten die coronatesten uitvoeren voor de GGD'en zijn alweer dicht. Er worden te weinig mensen doorgestuurd vanuit de GGD en daarom is het niet rendabel voor sommige aanbieders om open te blijven, bevestigt een woordvoerder van Stichting Open Nederland (SON) na berichtgeving van het AD.

14 uur geleden
Ook polsbandjes in uitgaansleven Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Ook bij de horeca in Rotterdam kunnen bezoekers op vrijdagen en zaterdagen gebruikmaken van een polsbandje. Donderdag meldde Leeuwarden al het coronapolsbandje weer in te voeren, net als vorig jaar.

14 uur geleden
Geen quarantaineplicht voor reizigers uit onder meer Zuid-Afrika

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken haalt Zuid-Afrika van de lijst met landen die vanwege corona als zeerhoogrisicogebied worden bestempeld. Het land waar negen weken geleden de omikronvariant voor het eerst werd ontdekt, is vanaf zaterdag een hoogrisicogebied. Dat betekent dat er geen quarantaineplicht meer geldt voor reizigers naar Nederland. Wel blijft het testen voorafgaand aan de reis verplicht.

15 uur geleden
Maken van richtlijn voor gebruik coronapillen kan nog tijd duren

UTRECHT (ANP) - Het kan nog een tijd duren voor de coronapillen van Pfizer daadwerkelijk voorgeschreven kunnen worden aan patiënten, zo laat het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) weten. Huisartsen en andere medisch specialisten moeten eerst een zogenoemde behandelrichtlijn voor het middel opstellen.

1 dag geleden