Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor zitskiër Kampschreur kunnen Spelen niet spannend genoeg zijn

Voor zitskiër Kampschreur kunnen Spelen niet spannend genoeg zijn

BEIJING (ANP) - Zitskiër Jeroen Kampschreur doet op de Paralympische Winterspelen in Beijing mee op vijf onderdelen, maar hij is tevreden als hij bij één van die vijf de beste is. Toch wordt van de Leiderdorper meer verwacht, zegt de paralympisch en wereldkampioen. "Ik denk wel dat er een bepaalde druk ligt dat ik medailles haal en goed ga presteren. Maar daar ga ik goed op. Ik krijg er juist een extra boost van als ik zenuwachtig ben."

De 22-jarige Kampschreur begint zaterdag met de afdaling, gevolgd door de super-G, supercombinatie, reuzenslalom en slalom. De 'snelle' onderdelen zijn als eerste, de technische onderdelen komen daarna. "Hoe technischer het wordt, hoe groter mijn favorietenrol. Op de snellere onderdelen ben ik subfavoriet."

Zijn grote concurrent is de Noor Jesper Pedersen, die volgens de Nederlander de grootste kanshebber is. "Ik ben denk ik een van de weinigen die Jesper kan verslaan. De omstandigheden zullen bepalen wie de favoriet is. Bij ons is het ook een beetje zo dat wie het beste uit bed komt, kan winnen." En de piste is belangrijk. Bij het uitproberen van die in China kwamen Kampschreur en Pedersen tot ongeveer dezelfde tijd. "Zoals altijd", aldus de Nederlander.

In goede vorm

Maar Kampschreur is in goede vorm, merkte hij onlangs op de WK. "En ik heb podiumplaatsen gepakt op World Cup-niveau en qua tussentijden ben ik over het algemeen standaard top 3. Ik ben op goed niveau."

Zijn eerste gouden plak op de Spelen haalde Kampschreur vier jaar geleden in Pyeongchang op de supercombinatie. "Ik kom hierheen om opnieuw paralympisch kampioen te worden. Daar heb ik vijf kansen voor. Als het één keer lukt ben ik tevreden, maar ik weet dat er meer in zit. Elke titel die ik pak, is er één extra."

Tussen het vele trainen en spelen van bordspelletjes en Mario Kart door, zegt de paraskiër ook de oorlog in Oekraïne te volgen. "Dat vind ik erg om te zien, maar het is niet iets waar ik me op dit moment heel erg mee bezighoud. Ik wil mezelf er niet mentaal door uitputten."

Meer uit Sport

Motorcrosser Herlings ook beste in Dutch Masters Oldebroek

OLDEBROEK (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings is ook bij de Dutch Masters of Motorcross in Oldebroek onverslaanbaar gebleken. De 28-jarige Brabander won in de derde wedstrijd van het Dutch Masters- kampioenschap in Oldebroek opnieuw beide manches en schreef zo ook met overmacht het eindklassement op zijn naam.

9 uur geleden
Overtuigende start Alcaraz op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz is overtuigend begonnen aan Roland Garros. De als eerste geplaatste Spanjaard stond in de openingsronde maar zeven games af tegen de Italiaanse qualifier Flavio Cobolli. Het werd 6-0 6-2 7-5. De eerste twee sets duurden gezamenlijk slechts 53 minuten, ruim 10 minuten korter dan de derde set.

11 uur geleden
Springruiter Houtzager wint Grand Prix in Wiesbaden

WIESBADEN (ANP) - Springruiter Marc Houtzager heeft de Grand Prix in het Duitse Wiesbaden op zijn naam geschreven. De 52-jarige Drent was in de barrage op Sterrehof's Dante de snelste van elf ruiters.

12 uur geleden
Van de Zandschulp op Roland Garros gehinderd door voetblessure

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp ondervindt al enkele weken hinder van een voetblessure. Dat bekende de beste tennisser van Nederland na zijn vroege uitschakeling op Roland Garros, waar hij in vier sets zijn meerdere moest erkennen in de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante.

12 uur geleden
Van de Zandschulp verliest in Parijs van Argentijnse qualifier

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp is op Roland Garros niet verder dan de eerste ronde gekomen. De nummer 25 van de plaatsingslijst liet zich in Parijs met 6-2 4-6 6-3 6-4 verrassen door de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante, die zijn debuut maakte op een grandslamtoernooi.

13 uur geleden
Eerste landstitel hockeyers Pinoké na ruime zege bij Bloemendaal

BLOEMENDAAL (ANP) - De hockeymannen van Pinoké hebben voor het eerst de landstitel in de hoofdklasse gewonnen. Het team van trainer Jesse Mahieu was in de tweede wedstrijd veel te sterk voor recordkampioen Bloemendaal: 0-4. De eerste ontmoeting eindigde twee dagen eerder onbeslist (1-1). De emoties kregen na de vierde treffer de overhand bij Mahieu, die langs de lijn al een klein feestje vierde met zijn spelers en stafleden.

13 uur geleden
Basketballers ZZ Leiden pakken na bizarre slotfase nationale titel

LEIDEN (ANP) - De basketballers van ZZ Leiden hebben na een bizarre slotfase in de finale de nationale titel veroverd. De ploeg van coach Douglas Spradley was in de vijfde en beslissende wedstrijd in de play-offs met 82-81 net iets sterker dan Donar uit Groningen. Het is de vijfde titel voor Leiden.

15 uur geleden