Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor Tadic voelt gelijkspel van Ajax bij Benfica als nederlaag

Voor Tadic voelt gelijkspel van Ajax bij Benfica als nederlaag

LISSABON (ANP) - Voor Dusan Tadic voelt het gelijkspel van Ajax met Benfica (2-2) in het Estádio da Luz als een nederlaag. "Ik ben best wel een beetje teleurgesteld", bekende de aanvoerder. "We geven twee keer een voorsprong weg. Dat is niet handig en mag niet. Nu moeten we het in Amsterdam afmaken."

Zelfs zijn openingstreffer in het eerste duel met Benfica in de achtste finale van de Champions League kon Tadic niet gelukkig maken. De Serviër knalde met zijn 'verkeerde rechterbeen' beheerst raak. Hij heeft een soort van abonnement op scoren in Estádio da Luz. Drie jaar geleden maakte hij gelijk voor Ajax (1-1). En vorig jaar november hielp hij met een doelpunt Servië aan een rechtstreeks ticket voor het WK in Qatar.

"Ik heb hier eerder ook al eens voor Servië tegen Portugal gescoord", wist Tadic nog. "Maar het gaat er niet om hoeveel doelpunten ik maak. We moeten als ploeg winnen. Daar gaat het om. Wij zijn Ajax en beter dan Benfica. Dan mag je niet gelijkspelen. Gelukkig kunnen we het nog goedmaken in een vol eigen stadion."

Keepers

Voor het eerst wierp de vraag zich op of Ajax in grote wedstrijden toch niet beter af is met doelman André Onana onder de lat. Remko Pasveer presteerde dit seizoen boven verwachting. Maar bij de 1-1 en 2-2 zag hij er niet goed uit. Sébastien Haller werkte de bal in eigen doel nadat Pasveer over een hard schot van Jan Vertonghen was gedoken. En Roman Jaremtsjoek maakte de 2-2 nadat Pasveer een afstandsschot onvoldoende onder controle had gekregen.

Haller rekende zich zijn eigen doelpunt niet aan. "Ik dacht dat Remko de bal zou hebben. Maar de bal ging onder hem door, dus ik was verrast. En met schoenmaat 47 is het dan lastig", zei hij. Tadic besefte dat het niet handig is om met twee verdedigers aan te vallen als je slechts met 1-2 voorstaat en Benfica veel druk zet.

Naïef

Centrale verdediger Jurriën Timber lag nog in het strafschopgebied van Benfica toen de thuisploeg de geslaagde aanval richting de 2-2 opbouwde. En Daley Blind had zijn positie links in de defensie ook verlaten. "Dat is naïef en mag ons zeker niet gebeuren", mopperde Ten Hag. "Ik denk dat onze trainer daar gelijk in heeft", verklaarde Tadic.

Het zegt wel iets over het huidige Ajax dat een gelijkspel in een uitduel met Benfica niet meer tot tevredenheid stemt. Beide clubs strijden op 15 maart in de Johan Cruijff ArenA om een plaats in de kwartfinale van de Champions League.

De huidige koploper van de Eredivisie liet het de afgelopen jaren voor eigen publiek regelmatig afweten als het er echt om ging. Cruciale thuisduels met Valencia, Atalanta en Getafe liepen niet goed af. "Maar wij zijn echt beter dan Benfica", herhaalde Tadic. "Wij zijn Ajax, wij moeten door."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden