Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor 'reserve' Butter is Nageeye held: grootse prestatie

Voor 'reserve' Butter is Nageeye held: grootse prestatie

TOKIO (ANP) - Michel Butter genoot thuis op de bank van de olympische marathon. De reserve voor de olympische race in Sapporo zag Abdi Nageeye naar het zilver lopen. "Een grootse prestatie als sporter en mens. En wat een held om Bashir Abdi mee te nemen tot in de laatste meters", twitterde de 35-jarige Castricummer.

Butter haalde wel de olympische limiet van 2.11.30. Hij liep in april in Enschede 2.10.30 en rekende er eigenlijk op dat hij zou worden geselecteerd voor de Spelen. De Atletiekunie koos echter voor Nageeye, Khalid Choukoud en Bart van Nunen.

Hij werd wel als reserve aangewezen en bleef de zware marathontrainingen doorzetten. Nageeye had namelijk laten doorschemeren dat zijn hamstringblessure weer opspeelde. De geboren Somaliër hield Butter voortdurend op de hoogte van de vorderingen rond zijn blessure. Toen Nageeye aangaf dat het goed ging en hij geen klachten meer had, besloot Butter zich terug te trekken als reserve.

Meer uit Sport

Team Malizia, met zeilster Kuiper, wint derde etappe Ocean Race

ITAJAÍ (ANP) - De boot Team Malizia van schipper Boris Hermann heeft de derde etappe van de Ocean Race, de zeilrace om de wereld, gewonnen. Aan boord is ook de Nederlandse zeilster Rosalin Kuiper, die tijdens de marathonetappe een hoofdwond opliep toen ze op ruwe zee uit haar slaapkooi viel.

29 minuten geleden
'Alles zat tegen' bij De Vries in chaos van GP Australië

MELBOURNE (ANP) - Nyck de Vries keek beteuterd na de Grote Prijs van Australië. De Friese coureur, die bij AlphaTauri bezig is aan zijn debuutseizoen in de Formule 1, haalde de finish niet. Bij de tweede herstart, op drie ronden voor het einde, werd hij van de baan gereden en was zijn race voorbij. "Alles zat tegen", zei hij bij Viaplay.

43 minuten geleden
Verstappen blij met winst in race die eindigt in 'puinhoop'

MELBOURNE (ANP) - Max Verstappen sprak van een puinhoop na een chaotische finish van de Grote Prijs van Australië. "Ik weet het niet met al die rode vlaggen. De tweede was volgens mij onnodig, maar goed: ik heb gewonnen en dat is het belangrijkste", zei hij vlak voordat hij op het podium stapte om zijn eerste overwinning ooit op het circuit van Melbourne te vieren.

1 uur geleden
Van der Poel kan iets meer gokken in Ronde van Vlaanderen

BRUGGE (ANP) - Mathieu van der Poel kan zondag voor de derde keer de Ronde van Vlaanderen winnen. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck verscheen vol vertrouwen op het startpodium in Brugge. "Ik heb 'm twee keer gewonnen, daardoor koers je wat meer ontspannen. Ik kan iets meer gokken. Ik zou hem uiteraard graag nog eens winnen", zei Van der Poel bij tv-zender Sporza.

1 uur geleden
Verstappen wint chaotische GP Australië na drie rode vlaggen

MELBOURNE (ANP) - Max Verstappen heeft na een bijzonder chaotische slotfase de Grote Prijs van Australië gewonnen. Dat gebeurde achter de safetycar, nadat de race op het circuit van Melbourne op twee ronden voor het einde voor de derde keer was stilgelegd. Niet eerder waren er drie rode vlaggen in een Formule 1-race.

2 uur geleden
Formule 1-race Australië stilgelegd op drie ronden voor het einde

MELBOURNE (ANP) - De Grote Prijs van Australië in de Formule 1 is drie ronden voor het einde stilgelegd. De rode vlag ging uit omdat de Deen Kevin Magnussen van Haas F1 een van zijn banden eraf reed en er veel troep op het asfalt van het circuit in Melbourne kwam te liggen.

2 uur geleden
Canadese tiener McIntosh zwemt ook wereldrecord 400 wisselslag

TORONTO (ANP) - De 16-jarige Canadese zwemster Summer McIntosh heeft bij kwalificatiewedstrijden in Toronto het wereldrecord op de 400 meter wisselslag verbeterd. Het wonderkind deed dat vijf dagen nadat ze het wereldrecord op de 400 meter vrije slag had aangescherpt. Ze is de eerste zwemster ooit die tegelijkertijd de wereldrecords op beide afstanden in bezit heeft.

4 uur geleden