Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor miljoenen aan cocaïne in Rotterdamse haven onderschept

Voor miljoenen aan cocaïne in Rotterdamse haven onderschept

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft onlangs tijdens een controle in de Rotterdamse haven een partij cocaïne onderschept van 87 kilo. De drugs zaten verstopt in een container die gevuld was met een lading druiven.

De container kwam uit Peru. De politie laat zondag weten dat de drugs op 11 januari zijn gevonden.

De waarde van een gram drugs ligt volgens de expert op het gebied van verslavingszorg Jellinek tussen de 45 en 60 euro per gram. Dat zou de waarde van deze drugsvangst op een bedrag van tussen de 3,9 en 5,2 miljoen brengen.

Meer uit Binnenland

DENK weigert in gesprek te gaan met verkenner Plasterk

DEN HAAG (ANP) - DENK weigert in gesprek te gaan met Ronald Plasterk, die op voorspraak van de PVV is aangesteld als verkenner in de kabinetsformatie. De partij wil er niet aan meewerken "dat het initiatief in de verkenning ligt bij een extreemrechtse politieke beweging die de rechten van meer dan 1 miljoen Nederlandse moslims wil afpakken".

1 minuut geleden
Bergkamp: breed draagvlak voor Plasterk als verkenner

DEN HAAG (ANP) - De benoeming van Ronald Plasterk tot verkenner in de kabinetsformatie kan op "groot politiek draagvlak" rekenen. Dat heeft Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp gezegd na afloop van overleg met alle beoogd fractievoorzitters. Alleen Esther Ouwehand (PvdD) en Stephan van Baarle (DENK) konden zich er niet in vinden.

11 minuten geleden
Plasterk lijkt acceptabele verkenner voor meeste fractieleiders

DEN HAAG (ANP) - De meeste politiek leiders lijken akkoord te kunnen gaan met Ronald Plasterk als nieuwe verkenner. Zij vinden vooral dat er tempo moet worden gemaakt. De verkiezingen zijn inmiddels een week geleden. "En we zijn nog geen stap verder", moppert BBB-voorvrouw Caroline van der Plas voorafgaand aan nieuw overleg tussen de fracties en Kamervoorzitter Vera Bergkamp.

16 minuten geleden
OM: Gökmen T. schuldig aan neersteken gevangenisbewaarder

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie acht tramschutter Gökmen T. schuldig aan een poging tot moord op een gevangenisbewaarder in de Rotterdamse gevangenis De Schie. De bewaker werd volgens de officier van justitie in februari 2021 met kracht gestoken in zijn hals en gezicht met een koperen leiding die T. uit zijn koelkast had gesloopt. Het slachtoffer werd geraakt in zijn rechterwang en oor.

32 minuten geleden
PvdA'er Nijboer moet sociale agenda in aardbevingsgebied vormgeven

GRONINGEN (ANP) - Vertrekkend PvdA-Kamerlid Henk Nijboer gaat een sociale agenda ontwikkelen voor het aardbevingsgebied in Groningen en Noord-Drenthe. Hij gaat als "kwartiermaker" samen met inwoners, organisaties en overheden invulling geven aan het begrip brede welvaart, een belangrijk onderwerp in de kabinetsreactie op de parlementaire enquête aardgaswinning Groningen. Er is de komende dertig jaar 3,5 miljard euro beschikbaar.

40 minuten geleden
Vooral op middelbare scholen zijn nog achterstanden door corona

DEN HAAG (ANP) - Leerlingen hebben de achterstanden die ze hebben opgelopen tijdens de coronaperiode nog steeds niet helemaal ingehaald, met name op middelbare scholen. Demissionair onderwijsminister Mariëlle Paul ziet zelfs dat de onderwijsprestaties in de onderbouw nog wat verder zijn gedaald in het vorige schooljaar. In het basisonderwijs is wel duidelijk verbetering te zien, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Gökmen T. woont strafzaak geboeid bij

ROTTERDAM (ANP) - Tramschutter Gökmen T. draagt handboeien tijdens zijn strafzaak die dinsdagochtend begon in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam. Dat is ongebruikelijk tijdens strafzaken. Voor T. geldt al ruim twee jaar een regime waarbij hij in de gevangenis handboeien moet dragen, klaagde hij in de rechtbank.

1 uur geleden