Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor Marokkaanse speler Ziyech is op WK droom uitgekomen

Voor Marokkaanse speler Ziyech is op WK droom uitgekomen

DOHA (ANP) - Hakim Ziyech sprak in superlatieven, nadat Marokko zich met een zege (2-1) op Canada had geplaatst voor de achtste finales van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. "En het is ook heel bijzonder dat ik een doelpunt heb gemaakt", sprak de speler van Chelsea over zijn openingstreffer. "Scoren op een WK is als een droom die uitkomt."

Marokko was zichzelf in de belangwekkende confrontatie, vond de oud-Ajacied. "We speelden onze eigen wedstrijd, met onze eigen tactiek en onze eigen strategie. Het is gegaan zoals we wilden. We hebben geschiedenis geschreven vandaag", aldus de voetballer, die ook speelde voor sc Heerenveen en FC Twente.

Het Marokkaanse voetbalelftal heeft bovendien veel mensen gelukkig gemaakt door zich te plaatsen voor de volgende ronde. Dat zei bondscoach Walid Regragui na de overwinning op Canada. België en vicewereldkampioen Kroatië zaten ook in de groep. Marokko werd eerste, voor Kroatië.

Geschiedenis schrijven

"Het was niet gemakkelijk", zo keek Regragui terug op de wedstrijd tegen Canada. "Maar we hadden een kans om geschiedenis te schrijven en die wilden we niet laten schieten. We zijn tot het uiterste gegaan en hebben ons doel bereikt. We zijn ongelooflijk blij."

Regragui denkt dat er nog meer mogelijk is. "Het is niet de bedoeling dat het hier stopt voor ons. We willen nog verder komen dan de achtste finales. Maar ons eerste doel was de groepsfase te doorstaan. Dat is alvast gelukt."

Meer uit Voetbal

Oud-voetballer Tévez verlaat ziekenhuis en hervat snel training

AVELLANEDA (ANP) - Oud-voetballer Carlos Tévez heeft het ziekenhuis weer verlaten na onderzoeken om pijn aan zijn borst. De trainer van het Argentijnse Independiente zou volgens zijn club eerst nog even thuis gaan rusten en dan donderdag de training alweer leiden, aldus de nummer 6 van de competitie op X.

28 minuten geleden
Liverpool-trainer Klopp zegt sorry tegen fans na verlies in derby

LIVERPOOL (ANP/RTR) - Trainer Jürgen Klopp heeft zijn excuses aangeboden aan de fans van Liverpool, na de gevoelige en kostbare nederlaag in de stadsderby tegen Everton (2-0). De Duitser zag de 'Reds' hun titelkansen zo goed als weggooien. "Wij hebben een crisis nodig bij Manchester City en Arsenal en moeten zelf weer eens gaan winnen", aldus de na dit seizoen vertrekkende trainer, die kan worden opgevolgd door Feyenoord-coach Arne Slot.

30 minuten geleden
Eerste mogelijkheid op 25e landstitel voor PSV

HEERENVEEN (ANP) - PSV krijgt de eerste mogelijkheid om de 25e landstitel uit de clubgeschiedenis binnen te halen. Als de Eindhovenaren de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen winnen en Feyenoord laat aansluitend punten liggen bij Go Ahead Eagles, is het kampioenschap een feit. De aftrap bij PSV is om 18.45 uur en bij Feyenoord om 21.00 uur. De spelers van PSV vieren de titel dus mogelijk als ze in de bus terug naar Brabant zitten.

3 uur geleden
Van 't Schip vindt rode kaart Bergwijn te zware straf

AMSTERDAM (ANP) - Ajax-trainer John van 't Schip vond de rode kaart die zijn aanvoerder Steven Bergwijn kreeg in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (2-2) te zwaar bestraft. "Ik dacht aan buitenspel of geel, rood had ik absoluut niet verwacht", zei hij over het moment na ruim een half uur spelen, waarbij scheidsrechter Sander van der Eijk door de videoscheidsrechter naar de kant werd geroepen voor de overtreding van Bergwijn op Mimeirhel Benita.

8 uur geleden
Ajax-spits Brobbey heeft opnieuw hamstringklachten

AMSTERDAM (ANP) - Brian Brobbey heeft opnieuw hamstringklachten. De spits van Ajax moest zich om die reden in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (2-2) kort voor rust laten vervangen.

8 uur geleden
Liverpool haakt af in titelrace, ManUnited wint na achterstand

LIVERPOOL (ANP) - Liverpool is voorlopig afgehaakt in de race om de landstitel. Het elftal van de vertrekkende trainer Jürgen Klopp ging in de Merseyside-derby bij Everton met 2-0 onderuit. Het Manchester United van Erik ten Hag draaide tegen hekkensluiter Sheffield United een achterstand om in een 4-2-zege.

8 uur geleden
Ajax verspeelt met tien man 2 punten in strijd om vijfde plek

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft in de strijd om de vijfde plek in de Eredivisie slechte zaken gedaan. De Amsterdammers voorkwamen in eigen stadion kort voor tijd een nederlaag tegen Excelsior: 2-2. Chuba Akpom scoorde in de 89e minuut. Nummer 6 NEC kan Ajax zondag, bij winst op AZ, passeren.

9 uur geleden