Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor het eerst zijn NEC-fans vrolijk na een nederlaag

Voor het eerst zijn NEC-fans vrolijk na een nederlaag

NIJMEGEN (ANP) - Bijna geen enkele NEC-supporter had zondagmiddag na de verloren thuiswedstrijd tegen De Graafschap (1-2) een chagrijnig gezicht. Het voor de fans geslaagde Fieldlab-experiment in Nijmegen woog zwaarder dan de nederlaag.

Sportstadions in Nederland zijn al bijna vijf maanden gesloten voor publiek vanwege de coronacrisis. Het duel in de eerste divisie kreeg de primeur om supporters binnen te laten, als onderdeel van de Fieldlab-experimenten. Daarbij wordt gekeken hoe op een veilige manier evenementen georganiseerd kunnen worden tijdens de coronacrisis. Stadion De Goffert was met een kleine 1200 supporters voor ongeveer 10 procent gevuld.

"Normaal gesproken gaat iedereen direct naar huis na een nederlaag en eisen we van allerlei spelers hun ontslag", grijnst fan Joost Herckenrath. "Maar iedereen is nog steeds vrolijk. Ik ben echt verbaasd over de goede sfeer."

Lawaai

"Knap hoe we met zo weinig mensen zoveel lawaai hebben gemaakt", zegt NEC-fan Ronnie Rutte na afloop buiten het stadion. Volgens hem was er nauwelijks verschil merkbaar met een wedstrijd van voor de coronapandemie. "De sfeer was opgetogen, er werd genoeg bier gedronken en het voetbal was net zo slecht als normaal. Het grootste verschil is dat we daar nu niet boos over zijn."

Ook voor Sjoerd Reijnders en Isra Cobussen, normaliter werkzaam in de horeca van de club maar nu voor het eerst toeschouwers, deed de uitslag weinig af aan de beleving. "Het was speciaal om hier aan mee te doen. In het begin was iedereen nog een beetje ongemakkelijk, maar na een kwartiertje in het stadion voelde alles weer als vanouds."

Bij de opzet van het experiment plaatsen enkele supporters nog wel hun vraagtekens. "Ik vond het een stuk minder steriel dan gedacht", vertelt Rutte. "Vooraf zijn er veel regels, maar eenmaal in het stadion vergeet je bijna dat het virus bestaat. Ik zat in een vak waar je geen mondkap hoefde te dragen en iedereen mocht gaan en staan waar die wilde." Ook Reijnders en Cobussen verbaasden zich over de vrijheid in de 'bubbels'. "We vergaten haast dat het een experiment was. We hebben elkaar daar op een aantal momenten echt bewust van moeten maken."

Meer uit Voetbal

Egurrola hield hoofd koel in sensationele slotfase Oranje

TILBURG (ANP) - Volgens middenveldster Damaris Egurrola heeft ze door haar rustige aard Oranje aan twee cruciale treffers in de Nations League kunnen helpen. De slotfase tegen België (4-0) was knotsgek, maar daar zei de dochter van een Nederlandse moeder en een Spaanse vader weinig last van te hebben gehad. "We waren mijn eerste doelpunt nog aan het vieren toen ze zeiden dat ik nog een keer moest scoren. Met overal kramp rende ik toen maar weer naar voren."

1 uur geleden
Beerensteyn: goals in Tilburg net zo belangrijk als die op Wembley

TILBURG (ANP) - Oranje-spits Lineth Beerensteyn kon niet kiezen tussen haar twee doelpunten van vrijdag op Wembley tegen Engeland of haar twee treffers van dinsdagavond in Tilburg. "Ze waren allemaal net zo belangrijk. Ik denk dat deze hele periode me wel een tijdje bij zal blijven", reageerde de 100-voudig international na de 4-0-zege op België. Mede door haar treffers houdt het Nederlands elftal als groepswinnaar kans op de Olympische Spelen.

1 uur geleden
Recordaankoop Rice helpt Arsenal in extra tijd aan zege op Luton

LUTON (ANP) - Arsenal heeft op bezoek bij Luton Town met 4-3 gewonnen. De beslissing viel diep in de extra tijd door een doelpunt van recordaankoop Declan Rice. De koploper in de Premier League kwam zo na vijftien duels op 36 punten. Liverpool volgt op 5 punten en speelt woensdag tegen hekkensluiter Sheffield United.

2 uur geleden
Bondscoach Jonker: dit is het mooiste aan sport

TILBURG (ANP) - Andries Jonker beleefde tal van emoties en zag die ook om hem heen bij de 4-0-zege van de Nederlandse voetbalsters op België. "Het schoot van links naar rechts: tranen, vreugde, tranen, vreugde en aan het einde de polonaise", omschreef de bondscoach voor de camera van de NOS de laatste minuten waarin Oranje de groepswinst nog afsnoepte van Engeland. De ploeg blijft zodoende in de race voor deelname aan de Olympische Spelen.

2 uur geleden
Egurrola helpt Oranjevrouwen in slotfase aan cruciale groepswinst

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Oranje hebben zich na een krankzinnige slotfase toch nog verzekerd van de cruciale groepswinst in de Nations League. Die was nodig om kans te houden op de Olympische Spelen van volgend jaar. Dankzij twee late treffers van middenveldster Damaris Egurrola tegen België (4-0) blijft Oranje Engeland één doelpunt voor in de poule.

3 uur geleden
Engeland loopt groepswinst in Nations League ondanks 6-0 mis

GLASGOW (ANP) - Sarina Wiegman kan deelname aan de Olympische Spelen vergeten. De Nederlandse bondscoach van Engeland zag haar ploeg een ruime zege boeken bij Schotland (0-6). Nederland bleef Engeland in de strijd om de groepswinst op doelsaldo net voor door België met 4-0 te verslaan.

3 uur geleden
Voetbalsters Oranje houden kans op Spelen na 4-0 tegen België

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Oranje houden toch nog kans op deelname aan de Olympische Spelen na twee late treffers in het thuisduel met België (4-0). Lang lag Engeland op koers voor de groepswinst, maar door twee doelpunten van Damaris Egurrola heeft Oranje een beter doelsaldo. Dat betekent plaatsing voor de Nations League Finals, waar twee olympische tickets klaarliggen.

3 uur geleden