Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor het eerst sinds weken lichte daling benzineprijs verwacht

Voor het eerst sinds weken lichte daling benzineprijs verwacht

EINDHOVEN (ANP) - Een liter benzine wordt vrijdag naar verwachting ruim 1 eurocent goedkoper. De afgelopen weken steeg de prijs voor Euro95 alleen maar doordat ruwe aardolie in rap tempo duurder werd. De inval van het olierijke Rusland in Oekraïne versterkte die stijging alleen maar.

Volgens consumentencollectief UnitedConsumers kan de landelijke gemiddelde adviesprijs voor benzine vrijdag 1,4 cent lager uitvallen dan vandaag. De laatste keer dat de benzineprijs van dag op dag daalde was 18 februari. Diesel stijgt naar verwachting nog wel licht in prijs.

De organisatie baseert zich daarbij op de adviesprijzen die vijf grote oliemaatschappijen dagelijks geven aan tankstations, waarvan het gemiddelde wordt berekend. Van één oliemaatschappij ontbreekt de nieuwe adviesprijs nog, dus het gaat om een voorlopige schatting.

Donderdag is de gemiddelde landelijke adviesprijs voor benzine 2,502 euro per liter. Diesel kost 2,375 euro per liter en LPG 1,315 euro. Doorgaans brengen alleen tankstations langs de snelweg de adviesprijzen in rekening. Op andere locaties geven pompstations vaak kortingen.

De verlaging van de adviesprijs volgt op de sterke daling van de olieprijzen op woensdag, toen er enig optimisme was over de onderhandelingen die Oekraïne en Rusland op hoog niveau zouden voeren. De gesprekken in Turkije leverden echter geen sterk resultaat op. Een vat Brentolie, maatgevend voor olieprijzen in onder andere Europa, werd donderdagavond weer iets duurder.

Meer uit Financieel

Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

1 uur geleden
Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

17 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

21 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

22 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

22 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

23 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

1 dag geleden