Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor het eerst sinds 2013 weer regionale koudegolf in Nederland

Voor het eerst sinds 2013 weer regionale koudegolf in Nederland

VOLKEL (ANP) - Voor het eerst sinds 2013 is er weer een regionale koudegolf gaande in Nederland. Op de voormalige vliegbasis Twenthe (Overijssel), in Volkel (Noord-Brabant) en Arcen (Limburg) is volgens Weer.nl aan de criteria van een koudegolf voldaan. Van een koudegolf is sprake bij minimaal vijf ijsdagen op rij. Binnen die reeks moet het minimaal drie nachten streng vriezen.

De huidige serie begon zondag, toen vroor het in het oosten van het land streng. Dinsdagochtend werd het op vliegbasis Twenthe maar liefst -14,2 graden. Ook donderdag kwam de temperatuur niet boven 0,0 uit, waardoor de koudegolf compleet werd gemaakt.

Komende dagen kunnen ook andere meetstations in voornamelijk Noord-Brabant en Limburg een koudegolf noteren. Van een officiële landelijke koudegolf kan geen sprake meer zijn. Donderdagochtend bereikte het kwik in De Bilt korte tijd een temperatuur van 0,0 graden, waardoor er na vier ijsdagen op rij een einde kwam aan de officiële serie koude dagen.

De laatste keer dat het in Nederland tot een regionale koudegolf kwam was tussen 13 en 25 januari 2013. De laagste temperatuur werd toen op 16 januari in het Gelderse Herwijnen waargenomen. Daar gaf het kwik -18 graden aan.

Meer uit Binnenland

Steekpartij in trein bij Ede-Wageningen: acht arrestaties

EDE-WAGENINGEN (ANP) - Acht mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een vechtpartij in een trein die uit Arnhem kwam en naar Ede-Wageningen ging. Daarbij is ook gestoken. Twee mensen moesten met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis. Een van hen is ook aangehouden.

26 minuten geleden
Nog één op A12 opgepakte klimaatactivist vast, rest weer vrij

DEN HAAG (ANP) - Er zit nog één klimaatactivist vast die zaterdag bij de blokkade van de A12 in Den Haag is opgepakt. De rest van de 48 arrestanten die de politie aanhield voor strafbare feiten als vernieling of belediging, is zaterdagavond weer op vrije voeten gesteld, melden de politie en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

4 uur geleden
Politiebonden: niet vervolgen activisten A12 frustreert politie

DEN HAAG (ANP) - Er is bij politiemensen die zaterdag in Den Haag hebben gewerkt bij de blokkade van de A12 door activisten van Extinction Rebellion grote frustratie ontstaan. Het niet vervolgen van meer dan 1500 aanhoudingen is in het verkeerde keelgat geschoten van de politie, zo bevestigt voorzitter van de Nederlandse Politiebond, Jan Struijs, na berichtgeving van het AD.

6 uur geleden
Explosie bij Surinaams geldwisselkantoor in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de West-Kruiskade in Rotterdam is zondag om 05.00 uur een explosie geweest. Eerder in de week gingen bij drie vestigingen van dit bedrijf Suri-Change in Amsterdam eveneens explosieven af. De politie zegt rekening te houden met een verband, ook gelet op de werkwijze.

11 uur geleden
Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

16 uur geleden
Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer was volgens hem wel aanspreekbaar.

17 uur geleden
Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

ROERMOND (ANP) - In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water. Nadat de gealarmeerde brandweer hem uit het water had gehaald, werd hij gereanimeerd, maar dat was tevergeefs, zei een woordvoerder van de brandweer.

20 uur geleden