Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor het eerst in bijna 5 maanden voetbal met publiek in Nijmegen

Voor het eerst in bijna 5 maanden voetbal met publiek in Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - Voor het eerst in bijna vijf maanden wordt in Nederland weer een voetbalwedstrijd met publiek gespeeld. Het duel in de Keuken Kampioen Divisie tussen NEC en De Graafschap maakt deel uit van de Fieldlab-experimenten. In Nijmegen hadden maximaal 1500 seizoenkaarthouders van NEC naar binnen gemogen, maar de teller bleef steken op 1153 aanmeldingen.

Heel wat fans hadden geen zin om twee keer een coronatest te doen, zowel voor als na de wedstrijd. De NEC-supporters die wel naar De Goffert komen, zijn verdeeld over zes 'bubbels'. Voor iedere bubbel gelden eigen regels. Zo hoeven de fans in sommige vakken geen mondkapje te dragen en mogen ze ook op minder dan 1,5 meter van elkaar gaan zitten. Iedere bezoeker krijgt een tag met daarin een chip, waarmee alle bewegingen, contacten en het 'gedrag' worden geregistreerd.

De wedstrijd in Nijmegen begint om 12.15 uur. Namens de KNVB zijn directeur betaald voetbal Eric Gudde en secretaris-generaal Gijs de Jong aanwezig. Ook Jan de Jong (Eredivisie CV), Marc Boele (Coöperatie Eerste Divisie), technisch directeur Maurits Hendriks van sportkoepel NOC*NSF en arts-microbioloog Andreas Voss (lid van het OMT) komen naar de 'testwedstrijd'. Minister Tamara van Ark (VWS) kan niet komen omdat er een Catshuisberaad is, zij bezoekt volgende week met Almere City FC - SC Cambuur de tweede Fieldlab-wedstrijd.

Meer uit Voetbal

Jong Ajax geeft in extra tijd voorsprong weg tegen FC Eindhoven

AMSTERDAM (ANP) - Jong Ajax is er niet in geslaagd de eerste competitiezege te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers van trainer Dave Vos leken lang met 1-0 te gaan winnen van FC Eindhoven, maar de bezoekers kwamen in de extra tijd op gelijke hoogte.

10 uur geleden
Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

HILVERSUM (ANP) - Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

10 uur geleden
KNVB houdt vast aan datum restant Klassieker ondanks onvrede

ZEIST (ANP) - De KNVB houdt vast aan komende woensdag voor het uitspelen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

13 uur geleden
Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

13 uur geleden
Beslissing over keepster Oranje tegen Engeland pas dinsdag

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Andries Jonker kan pas dinsdagmiddag beslissen wie het doel verdedigt in de wedstrijd tegen Engeland in de Nations League. Eerste keepster Daphne van Domselaar heeft volgens de bondscoach maandag meegetraind met het team. Jonker is in afwachting van de evaluatie van de medische staf. Pas dinsdag besluit hij of de keepster van Oranje inzetbaar is in de wedstrijd tegen de Engelse ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

14 uur geleden
FC Volendam niet akkoord met verplaatsen uitduel met Ajax

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam laat weten overvallen te zijn door het besluit van de KNVB om de wedstrijd Ajax - FC Volendam, die gepland stond voor woensdag 27 september, te verplaatsen. De club gaat niet akkoord met dit besluit.

15 uur geleden
Ajax is het oneens met KNVB en overweegt juridische stappen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil woensdag niet het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord uitspelen, maar het eerder geplande competitieduel met FC Volendam voetballen. De club verzet zich tegen de beslissing van de KNVB om het programma te wijzigen en overweegt juridische stappen.

16 uur geleden