Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor het eerst elk duel Vrouwen Eredivisie met vrouw als arbiter

ZEIST (ANP) - Voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal worden komend weekeinde alle wedstrijden in de Vrouwen Eredivisie gefloten door een vrouwelijke scheidsrechter. Bij Telstar tegen PSV zijn vrijdag ook de assistenten en de vierde official een vrouw. Voetbalbond KNVB is druk bezig om het aantal vrouwelijke scheidsrechters op te krikken omdat ook de hoeveelheid voetballende vrouwen toeneemt.

Nu is 2 procent van de scheidsrechters bij wedstrijden vrouw, de KNVB wil dat "de komende jaren" verdubbelen. De bond wil ook dat amateurclubs vaker denken aan moeders, zussen of andere vrouwen om een wedstrijd te leiden. De KNVB zegt daarbij hulp te kunnen bieden.

De eerste wedstrijd in de elfde speelronde is donderdag ADO Den Haag - Feyenoord, waar Sterre Bijlsma de leiding heeft. Andere scheidsrechters zijn Wendy Gijsbers, Lizzy van der Helm, Marisca Overtoom en Manon Plandsoen. Koploper FC Twente speelt zondag tegen nummer 3 Fortuna Sittard.

Onlangs zorgde de Française Stéphanie Frappart voor een primeur door als eerste vrouwelijke scheidsrechter een WK-wedstrijd voor mannen te leiden. Duitsland won met 4-2 van Costa Rica, maar was daarna alsnog uitgeschakeld.

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.