Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor een uitduel met Dortmund hoef je Ajax niet te motiveren

Voor een uitduel met Dortmund hoef je Ajax niet te motiveren

DORTMUND (ANP) - Trainer Erik ten Hag verwacht niet dat hij zijn spelers van Ajax op scherp moet zetten voor de uitwedstrijd van woensdag tegen Borussia Dortmund in de Champions League. "Het is bij ons wel eens een probleem om de juiste focus en energie te hebben", weet hij. "Maar nu staan ze wel aan hoor. Dat weet ik bijna wel zeker."

Het kan bijna geen toeval zijn dat Ajax dit seizoen vooralsnog op z'n best is in de Champions League, waar de tegenstanders zwaar zijn en de hele voetbalwereld meekijkt. Regerend landskampioen Sporting Portugal moest er in eigen stadion met 1-5 aan geloven. Besiktas kwam goed weg met een nederlaag van 2-0 en Borussia Dortmund leed twee weken geleden zelfs de grootste nederlaag ooit in de koningsklasse van het clubvoetbal (4-0).

Ajax komt soms in de problemen als het denkt dat het op halve kracht ook wel kan. Zoals eerder dit seizoen in de uitwedstrijd tegen FC Twente (1-1) of tegen FC Utrecht (0-1) in de Johan Cruijff ArenA. En zoals zaterdag in de stromende regen op het kunstgras van Heracles Almelo (0-0), dat de duels stevig aanging. "Ze kregen twee kansen omdat de scheidsrechter niet floot", zei Ten Hag. "Maar wij moeten dan niet op de scheidsrechter wachten maar alle schroom van ons afgooien."

Uitdaging

Trainer Marco Rose van Borussia Dortmund heeft regelmatig contact met Frank Wormuth, de coach van Heracles die slechts een van de laatste vier thuiswedstrijden tegen Ajax verloor. Beide Duitsers hebben elkaar ook afgelopen gesproken. "Frank weet waar hij het over heeft, dat zag je zaterdag", doelde Rose op het gelijkspel van Heracles tegen Ajax. "We moeten het anders doen dan in Amsterdam. We hoeven niet te schoppen. Maar Ajax mag niet weer zo makkelijk aan de bal komen."

"En wij moeten daar op voorbereid zijn", counterde Ten Hag die zich met Ajax al in de vierde groepswedstrijd kan plaatsen voor de achtste finales. Winst volstaat voor een plaatsje tussen de laatste zestien ploegen van de Champions League. Een gelijkspel is voldoende als Sporting Portugal niet wint van Besiktas. "We staan voor een enorme uitdaging", zei Ten Hag. "Dortmund is ook zonder de geblesseerde Erling Haaland een topploeg. We zullen onze grenzen weer moeten verleggen als we willen winnen."

Ryan Gravenberch knikte instemmend toen hij zijn trainer hoorde praten. Het 19-jarige talent krijgt wel eens kritiek omdat hij te flegmatiek voetbalt. Maar voor het duel met Dortmund hoef je de middenvelder niet te motiveren. "Hoeveel zin ik heb in deze wedstrijd in de schaal van 1 tot 10", herhaalde hij een vraag van een verslaggever. "Doe maar elf."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden