Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor basketballer LeBron James is één ding belangrijk: respect

Voor basketballer LeBron James is één ding belangrijk: respect

ORLANDO (ANP) - Van sterspeler LeBron James wordt verwacht dat hij de titel in de NBA in de komende finale tegen Miami Heat na tien jaar terugbrengt naar Los Angeles Lakers. Van een van de grootste basketballers van dit tijdperk wordt echter wel meer verwacht. Bijvoorbeeld dat hij met de winst voor de favoriet een eerbetoon brengt aan het clubicoon Kobe Bryant, die begin dit jaar verongelukte bij een helikoptercrash.

Het is aan de 35-jarige James, oud-speler van Miami, om met de druk om te gaan. "Ik weet dat ik ondanks veel successen nog niet klaar ben", zei hij in aanloop naar de eindstrijd. Hij begint aan zijn tiende NBA-finale, een mijlpaal die slechts drie spelers eerder bereikten. "Als ik een keer stop hoop ik dat ik veel mensen heb geïnspireerd. Daar blijf ik mijn best voor doen. Wat alle kritiek op mijn spel betreft, kan ik slechts Frank Sinatra citeren. I did it my way."

Respect, dat is wat hij hoopt dat er voor hem overblijft. "Dat ik dat krijg van de clubs waar ik heb gespeeld, van de tegenstanders, van het publiek. Dat iedereen straks met waardering terugkijkt op mijn aanwezigheid als speler in de NBA. Aan het einde van de rit is dat het enige dat belangrijk is voor mij; respect."

In 2014 vertrok James bij Miami Heat, waarmee hij twee titels won. Samen met Dwayne Wade en Chris Bosh was hij het hart van het team. In de plannen van Miami zouden de drie de club tien jaar aan de top moeten houden, een tijdperk zoals Chicago Bulls dat in de jaren negentig kende aan de hand van de sterren Michael Jordan, Scottie Pippen en Dennis Rodman. Zover kwam het niet, want James vertrok. Er zijn mensen in Miami die hem dat nog steeds niet hebben vergeven.

Mede door een blessure van James miste LA Lakers vorig seizoen de play-offs. Nu is de formatie dankzij vooral James en Anthony Davis, die voor het eerst in een finale staat, nauwelijks te verslaan. "Maar dat is toch vooral zijn verdienste", verwees Davis naar James. "Hij is de leider, voert het team aan en beslist hoe er wordt gespeeld. Er is er maar één die de controle heeft over de wedstrijd. Dat is LeBron."

Of, zoals Jimmy Butler van Miami Heat het verwoordt: "Het is al jaren hetzelfde liedje. Wie de titel wil winnen moet eerst langs een team dat wordt geleid door LeBron James. We weten wat ons te wachten staat."

Meer uit Sport

Atlete Charlton in wereldrecord naar goud op 60 meter horden

GLASGOW (ANP) - Devynne Charlton heeft bij de WK indooratletiek in Glasgow in een wereldrecord het goud veroverd op de 60 meter horden. De 28-jarige atlete uit de Bahama's won in een tijd van 7,65 waarmee ze 0,02 seconden sneller was dan het wereldrecord dat ze vorige maand in New York had gelopen.

6 uur geleden
Vermoeide Bol en Klaver 'controleren perfecte race naar goud'

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft haar verzameling medailles weer op orde. Voor de zoveelste keer veroverde ze dubbel goud op een internationaal toernooi. Evenals vorig jaar op de WK in Boedapest en de EK indoor in Istanbul won ze op de WK indoor in Glasgow zowel individueel als op de estafette goud.

6 uur geleden
BBC: F1-team Red Bull ontkent onrust na kritiek Jos Verstappen

SAKHIR (ANP/RTR) - Formule 1-racestal Red Bull heeft tegen de Britse zender BBC ontkend dat er onrust is binnen het team na forse kritiek van Jos Verstappen over de situatie rondom de van ongepast gedrag vrijgesproken teambaas Christian Horner. Volgens de vader van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen "kan het niet doorgaan zoals het nu gaat en zal dat tot een ontploffing leiden", zei hij tegen onder meer De Telegraaf.

7 uur geleden
Vloon achtste op polsstokhoogspringen bij WK indoor

GLASGOW (ANP) - Menno Vloon heeft zich niet kunnen mengen in de strijd om de medailles bij het polsstokhoogspringen op de WK indooratletiek in Glasgow. De 29-jarige Zaankanter eindigde in de finale als achtste met een hoogte van 5,65 meter.

7 uur geleden
Bol en Klaver loodsen estafettevrouwen naar WK-goud op 4x400 meter

GLASGOW (ANP) - Femke Bol en Lieke Klaver hebben in Glasgow de Nederlandse estafetteploeg op de 4x400 meter naar de wereldtitel indoor geloodst. Het is de eerste keer in de historie van de Nederlandse atletiek dat een estafetteteam goud wint op een WK indoor.

8 uur geleden
Brons estafettemannen op 4x400 meter bij WK indoor in Glasgow

GLASGOW (ANP) - De sprinters van de 4x400 meter estafette hebben op de WK indooratletiek in Glasgow evenals twee jaar geleden een bronzen medaille behaald. België, met kersvers wereldkampioen Alexander Doom als slotloper, prolongeerde de titel in een tijd van 3.02,54. Het team van de Verenigde Staten won het zilver in 3.02,60.

8 uur geleden
Visser trapt tegen hekje en mist WK-finale 60 meter horden

GLASGOW (ANP) - Nadine Visser is bij de WK indooratletiek in Glasgow niet doorgedrongen tot de finale van de 60 meter horden. De Noord-Hollandse raakte de eerste horde en daardoor zo uit balans dat ze slechts als achtste en laatste eindigde in haar heat van de halve finales in een tijd van 8,42.

9 uur geleden