Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor AZ-spits Boadu is Ajax nog steeds favoriet in titelrace

Voor AZ-spits Boadu is Ajax nog steeds favoriet in titelrace

AMSTERDAM (ANP) - Met een grote glimlach wandelde Myron Boadu na de uitzege van zijn AZ op Ajax (0-2) door de catacomben van de Johan Cruijff ArenA. "Dit is toch prachtig", glunderde hij. "En het is nu makkelijk om te zeggen misschien: maar ik voelde deze overwinning aankomen."

AZ kreeg veel kritiek na de winterstop, na een serie van drie nederlagen in zes competitiewedstrijden en een verloren tweeluik met LASK Linz in de zestiende finales van de Europa League. En als het even slecht gaat, dan krijgen vooral de blikvangers van een ploeg het zwaar te verduren, zo merkte de 19-jarige centrumspits.

Boadu zou er alleen staan als het elftal goed draait. Hij zou harder moeten werken. Sierpaardje, zo noemden ze hem zelfs al. "Voor mij was het nieuw om zo veel kritiek te krijgen", vertelt hij. "Dat had ik nog nooit meegemaakt. Het klopt dat het even minder liep. Soms ziet het er dan misschien gemakzuchtig uit. Maar dat is het niet."

Training

"Op de training voelde ik dat het weer terugkwam", zei Boadu. "Daar lieten we wel mooie dingen zien. Nu kwam het er tegen Ajax gelukkig ook weer uit. Ik denk dat we voor rust wel driemaal hadden moeten scoren. Dat mag je ook mij verwijten, al maak ik gelukkig wel die belangrijke 0-1. Ik zag die bal bijna weer tegen de paal gaan."

AZ heeft dit seizoen alle drie de uitduels met Ajax (0-2), PSV (0-4) en Feyenoord (0-3) gewonnen. Boadu trof al vijfmaal doel tegen de traditionele top drie. "Dat zijn mooie cijfers", beseft hij. "Maar in al die wedstrijden had ik ook vaker kunnen scoren."

Ajax is het kwijt

Ajax is het helemaal kwijt, lijkt het wel na maar liefst vijf nederlagen in de laatste negen competitiewedstrijden. Als AZ zo blijft voetballen als in de Johan Cruijff ArenA, dan ligt een derde landstitel misschien wel voor het grijpen. "Voor mij is Ajax nog steeds favoriet", zei Boadu. "We staan nu in punten gelijk, maar hebben wel een minder doelsaldo. Laten we nu maar onze laatste tien wedstrijden winnen. Dan verliest Ajax misschien nog wel een puntje."

Hoe jong hij ook is, Boadu vreest de druk die de titelrace met zich meebrengt niet. "Liever een beetje druk, dan die kritiek van de laatste weken", lachte de speler die onder de rook van de Johan Cruijff ArenA opgroeide. Zijn ouders wonen slechts vijf minuten lopen van het stadion van Ajax, de club die hem ooit als jeugdspeler afwees.

"Natuurlijk is het bijzonder om tegen Ajax te scoren", zei de spits die vlak voor de winterstop ook al de thuiswedstrijd tegen de landskampioen met een treffer besliste (1-0). "Ik ben daar heel blij mee."

Meer uit Voetbal

Girona zet met gelijkspel bij Alavés tweede plek op het spel

VITORIA-GASTEIZ (ANP) - Oranje-international Daley Blind heeft met Girona met een 2-2-gelijkspel bij Deportivo Alavés de tweede plek in de Spaanse competitie op het spel gezet. De thuisploeg maakte diep in blessuretijd de gelijkmaker.

4 uur geleden
Internazionale in Serie A veel te sterk voor Frosinone

FROSINONE (ANP) - Internazionale heeft de uitwedstrijd tegen Frosinone met ruime cijfers gewonnen. De kampioen van Italië was met 5-0 te sterk voor de laagvlieger uit de Serie A. Frosinone staat zeventiende en strijdt nog tegen degradatie.

6 uur geleden
Topscorer Guirassy schiet VfB Stuttgart langs FC Augsburg

AUGSBURG (ANP) - VfB Stuttgart heeft in de Duitse voetbalcompetitie een 1-0-overwinning behaald bij FC Augsburg. Topscorer Serhou Guirassy maakte kort na rust de enige treffer van de wedstrijd. Het was alweer zijn 26e doelpunt van het seizoen.

6 uur geleden
Lukkien en Robben genieten van promotie FC Groningen

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen-trainer Dick Lukkien genoot na de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC (2-0) volop van het feestvierende publiek op het veld en op de tribunes. Het doel om na de degradatie direct terug te keren naar de Eredivisie werd na een moeizaam begin van het seizoen toch nog gerealiseerd.

6 uur geleden
FC Emmen en NAC Breda plaatsen zich voor play-offs om promotie

EMMEN (ANP) - FC Emmen en NAC Breda hebben zich tijdens de laatste speelronde van de eerste divisie geplaatst voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Drentse ploeg won met 2-1 van De Graafschap en de Brabanders hadden genoeg aan een 1-1-gelijkspel bij TOP Oss.

6 uur geleden
Willem II pakt ook titel in Keuken Kampioen Divisie

TILBURG (ANP) - Willem II is kampioen geworden van de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers van coach Peter Maes stelden een week geleden al promotie naar de Eredivisie veilig met een gelijkspel bij FC Dordrecht. Willem II won de laatste wedstrijd in eigen huis met 3-2 van Telstar.

7 uur geleden
FC Groningen verslaat concurrent Roda JC en promoveert

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen is er in geslaagd om na de degradatie van vorig seizoen direct terug te keren in de Eredivisie. Tijdens de laatste speelronde werd concurrent Roda JC met 2-0 verslagen, waardoor de Groningers plek twee overnamen van de Limburgers.

7 uur geleden