Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vondelpark in Amsterdam weer dicht wegens drukte

Vondelpark in Amsterdam weer dicht wegens drukte

AMSTERDAM (ANP) - Het Vondelpark in Amsterdam wordt zondagmiddag weer tijdelijk afgesloten omdat het te druk is. De gemeente meldt via Twitter dat mensen het park alleen nog kunnen verlaten.

Vanwege het mooie weer hebben veel mensen het park in de hoofdstad opgezocht. De gemeente vraagt mensen drukke plekken te mijden, voldoende afstand te houden en dicht bij huis te genieten van het weer.

Zaterdag werden de zij-ingangen van het park ook al afgesloten wegens drukte vanwege het lekkere weer. Ook het kleinere Sarphatipark in Amsterdam werd afgesloten. Het was de afgelopen tijd vaker te druk in het Vondelpark, waardoor de toegang werd gesloten. Dit gebeurt om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Porjus 3 weken geleden
Gelukkig dat er zoveel mensen zijn die lak hebben aan regels. Waarom niet die parken standaard sluiten. Lijkt mij beter voor de zorg.
Louis53 3 weken geleden
Is dat de oplossing Rutte/de Jonge????? Stelletje broekschijters en waarom van Dissel geen premier maken, die regeertt nu ook al

Meer uit Binnenland

Klimaatjongeren en onderwijsnetwerk eisen beter klimaatonderwijs

DEN HAAG (ANP) - Het onderwijs is toe aan een "drastische verbetering" als het gaat om het klimaat, vinden de jongerenorganisaties Fridays For Future en Youth For Climate. Ze doen in een manifest dat ze dinsdag aan Tweede Kamerleden aanbieden diverse suggesties om het onderwijs over klimaatverandering een oppepper te geven.

24 minuten geleden
Rutte: CDA-Kamerlid Omtzigt bereid tot gesprek

DEN HAAG (ANP) - Het CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is bereid tot een onderhoud met VVD-voorman en premier Mark Rutte. "Hij is bereid tot een gesprek", zei Rutte maandagavond in Nieuwsuur.

4 uur geleden
Rutte over nieuwe bestuursstijl: niet ineens alles veranderen

DEN HAAG (ANP) - VVD-leider en demissionair premier Mark Rutte zei vorige maand "radicale ideeën" te hebben over de nieuwe bestuursstijl en macht en tegenmacht. Maar in een interview met Nieuwsuur over deze nieuw politieke cultuur zegt hij niet het roer om te willen gooien. "Ik ga niet ineens alles anders doen. Ik ben heel trots op afgelopen tien jaar", zei Rutte.

5 uur geleden
Toeslagenouders delen geëmotioneerd verhalen met Kamer

DEN HAAG (ANP) - Geëmotioneerde gedupeerden van het toeslagenschandaal deelden maandagmiddag hun verhalen met Tweede Kamerleden. De ontspoorde fraudejacht van de Belastingdienst zorgde voor schrijnende verhalen over hun financiële en persoonlijke situatie. "Zonder mijn moeder hadden we het geld niet gehad om mijn kinderen eten te geven", vertelde gedupeerde Joe ten Cate.

5 uur geleden
Veiligheidsberaad positief over meer versoepelingen

DEN HAAG (ANP) - Het Veiligheidsberaad is positief over het voornemen van het kabinet om vanaf 19 mei meer coronamaatregelen te versoepelen, op voorwaarde dat de situatie dit toelaat. Dit meldde het Veiligheidsberaad, waarin de 25 voorzitters van de veiligheidsregio's zijn vertegenwoordigd, maandagavond na digitaal overleg.

6 uur geleden
Gedupeerden: nieuwe problemen toeslagenaffaire duiken al op

DEN HAAG (ANP) - Gedupeerden van de toeslagenaffaire zien al nieuwe problemen opduiken bij de 'hersteloperatie', die ervoor moet zorgen dat slachtoffers behoorlijk worden gecompenseerd. Dat zegt een groep van zogenoemde toeslagenouders tegen de Tweede Kamer. Een groep slachtoffers is al gecompenseerd, maar de commissie die moet kijken of ouders recht hebben op meer dan 30.000 euro, werkt volgens hen veel te langzaam. En de beloofde 'advocatenregeling' schiet tekort, vrezen de ouders.

7 uur geleden
Tot nu toe weinig aanmeldingen voor prik medische risicogroepen

BILTHOVEN (ANP) - Mensen met bepaalde medische risico's kunnen sinds vorige week een afspraak maken voor een prik tegen het coronavirus, maar daar maken ze nog niet veel gebruik van. Van de 525.000 mensen die sinds donderdag zijn uitgenodigd, hebben ongeveer 180.000 een afspraak gemaakt. Het lage aantal zou met de meivakantie te maken kunnen hebben, laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weten na een bericht van de NOS.

9 uur geleden