Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Von der Leyen: we moeten praten over vaccinatieplicht

Von der Leyen: we moeten praten over vaccinatieplicht

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie moet het hebben over het verplichten van een coronaprik, vindt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. Nu het virus weer om zich heen grijpt in de EU en de vaccinatie stokt, is dat volgens haar logisch en gepast.

Het is niet aan haar om een vaccinatieplicht voor te stellen of aan te bevelen, onderstreept Von der Leyen. Dat is aan de EU-landen zelf. Sommige daarvan, zoals Oostenrijk en Duitsland, bereiden een verplichte inenting inmiddels voor.

"Als je me vraagt naar mijn persoonlijke opvatting: ik denk dat het begrijpelijk en passend is om deze discussie nu te voeren binnen de EU", zegt de Duitse commissievoorzitter. "Dit vergt een gezamenlijke aanpak."

28 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Geel Hesje 1 maand geleden
@mscom1: Absoluut heb jij geprobeerd mij woorden in de mond te leggen die ik niet gezegt heb. En dat jij mij graag in een of ander hokje wil plaatsen moet je zelf weten. Maar jij kent mij niet eens en als je dat dan wel doet dan zegt dat dus meer over jou dan over mij. Slaap lekker. Bye Bye.
mscom1 1 maand geleden
@Geel Hesje: Ik probeer je geen worden in de mond te leggen. Mij excuses als ik je verkeerd heb begrepen. Maar als ik je commentaar in de verschillende reactie lees zijn dat de conclusies die ik daaruit trek. Jij begon zelf over een vergelijking met de griep waarbij je suggereerde dat dat het sterfte % van covid lager is dan dat van de griep, en dat er tijdens de laatste griepepidemie meer mensen overleden zijn dan in het begin van de corona crisis. Ik begreep hieruit dat jij covid een minder gevaarlijk ziekte vindt dat de griep. Maar dat zal ik dan wel verkeerd begrepen zeker? De meeste vaccins bieden geen 100% bescherming en moeten ook na een zekere tijd weer herhaald worden (kijk naar de dtp prik elke 10 jaar, of de griepprik elk jaar). Maar dat zal jou toch niet overtuigen. Zeker gezien je laatste reactie over het vaccin waarin je toch lijkt te suggereren dat dit “experimentele” vaccin bedoeld is om opzettelijk mensen te doden (of heb ik het nu weer verkeerd begrepen) kan ik niet anders dan concluderen dan dat je een vervend aanhanger bent van een van de complottheorieën en dat geen enkel wetenschappelijk bewijs wat ik probeer aan te dragen jou ooit van het tegendeel kan overtuigen. Dus dit was mijn laatste reactie. Slaap zacht!
Geel Hesje 1 maand geleden
@mscom1: Nee dat heb ik ook niet gezegt dat maakt u er weer zelf van. En dat is dus al de 2de keer dat u mij woorden in de mond legt die ik niet gezegt heb. En ja inderdaad. Mensen inspuiten met een ongecontroleerd medisch experiment kan zeker de oplossing van het probleem zijn want als het gaat zoals ze het willen dan gaan al die mensen aan die injectie's dood en dat is ook een manier om het probleem op te lossen he. Enne iets dat een echt vaccin mag heten zorgt ervoor dat je niet meer ziek kan worden van hetgeen waar tegen je bent gevaccineerd en het dus ook niet meer op kan lopen laat staan aan andere mensen door kan geven en dat minstens 20 jaar meegaat ofzo. Dat is een vaccin. Wat ze nu een vaccin durven te noemen en zo graag bij iedereen in willen spuiten heeft een heel ander doel dan een virusje met een sterfte % van 0,15% onschadelijk maken. Maar daar gaat u in de nabije toekomst zelf wel achter komen. Oh ja en flik het niet mij nog een keer woorden in mijn mond te leggen die ik niet gezegt heb ja!
mscom1 1 maand geleden
@Geel Hesje: Ok, dat is dan, naast de kritiek op de afbraak van de zorg al het tweede waar we het nu over eens zijn: Covid is wel degelijk veel ernstiger dan de griep en vraagt om andere maatregelen. Nu het vaccineren nog. Zoals ik al vaak gezegd heb, ik weet dat vaccins geen wondermiddel zijn: Je kunt na vaccinatie nog steeds covid krijgen, ziek worden, en dus ook anderen besmetten. Maar de kans daarop is veel kleiner dan wanneer je niet gevaccineerd bent. Moet het voor jou dan per se 100% effectief zijn om een positieve bijdrage te kunnen leveren? Vergelijk het met het dragen van de autogordel: deze kan de kans ernstig letsel bij een auto-ongeluk verkleinen. Maar zelf als je de gordel om doet betekend dit niet dat je elk ongeluk zonder keelscheuren zult overleven. Is dit gebrek aan garanties dan een reden om de gordel toch maar niet te dragen? Ik hoop het niet. En zo is het ook met de vaccinaties.
Geel Hesje 1 maand geleden
mscom1: Dat klopt die vergelijking heb ik gemaakt ja. Maar daarmee heb ik NIET gezegt dat corona maar een griepje is! En "het "vaccin" voorkomt niet voor 100% dat je corona krijgt". Nee dat blijkt wel aan het aantal besmettingen en het aantal ziekenhuis opnamen want "Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie." https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/bezoek
mscom1 1 maand geleden
@geel Hesje. Was jij het dan niet die zei “corona heeft maar een overlijdings % van 0,15%. Ter vergelijking een normale griep heeft een overlijdings % van 0,5% ” ???? Wat de vaccins betreft, ik kan het blijven zeggen maar het registreert blijkbaar toch niet: de vaccins voorkomen NIETvoor 100 % dat je Covid krijgt maar ze reduceren wel de kans daarop en vooral de kans op ziekenhuis opname en IC opname. En een kleinere kans will NIET zeggen dat er GEEN gevaccineerde mensen in het ziekenhuis komen, maar het zijn er wel minder en de meesten zijn minder ziek dan wanneer ze niet gevaccineerd waren! Ik heb de link naar het RIVM rapport daarover met de data tot midden vorige maand al een paar tweets terug doorgestuurd.
Geel Hesje 1 maand geleden
@mscom1: Dat corona maar een griepje is heb ik nergens gezegt! En als de mensen zouden zijn geinjecteerd met iets dat de naam vaccin ook maar een beetje waardig zou zijn dan zouden we nu met 87% geinjecteerde mensen zo goed als volledig van dit corona probleem af zijn geweest ipv het dagelijks hoogste aantal besmettingen ooit en overvolle ziekenhuizen waarvan het meerendeel "gevaccineerd" is.
mscom1 1 maand geleden
@geel Hesje. Dus? Als dit zelfs ondanks alle maatregelen het geval is, is covid dan nog steeds maar een griepje? Ik zou er niet aan moeten denken hoe het geweest was als niet 87% van de mensen zich had laten vaccineren en als er geen lock-down was geweest. Geen gerustsstellend of leuk idee, maar het toont voor mij wel aan dat struisvogel politiek ook niet gaat werken.
Geel Hesje 1 maand geleden
@mscom1: Nu staan die koelwagens bij het crematorium in Goes. En dat met 87% vaccinatiegraad. En er worden nog veel meer doden verwacht ook. https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/131506/Crematorium-Goes-verwacht-grote-drukte-en-plaatst-koelwagen-naast-gebouw
mscom1 1 maand geleden
@geel Hesje. Dus alle ellende in b.v. Noord Italië tijdens de eerste corona golf en het feit dat ze b.v. in New York koelwagens in moesten zetten om de lijken in op te bergen komt allemaal door de afbraak van het Nederlandse zorgsysteem? Wordt toch eens wakker! Natuurlijk hebben we ons in Nederland ziek bezuinigd, dat ben ik helemaal met je eens. Maar Corona is geen griepje: er worden veel meer mensen tegelijk ernstig ziek van dan van de griep (hoe onderschat de griep ook is). Mat alle data wereldwijd kun je dat toch echt niet meer ontkennen? En als je het vrij laat woekeren kan geen enkel zorgsysteem het aan. Daarom maak a.u.b. gebruik van de beperkte middelen die we wel hebben om het te vertragen.
Geel Hesje 1 maand geleden
@mscom1: Nee dat klopt en dat hoeft ook niet. En als we het dan toch over het RIVM hebben kijk dan even naar het aantal mensen dat in het griep seizoen 2017-2018 is overleden? Dat zijn er meer dan in dezelfde tijd aan corona zijn overleden in het begin van de corona crisis. Ook toen liepen de ziekenhuizen over werden operatie's uitgesteld enz. Maar! Hadden we toen lockdowns? Verplichte mondkapjes? Een Influenzapas enz laat staan een verplichte griep prik? Nee dus. En let wel toen was het zorg systeem er nog beter aan toe dan nu. Echt dit gaat allemaal allang niet meer over de volksgezondheid. En laten we eerlijk zijn dat kunt u moeilijk ontkennen toch?
mscom1 1 maand geleden
@Geel Hesje . Wij gaan toch nooit op één lijn komen, dus verder discussiëren heeft hier geen zin. Mij laatste twee opmerkingen: Dus volgens jou is de griep dodelijker zou zijn dan corona? Toch wel vreemd dan er nu zoveel meer mensen op de IC liggen dan tijdens een griepgolf en dat op het hoogte punt van de pandemie (voor het begin van de vaccinaties) in veel landen er zoveel mensen tegelijk stierven dat men niet eens wist waar de lijken te laten. Wat de bescherming betreft, bekijk de laatste getallen van het RIVM maar eens op deze site : https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vaccineffectiviteit/vaccinatie-beschermt-nog-steeds-zeer-goed-tegen-ernstige-covid-19. Maar dat zul jij vast allemaal onzin vinden.
Geel Hesje 1 maand geleden
@mscom1 : Van de 100% mensen die corona krijgen komt 98,5% niet eens in het ziekenhuis terecht en corona heeft maar een overlijdings % van 0,15%. Ter vergelijking een normale griep heeft een overlijdings % van 0,5% en een echt gevaarlijk virus zoals Ebola heeft een overlijdings % van maar liefst 50%. Als we hier zoiets zouden hebben zoals Ebola zou kan ik volledig achter alle maatregelen kunnen staan en dan zou ik het zelfs veel te weinig vinden. Maar er liggen nu meer volledig geinjecteerde mensen in het ziekenhuis en op IC dan mensen die zich niet hebben laten injecteren. De hoeveelheid besmettingen is dusdanig dat van enige bescherming van dat "vaccin" totaal geen enkele sprake meer kan zijn. Over de hoeveelheden aan mensen die dankzij dat "vaccin" zijn overleden of de zeer grote hoeveelheden (in alleen de EU al vele miljoenen) aan mensen die er permanente schade door hebben opgelopen ga ik het maar even niet hebben. En ja dat zijn ook feiten en officiele cijfers van het EMA. Maar goed het is ook maar "gewoon" een ongecontroleerd medisch experiment op zo ongeveer de gehele wereld bevolking he. En ja als mensen hun lichaam en leven blindelings toevertrouwen aan de overheid en Big Pharma om medische experimenten op uit te voeren dan moeten ze dat natuurlijk helemaal zelf weten. Maar zoiets verplichten is onbestaanbaar en een eerste klas schending van oa meerdere Mensenrechten Grondwetten en Internationale Verdragen. Dat politici het uberhaupt in hun hoofd kunnen halen laat staan het over hun tong kunnen verkrijgen verplichte medische experimenten uit te willen gaan voeren op miljoenen mensen is volkomen onbestaanbaar!!!
mscom1 1 maand geleden
@Geel Hesje. Ik ben het helemaal met je eens dat het een schande is hoe de zorg hier de laatste decennia is uitgekleed. Maar let wel: ook in landen die nog wel een goede zorg capaciteit hebben (zoals b.v. Duitsland) lopen de ziekenhuizen vol. Tegen een virus als corona waarvan zoveel mensen zodanig ziek worden dat ze in het ziekenhuis belanden kun je niet alleen reageren met extra zorg capaciteit. Nog los van de vraag wat voor schade al die ex-zieken hebben opgelopen. Als er bewezen manieren zijn om de kans om ziek te worden te verkleinen, en ja de vaccins zijn bewezen via allerlei onafhankelijke medische studies, dan moet je die aangrijpen. Moet je dat verplichten? Dat is een lastige. Ik ben daar eigenlijk ook geen voorstander van. Ik hoop nog steeds dat mensen zelf de beste beslissing kunnen nemen gebaseerd op echte feiten en zich niet laten verblinden door hun teleurstelling in de politiek of laten leiden door een stel manipulatieve en angst zaaiende aandachtzoekers die allerlei onwaarheden verspreiden.
the_street 1 maand geleden
Welke landen zijn door de geschiedenis steeds bezig geweest om een groot Keizerrijk te vormen..?? Juist ja, Duitsland, Fankrijk en Italië. En welke landen gaan stapje voor stapje verder om dat toch voor elkaar te krijgen middels één groot Europa..?? Precies, alle veranderingen worden ons stapsgewijs opgedrongen, tot we niet meer terug kunnen... En na 8 jaar Balkenenden en 10 jaar Rutte, lopen we keurig in de pas. Het wordt tijd voor een Beneluxit en gedrieën de draad oppakken met het Verenigd koninkrijk..
dekiewies 1 maand geleden
Waar we eens over moeten praten is dat vond der Leyen optieft.
Geel Hesje 1 maand geleden
Het is echt onbestaanbaar dat het verplicht kan worden dat een overheid zomaar alles in jouw lichaam mag en kan spuiten waar ze maar zin in hebben!!! Mogen wij dan ook medische experimenten op de lichamen van de leden van de overheid uit gaan voeren en bepalen wat wij in hun lichamen gaan injecteren? Dan weet ik wel een leuk medisch experiment om uit te gaan voeren op die gasten onder het mom van goed voor de volksgezondheid en bescherming van het volk tegen een zeer kwaadaardig virus!!!
Geel Hesje 1 maand geleden
@mscom1 : Dat de zorg deze dingen niet aan kan komt omdat Rotte ^& Co de afgelopen decennia de zorg kompleet kapot bezuinigd hebben. Reeds voor corona waren er al laaange wachtlijsten uitgestelde operatie's en verplaatsingen naar andere ziekenhuizen. Dus dat heeft helemaal niks met corona te maken.
mscom1 1 maand geleden
@bung 87: Ken jij wel al de lange termijn bijwerkingen van covid zelf dan? Ooit gehoord van Long Covid? Nog maar zien of die mensen ooit nog beter worden. En wat bedoel je met ze werken niet? Zoals altijd al is vermeld is VERLAGEN de vaccins de kans dat je covid krijgt en vooral de kans dat je er erg ziek van wordt. En dat dit klopt blijk ook uit de getallen van de verpleeghuizen. Maar, er is nooit beweerd dat ze alles kunnen voorkomen. Zeker niet bij mensen met een zwakke gezondheid.
mscom1 1 maand geleden
@RobvdZande: Ik heb ook liever dat dit een vrije keuze is. Maar zoals ik al zei, er zijn momenteel veel mensen die niet de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben omdat de ziekenhuizen vol liggen met corona patiënten. Dus vind ik het ook een morele plicht om niet alleen naar jezelf te kijken wat je zelf het liefste zou willen, en welk risico jij bereid bent te lopen, maar ook naar de mogelijke impact op anderen. Ik weet best dat de reden dat de ziekenhuizen vol liggen niet uitsluitend de vaccinatiegraad is. En vaccins zijn ook geen wondermiddel, maar ze verlagen wel de kans op opname in het ziekenhuis en op de IC. En elke covid patiënt minder is weer één niet-covid patiënt meer die geholpen kan worden.
bung 87 1 maand geleden
nooit, nooit zal ik me laten vaccineren met iets wat niet jarenlang is getest. dat mens wordt zeker duur betaald om dit naar voren te brengen? ik heb in mijn leven veel over de wereld gezwalkt en liet me wel vaccineren tegen ziektes met vaccins die jarenlang waren getest. van deze vaccins zijn de bijwerkingen nog lang niet bekend. ze werken niet--en zelfs in verpleeghuizen worden de gevaccineerden nog steeds ziek. geef mijn portie maar aan rutte en de jonge.
RobvdZande 1 maand geleden
mscom1.. ja ik probeer zeker zoveel als mogelijk op een natuurlijke manier gezond te worden.. maar dat is niet het punt...En ik zeg ook niet dat ik nooit ergens gebruik van zal maken...Maar wel uit vrije wil.. en niet onder dwang.. Het gaat hier om vrijheden. Daar gaat het hier om !
mscom1 1 maand geleden
@RobvdZande: Je wil de natuur dus laten beslissen of je ziek wordt of niet. Prima! Maar wil je de natuur dan ook laten beslissen of je weer beter wordt of niet? Of mag de medische wetenschap daar wel weer bij helpen? Ooit gehoord van voorkomen is beter dan genezen? Vaccins zijn geen wondermiddel, maar kunnen wel helpen om de druk op de zorg te verminderen zodat mensen die geen vrije keuze hebben ook nog geholpen kunnen worden.
RobvdZande 1 maand geleden
Wat een farce....echt wij zijn wezens van moeder natuur.. ik beslis zelf wel hoe en wat.. Nooit dat ik me tegen mijn wil in laat prikken.. en zal me daar al is het tegen de hoogste prijs tegen verdedigen..Mijn lijf en van niemand anders!!!!
JoMePi 1 maand geleden
Ja vaccinatie plicht dat kan ze vinden maar daar zijn de christenjongens zwaar op tegen . Dus vergeet het maar zeker in Nederland. Daar wil Rutte zo graag weer ons beliegen en bedriegen dat hij alles van het CDA en de CU pikt . Dus hier komt geen vaccinatie plicht .Wedden??
sowieso 1 maand geleden
Aan beiden. Denk nog eens voor een tweede keer na voordat je iets plaatst
Farmer. 1 maand geleden
De rillingen lopen over mijn rug bij het lezen van dit artikel en ga zo langzamerhand begrijpen dat sommigen een verband leggen met gebeurtenissen in het verleden. De huidige hoge besmettingen kunnen eenvoudig weg niet alleen zijn veroorzaakt door ongevaccineerden. Naar nu blijkt zijn de vaccins niet optimaal en kunnen ook gevaccineerden besmet raken. Te lang heeft deze groep gemeend immuun te zijn voor het virus en zijn de omgangsregels door velen veronachtzaamd. Maar daar wordt het accent niet op gelegd. En daarnaast is de werkingsduur van het vaccin ook beperkt. Het komt er inderdaad op neer om afstand houden, mondkapjes dragen en geen groepvorming tegen gaan. De huidige sportscholen, die om vijf uur al moeten sluiten zijn daar een slecht voorbeeld van nu er sprake is van concentratie in de middaguren.
rdebuijzer 1 maand geleden
Zou "Von der Leyen" nou écht niets anders te doen hebben dan deze bizarre onzin uit te kramen?????? Doet me nl aan iets griezeligs denken!!

Meer uit Buitenland

Biden stuurt 'binnenkort' Amerikaanse troepen naar Oost-Europa

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden is van plan "binnenkort" Amerikaanse soldaten naar Oost-Europese landen en NAVO-bondgenoten te sturen. "Niet teveel", zei Biden tegen journalisten nadat hij in de stad Philadelphia een toespraak had gegeven over zijn infrastructuurplannen.

17 minuten geleden
Russische bevolking krimpt rap verder, ook door coronavirus

MOSKOU (ANP/DPA) - De Russische bevolking krimpt mede door toedoen van het coronavirus snel verder. Het land heeft deze maand circa 145,5 miljoen inwoners en dat is 700.000 inwoners minder dan een jaar eerder. Het gaat volgens de officiële statistieken om de sterkste terugval in het aantal inwoners sinds 2003. Het land wijt sinds begin 2020 toen het coronavirus uitbrak, bijna 330.000 sterfgevallen aan dat virus.

2 uur geleden
President Oekraïne wil niet dat Westen paniek zaait over Rusland

KIEV (ANP/AFP/RTR) - De Oekraïense president Volodimir Zelenski dringt er bij westerse leiders op aan geen paniek te zaaien over Russische troepen vlak over de Oekraïense grens in Rusland. "We kunnen geen paniek gebruiken", ook met het oog op de zwakke economie van Oekraïne. Het is volgens Zelenski "belangrijk niet alle informatie van inlichtingendiensten te halen".

7 uur geleden
EU en VS werken samen aan gaslevering Europa, ook voor Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie en de Verenigde Staten slaan de handen ineen om te zorgen voor energiezekerheid in de EU en Oekraïne. De twee machtsblokken werken samen om problemen met aardgastoevoer te voorkomen, ook als dat zou gebeuren als gevolg van "een nieuwe Russische invasie" van Oekraïne. Dat schrijven president Joe Biden en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen in een gezamenlijke verklaring.

7 uur geleden
Brug VS stort in kort voor bezoek Biden over infrastructuur

PITTSBURGH (ANP) - Een brug is ingestort in de Amerikaanse stad Pittsburgh, enkele uren voordat president Joe Biden de stad zou bezoeken voor gesprekken over infrastructuur. Volgens lokale media zijn er tien mensen lichtgewond geraakt. Het Witte Huis heeft nog niet gereageerd op het ongeval.

8 uur geleden
Verkiezing president Italië nog muurvast

ROME (ANP/BLOOMBERG/BELGA) - In Italië hebben ook de jongste pogingen een nieuwe president te kiezen tot niets geleid. De zesde stemronde vrijdagavond draaide uit op een fiasco, nadat eerder op de dag de vijfde ronde ook al geen winnaar had opgeleverd.

8 uur geleden
Frankrijk: Rusland moet kiezen tussen confrontatie en diplomatie

PARIJS/MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland moet kiezen tussen confrontatie of overleg, het is aan president Poetin om een keuze te maken. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian zei dat nadat president Macron Poetin telefonisch had gesproken over de spanningen rond Oekraïne. Poetin belt later op de dag nog met zijn Oekraïense ambtgenoot Zelenski.

9 uur geleden