Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Von der Leyen: genoeg vaccins in EU voor boosterprikken

Von der Leyen: genoeg vaccins in EU voor boosterprikken

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie heeft genoeg coronavaccins om de vaccinatiecampagne op te voeren en boosterprikken te zetten, zegt Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. "We worden getroffen door een nieuwe golf en we moeten het inenten verder opvoeren. U zou uw booster zes maanden na de oorspronkelijke vaccinatie moeten nemen", moedigt ze EU-burgers aan in een onlineverklaring.

"Het goede nieuws is dat we voldoende vaccins hebben. Aan het eind van deze week is een miljard doses aan de lidstaten geleverd", aldus de Duitse, die is opgeleid en heeft gewerkt als arts. "We moeten de immuniteit van gevaccineerden aanhouden."

Vaccinatie tegen Covid-19 redt duizenden levens in de EU, stelt Von der Leyen. "En boosters geven ons zelfs een hogere beschermingsgraad dan de originele vaccinatie. Ze zullen veel ziekenhuisopnames en doden voorkomen."

Halfjaar

Het ECDC, het Europese RIVM, raadt volledig gevaccineerden sinds woensdag aan na een halfjaar een boosterprik te nemen. De commissie nam die aanbeveling eerder donderdag over door voortaan ook de booster in de Europese coronapas (DCC) voor reizen in de EU op te nemen. Voor een geldig inentingsbewijs is een booster binnen uiterlijk negen maanden na de eerste vaccinatiecyclus nodig.

Von der Leyen staat er ook bij stil dat een kwart van de volwassen bevolking in de EU nog niet is ingeënt. Het gaat om ruim 87 miljoen mensen. "We moeten meer mensen overtuigen zich te laten vaccineren", zegt ze in het filmpje. "Vaccinatie beschermt u, en de anderen."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Australië stelt grensopening uit vanwege Omikron-variant

CANBERRA (ANP/AFP) - Australië stelt de geplande heropening van de grenzen voor internationale studenten en andere mensen met een visum uit vanwege zorgen over de Omikron-variant van het coronavirus. De grenzen zouden woensdag weer opengaan.

39 minuten geleden
Oud-defensieminister VS klaagt Pentagon aan wegens censuur boek

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voormalige minister van Defensie van de Verenigde Staten Mark Esper heeft een rechtszaak aangespannen tegen het Pentagon omdat delen uit zijn memoires over zijn ministertijd zijn tegengehouden. Esper was minister onder Donald Trump.

54 minuten geleden
Omikron-variant vormt groot wereldwijd risico volgens WHO

GENÈVE (ANP/RTR) - De Omikron-variant van het coronavirus vormt volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een groot wereldwijd risico waar landen zich goed op moeten voorbereiden. Uitbraken van de nieuwe variant kunnen "grote gevolgen" hebben, stelt de WHO maandag.

1 uur geleden
Franse president Macron krijgt boosterprik tegen coronavirus

PARIJS (ANP/RTR) - De Franse president Emmanuel Macron heeft afgelopen weekend een boosterprik tegen het coronavirus gekregen. Op Twitter schrijft Macron dat hij ook een griepprik heeft gehad.

1 uur geleden
Duizenden Britten bijna halve week zonder stroom door storm Arwen

ABERDEEN (ANP) - Duizenden Britten zitten door de zware storm Arwen al dagen zonder stroom. Vooral het noordoosten van Schotland is zwaar getroffen, bericht de BBC. Daar ligt het openbaar leven deels plat.

1 uur geleden
Britten overwegen grote uitbreiding boostercampagne om Omikron

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk gaat mogelijk miljoenen extra mensen een boostervaccin aanbieden vanwege de verspreiding van de Omikron-variant van het coronavirus. Vaccincomité JCVI, dat de overheid adviseert, beslist volgens bronnen van Sky News op korte termijn of zo'n derde prik wordt aanbevolen voor alle volwassenen.

3 uur geleden
Japan sluit grenzen vanwege Omikron-variant

TOKIO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Japan sluit per 30 november zijn grenzen voor praktisch alle buitenlandse bezoekers vanwege de nieuwe Omikron-variant van het coronavirus. De Japanse premier Fumio Kishida maakte dit maandag bekend, slechts een paar weken nadat het land juist was begonnen met een voorzichtige versoepeling van zijn strenge inreisbeperkingen.

4 uur geleden