Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volvo roept wereldwijd 460.000 auto's terug om airbagprobleem

Volvo roept wereldwijd 460.000 auto's terug om airbagprobleem

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - Autoproducent Volvo roept wereldwijd 460.000 auto's terug vanwege een defect aan airbags. In het opblaasmechanisme van de airbags kan een defect ontstaan als het zogeheten drijfgaselement wordt blootgesteld aan vocht en hoge temperaturen. Daardoor zouden scheuren kunnen ontstaan, zo meldde de Zweedse autoproducent aan de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) .

De autofabrikant roept twee automodellen terug naar de garage. Het gaat om de S60 en S80 sedans die het bedrijf tussen mei 2000 en maart 2009 produceerde. Ruim de helft van de terugroepactie betreft auto's die in de Verenigde Staten zijn verkocht. Volgens een woordvoerder van Volvo Nederland hoeven in Nederland geen auto's terug naar de garage.

In een toelichting aan de NHTSA meldt Volvo dat er zeker één geval bekend is waarbij het defect tot een dodelijk verkeersslachtoffer heeft geleid. Over de geschatte kosten deed het Zweedse bedrijf geen uitspraken.

Het defect bij Volvo is vergelijkbaar met de problemen die de airbags van het Japanse Takata eerder hadden. Dat bedrijf moest wereldwijd 100 miljoen airbags vervangen. Vele miljoenen zitten nog in auto's die op de weg rijden.

Meer uit Financieel

Huishoudens hadden in tweede kwartaal meer te besteden

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse huishoudens hadden in het tweede kwartaal van dit jaar meer te besteden dan in dezelfde periode een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral hogere cao-lonen en meer gewerkte uren droegen daar aan bij volgens het statistiekbureau. Tegelijkertijd steeg de hypotheekschuld.

25 minuten geleden
Economische krimp in tweede kwartaal valt iets lager uit

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar op kwartaalbasis met 0,2 procent gekrompen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) na een tweede berekening. Het cijfer werd daarmee opwaarts bijgesteld. Bij de eerste berekening in augustus kwam de krimp ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023 nog uit op 0,3 procent. Nederland zit daarmee technisch in een recessie, waarvan sprake is bij twee opeenvolgende kwartalen van krimp.

48 minuten geleden
CBS: huizenprijzen 'stabiliseren' na maanden van prijsdaling

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse huizenprijzen zijn in augustus voor de derde maand op rij licht gestegen, laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. Volgens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen lijken de huizenprijzen daarmee te "stabiliseren" na maanden van prijsdaling.

7 uur geleden
Wall Street opnieuw omlaag door rentezorgen beleggers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag opnieuw met rode cijfers gesloten. De rentezorgen bleven boven de markt hangen in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve een dag eerder. De Amerikaanse centrale bank besloot toen om voor de tweede keer dit jaar een rentepauze te houden. Wel lieten de beleidsmakers van de Fed de deur open voor nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden en verwachten ze de rente volgend jaar minder snel te verlagen dan gehoopt.

9 uur geleden
Erdogan: met Israël werken aan gasprojecten in Middellandse Zee

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Turkije gaat samen met Israël werken aan projecten voor de ontdekking en winning van aardgas in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York. Dat gas kan volgens Erdogan ook geëxporteerd gaan worden naar Europa.

10 uur geleden
Grote Duitse oefening rond crisis bij acuut tekort aan aardgas

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft donderdag een grote oefening gehouden rond de crisis die zou ontstaan bij een acuut tekort aan aardgas. In verschillende deelstaten werden simulaties georganiseerd door de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur over wat kan worden gedaan in het geval van een tekort en hoe het gasverbruik dan verminderd zou moeten worden.

11 uur geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

12 uur geleden