Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volvo Cars bouwde 50.000 minder auto's door chiptekort

Volvo Cars bouwde 50.000 minder auto's door chiptekort

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - De Zweedse autoproducent Volvo Cars heeft in het derde kwartaal 50.000 auto's minder gebouwd in vergelijking met een jaar eerder vanwege de chiptekorten die de wereldwijde auto-industrie al langere tijd plagen. Volgens het bedrijf is er inmiddels verbetering te zien bij de levering van chips, maar blijven die tekorten nog een remmende factor op de productie.

Volvo Cars zegt dat het verkoopvolume in het afgelopen kwartaal met 17 procent daalde naar 149.900 voertuigen op jaarbasis. Daarbij zakte de omzet met 7 procent tot 60,8 miljard Zweedse kroon, omgerekend 5,9 miljard euro. Het bedrijf wist de lagere verkopen enigszins te compenseren met hogere verkoopprijzen. Daar stonden wel hogere kosten voor materialen tegenover. De nettowinst zakte met een derde tot omgerekend 224 miljoen euro.

Het Zweedse automerk maakte eind oktober zijn debuut op de aandelenbeurs in Stockholm. Volvo Cars is eigendom van het Chinese autobedrijf Zhejiang Geely. Het Chinese bedrijf kocht het merk in 2010 van het Amerikaanse Ford Motor.

Meer uit Financieel

Werkgeversverenigingen aan kabinet: pas de stikstofregels aan

DEN HAAG (ANP) - VNO-NCW en MKB-Nederland roepen het kabinet op de stikstofregels te versoepelen. De werkgeversverenigingen willen zo voorkomen dat Nederland nog verder 'op slot' komt te zitten.

9 minuten geleden
Reisconcern TUI wil Duitse coronasteun volledig afbetalen

HANNOVER (ANP) - Reisconcern TUI wil 1,8 miljard dollar ophalen door nieuwe aandelen in de verkoop te doen. Daarmee wil het bedrijf uit Duitsland de coronasteun die het kreeg van de Duitse overheid afbetalen en de winstgevendheid vergroten.

49 minuten geleden
Minder missers zorgen voor hogere winst bouwconcern VolkerWessels

RIJSSEN (ANP) - Bouwbedrijf VolkerWessels is er ondanks de sterk gestegen kosten voor materiaal en lonen in geslaagd 2022 met een hogere winst af te sluiten. Het concern maakte minder kostbare missers dan voorheen. Ook kon VolkerWessels hogere kosten deels doorberekenen aan opdrachtgevers. Vooruitblikkend is de onderneming uit Rijssen somberder over de woningbouw, waar vermoedelijk minder klussen komen door oplopende rentes en strengere regels voor de huurmarkt.

1 uur geleden
Toshiba stijgt op lagere Japanse beurs na steun overnamebod

TOKIO (ANP) - Toshiba behoorde vrijdag tot de sterkste stijgers op de aandelenbeurs in Tokio. Het Japanse industrieel en technologisch concern zal het overnamebod van een Japans consortium onder leiding van investeerder Japan Industrial Partners (JIP) steunen. Met het bod van ongeveer 2 biljoen yen, omgerekend ruim 14 miljard euro, komt mogelijk een einde aan een zeer onrustige periode van het bedrijf. Toshiba wordt namelijk al jaren geplaagd door schandalen.

1 uur geleden
Economische groei van 0,6 procent in vierde kwartaal bevestigd

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse economie groeide in het vierde kwartaal van vorig jaar op kwartaalbasis met 0,6 procent. Het Centraal Bureau voor de Statistiek kwam ook na een tweede berekening tot die conclusie, na een eerste raming in februari. Na de krimp in het derde kwartaal wist Nederland daarmee een recessie te vermijden.

2 uur geleden
Beyoncé en Adidas beëindigen samenwerking

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse zangeres, songwriter, actrice en modeontwerpster Beyoncé en het Duitse Adidas, de op één na grootste fabrikant van sportkleding en -schoenen ter wereld, hebben met wederzijdse instemming de samenwerking beëindigd. Het einde zou komen door creatieve meningsverschillen, schrijft The Hollywood Reporter. De verkoop valt ook tegen, volgens Amerikaanse media.

2 uur geleden
Eerste wet in Amerika remt gebruik TikTok door kinderen

SALT LAKE CITY (ANP) - De gouverneur van de Amerikaanse staat Utah Spence J. Cox heeft donderdag een wet ondertekend die het gebruik van TikTok en Instagram door jongeren en kinderen drastisch inperkt. Eerder deze maand nam de wetgevende macht van Utah de maatregel aan, ondanks tegenstand van de techindustrie en experts op het gebied van burgerrechten, schrijft The New York Times.

3 uur geleden