Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volvo bouwt fabriek voor elektrische auto's in Slowakije

Volvo bouwt fabriek voor elektrische auto's in Slowakije

BRATISLAVA (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Het Zweedse autobedrijf Volvo Cars gaat een fabriek voor elektrische auto's bouwen in Slowakije. Daarmee is een investering gemoeid van 1,2 miljard euro, aldus Volvo. Er moeten jaarlijks 250.000 elektrische auto's van de band gaan rollen. De fabriek komt in de buurt van de stad Košice, in het oosten van Slowakije.

De locatie moet werk gaan bieden aan circa 7000 mensen. Het is de bedoeling dat in 2026 wordt begonnen met de productie. Volgens Volvo-topman Jim Rowan is uitbreiding in Europa van het grootste belang voor het bedrijf. Europa is de belangrijkste markt voor Volvo. Het concern wil in 2030 alleen nog maar elektrische auto's verkopen.

Volgens Volvo is Slowakije een van de meest productieve landen ter wereld voor het bouwen van auto's, met goede logistieke verbindingen met de rest van Europa. De Slowaakse overheid geeft subsidie voor de bouw van de fabriek. Premier Eduard Heger noemde de investering door Volvo een "historisch moment en geweldig nieuws" voor Slowakije.

Meer uit Financieel

Reuters: economie Rusland verteert sancties beter dan verwacht

MOSKOU (ANP) - De Russische economie lijkt de sancties tegen het land vanwege de oorlog in Oekraïne beter te verteren dan eerder voorzien. Zo zal de krimp minder zijn dan eerder was voorspeld, meldt persbureau Reuters dat nieuwe prognoses van het Russische ministerie van Economische Zaken inzag. Ook de inflatie valt naar verwachting lager uit dan bij een eerdere voorspelling.

17 minuten geleden
Koerssprong chemiebedrijf Avantium op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Chemiebedrijf Avantium was woensdag een opvallende stijger op de aandelenbeurs in Amsterdam. De onderneming die in de index voor kleinere fondsen is genoteerd werd beloond na haar handelsupdate. Daarin maakte Avantium bekend dat het al twee klanten heeft voor zijn fabriek in aanbouw voor de productie van plantaardige plastics in Delfzijl.

1 uur geleden
Reizigersaantallen Schiphol nog lang niet op pre-coronaniveau

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol kreeg vorige maand 5,2 miljoen reizigers over de vloer. Daarmee is sprake van een forse stijging ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar en juli 2020, toen coronamaatregelen het reizen nog bemoeilijkten. De aantallen van voor de crisis worden, mede door de problemen rond de personeelstekorten, bij lange na nog niet bereikt.

1 uur geleden
Amerikaanse olie-export stijgt naar record door Europese vraag

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De export van Amerikaanse olie is tot recordhoogte gestegen. Dat komt vooral door de grotere vraag vanuit Europa waar raffinaderijen naarstig op zoek zijn naar nieuwe aanvoerroutes door het verbod op Russische olie vanwege de inval in Oekraïne.

1 uur geleden
Retailer Target daalt op Wall Street na tegenvallende cijfers

NEW YORK (ANP) - Target behoorde woensdag tot de sterkste dalers op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse warenhuisketen zag de kwartaalwinst met bijna 90 procent dalen vanwege maatregelen om overtollige voorraden kwijt te raken. Target had zijn verwachtingen afgelopen kwartaal al eerder verlaagd, maar presteerde desondanks toch nog slechter dan kenners hadden verwacht. De totale omzet nam wel licht toe dankzij prijsverhogingen. Het aandeel verloor bijna 5 procent.

3 uur geleden
BAM bouwt A-pier Schiphol af

SCHIPHOL (ANP) - Bouwconcern BAM gaat de A-pier op Schiphol afbouwen. Dat heeft de luchthavenexploitant besloten. Volgens Schiphol heeft BAM tijdens de aanbesteding laten zien de capaciteit in huis te hebben om de klus te klaren.

3 uur geleden
Bezwaarmakers spaartaks hebben brief ontvangen over herstel

DEN HAAG (ANP) - Alle bezwaarmakers tegen de onrechtmatig verklaarde 'spaartaks' (de vermogensrendementsheffing) hebben inmiddels een brief gekregen van de Belastingdienst. Daarmee is de "eerste fase van het rechtsherstel volgens planning afgerond", meldt het ministerie van Financiën.

4 uur geleden