Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volt overweegt toch hoger beroep na 'tik op vingers' door rechter

Volt overweegt toch hoger beroep na 'tik op vingers' door rechter

DEN HAAG (ANP) - De partij Volt overweegt toch in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter, die woensdag oordeelde dat de partij het geschorste Kamerlid Nilüfer Gündoğan terug in de fractie moet nemen. Zij was uit de fractie gezet nadat er meldingen tegen haar waren gedaan wegens grensoverschrijdend gedrag, maar volgens de rechter heeft Volt "in de hele affaire te voortvarend een onjuiste weg bewandeld".

Partijleider Laurens Dassen zei woensdag gevolg te geven aan de uitspraak omdat de rechter hem "op de vingers heeft getikt". Hij zegde toe met Gündoğan te gaan praten en bood haar zijn excuses aan. Maar een woordvoerder bevestigt donderdag na berichtgeving van EenVandaag dat de partij nadenkt over hoger beroep. De advocaten van de partij zouden zich daar op het moment over beraden.

Deskundigen, onder wie hoogleraar staatsrecht Wim Voermans en parlementair historicus Bert van den Braak spraken woensdag al respectievelijk over een "vreemde" en "verregaande" uitspraak van de rechter. Volgens Bettie Drexhage, auteur en voormalig ambtenaar, zijn verenigingsrecht noch arbeidsrecht hier van toepassing, terwijl de rechter zich daar wel op baseerde.

Volt kwam vorig jaar na de verkiezingen met drie zetels in de Tweede Kamer. De rechter toonde in het vonnis wel begrip dat de "jonge, relatief onervaren partijleiding" tot actie overging na meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Volgens de rechter moet dit bezien worden in de context van MeToo en de onthullingen van het programma BOOS over The Voice of Holland.

Meer uit Politiek

Stichting van Laurentien mag door met toeslagenmethode

DEN HAAG (ANP) - De Stichting (Gelijk)waardig Herstel, opgericht door prinses Laurentien, mag door met het helpen van mensen die getroffen zijn door het schandaal rond de kinderopvangtoeslag. Zij heeft een akkoord gesloten met het ministerie van Financiën over de voorwaarden waaronder dat kan, meldt staatssecretaris Nora Achahbar (Toeslagen) in een brief aan de Tweede Kamer.

7 uur geleden
Dit jaar slechts 'accentverschillen' in viering van Prinsjesdag

DEN HAAG (ANP) - Dit jaar zal Prinsjesdag grotendeels doorgaan in de oude vorm, bevestigt een woordvoerder van de Eerste Kamer na berichtgeving door de NOS. Wel zijn er enkele "accentverschillen", zoals een speciaal lesprogramma door ProDemos voor scholieren.

8 uur geleden
VVD wil dat ook kabinet wegblijft bij EU-vergaderingen Hongarije

DEN HAAG (ANP) - De VVD steunt de Europese Commissie, die voorlopig alleen ambtenaren stuurt naar informele vergaderingen die Hongarije als huidig EU-voorzitter organiseert. De regeringspartij wil van premier Dick Schoof en buitenlandminister Caspar Veldkamp weten waarom Nederland zich daar niet bij aansluit.

10 uur geleden
Premier Schoof: boycot Hongaarse EU-vergadering per keer bekijken

LUXEMBURG (ANP) - De Nederlandse premier Dick Schoof wil per gelegenheid bekijken of Nederland EU-vergaderingen gaat boycotten die Hongarije organiseert.

1 dag geleden
Minister Heinen van Financiën in Brussel: Nederland blijft streng

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe Nederlandse regering blijft in Brussel op begrotingsdiscipline hameren. Dat heeft minister Eelco Heinen van Financiën in Brussel gezegd.

1 dag geleden
NSC-Kamerlid Hertzberger: 'groot ongemak' bij coalitie met PVV

DEN HAAG (ANP) - NSC-Kamerlid Rosanne Hertzberger voelt "groot ongemak" bij de samenwerking met de PVV, schrijft ze op LinkedIn. Ze zegt daarbij ook dat ze niet de enige is in haar partij die hier zo over denkt. Ze verdedigt de keuze om met de partij van Geert Wilders in een coalitie te stappen. Maar meteen in de eerste week van het nieuwe kabinet waren volgens Hertzberger ook de "lelijke kanten van deze samenwerking" te zien.

1 dag geleden
Kamerleden pleiten voor noodvisums voor journalisten Moscow Times

DEN HAAG (ANP) - De journalisten van de Moscow Times moeten noodvisums krijgen nu de kritische onlinekrant als "ongewenste organisatie" is aangemerkt door de Russische autoriteiten, vinden Kamerleden van D66, VVD, CDA, SP, PvdD en Volt. Zij hebben hier Kamervragen over gesteld aan de ministers Caspar Veldkamp (Buitenlandse Zaken) en Marjolein Faber (Asiel en Migratie).

1 dag geleden