Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volt overweegt toch hoger beroep na 'tik op vingers' door rechter

Volt overweegt toch hoger beroep na 'tik op vingers' door rechter

DEN HAAG (ANP) - De partij Volt overweegt toch in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter, die woensdag oordeelde dat de partij het geschorste Kamerlid Nilüfer Gündoğan terug in de fractie moet nemen. Zij was uit de fractie gezet nadat er meldingen tegen haar waren gedaan wegens grensoverschrijdend gedrag, maar volgens de rechter heeft Volt "in de hele affaire te voortvarend een onjuiste weg bewandeld".

Partijleider Laurens Dassen zei woensdag gevolg te geven aan de uitspraak omdat de rechter hem "op de vingers heeft getikt". Hij zegde toe met Gündoğan te gaan praten en bood haar zijn excuses aan. Maar een woordvoerder bevestigt donderdag na berichtgeving van EenVandaag dat de partij nadenkt over hoger beroep. De advocaten van de partij zouden zich daar op het moment over beraden.

Deskundigen, onder wie hoogleraar staatsrecht Wim Voermans en parlementair historicus Bert van den Braak spraken woensdag al respectievelijk over een "vreemde" en "verregaande" uitspraak van de rechter. Volgens Bettie Drexhage, auteur en voormalig ambtenaar, zijn verenigingsrecht noch arbeidsrecht hier van toepassing, terwijl de rechter zich daar wel op baseerde.

Volt kwam vorig jaar na de verkiezingen met drie zetels in de Tweede Kamer. De rechter toonde in het vonnis wel begrip dat de "jonge, relatief onervaren partijleiding" tot actie overging na meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Volgens de rechter moet dit bezien worden in de context van MeToo en de onthullingen van het programma BOOS over The Voice of Holland.

Meer uit Politiek

Van Rij: politiek had twintig jaar onvoldoende oog voor uitvoering

DEN HAAG (ANP) - De politiek heeft twintig jaar lang te weinig gelet op de uitvoering van wetten en is daarop afgestraft met de recente verkiezingswinst van de BoerBurgerBeweging, zegt staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) bij het tv-programma Buitenhof. Daarmee wijst hij ook naar zijn eigen partij CDA die het grootste deel van die tijd in het kabinet zat. Als verantwoordelijke voor de Belastingdienst loopt de bewindsman tegen veel van die uitvoeringsproblemen op.

2 uur geleden
Van der Plas: geen ambitie om premier te worden, zeg nooit nooit

DEN HAAG (ANP) - Voorvrouw Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) heeft niet de ambitie om premier te worden, maar zegt "nooit nooit". Dat laat ze weten bij WNL op Zondag. Van der Plas vindt de rol van fractieleider beter bij haar passen en heeft andere mensen in gedachten die premier zouden kunnen worden.

5 uur geleden
‘Nederlandse’ VN-Waterconferentie eindigt met 700 toezeggingen

NEW YORK (ANP) - Tijdens de VN-Waterconferentie van de afgelopen dagen, mede georganiseerd door Nederland, hebben landen en organisaties ongeveer zevenhonderd toezeggingen gedaan voor hoe zij beter omgaan met water. De toezeggingen zijn gebundeld in een "actieagenda", die als inbreng dient voor de klimaattop in de Verenigde Arabische Emiraten later dit jaar.

1 dag geleden
Yeşilgöz na advies: geen reden voor vervolging collega Wiersma

DEN HAAG (ANP) - Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz geeft geen opdracht om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar minister Dennis Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Procureur-Generaal (PG) bij de Hoge Raad Edwin Bleichrodt heeft gekeken naar de aangifte die tegen Wiersma was gedaan, en ziet geen aanknopingspunten voor vervolging. Het is nu aan de Tweede Kamer.

1 dag geleden
VVD boos: Rotterdamse terrassen niet open op Koningsdag

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdamse horecazaken kunnen tijdens Koningsdag op 27 april en ook tijdens de Rotterdam Marathon op zondag 16 april geen gasten op hun terrassen ontvangen. Ondernemers die bij de gemeente een terrasvergunning hebben aangevraagd en gekregen, bemerkten dat de vergunning pas vanaf 15 mei ingaat.

1 dag geleden
Yeşilgöz: begin aan transitie bij Landelijke Eenheid politie

DEN HAAG (ANP) - De politie kan beginnen met de grote verbouwing van de Landelijke Eenheid. Naar aanleiding van verschillende rapporten zijn plannen gemaakt voor de transitie en daar kan mee begonnen worden, schrijft minister van Justitie Dilan Yeşilgöz aan de Tweede Kamer. Ze spreekt van "een meerjarige, complexe en omvangrijke opgave".

1 dag geleden
60 uur taakstraf en week voorwaardelijk voor Gideon van Meijeren

DEN HAAG (ANP) - Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie is vrijdagmiddag veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een week. Hij was niet bij zijn strafzaak aanwezig.

2 dagen geleden