Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volt-leider Dassen bedankt leden voor incasseringsvermogen

Volt-leider Dassen bedankt leden voor incasseringsvermogen

AMSTERDAM (ANP) - Volt-leider Laurens Dassen heeft woensdagavond in afwachting van de verkiezingsuitslag partijleden bedankt voor hun incasseringsvermogen. "Ik hoop en ambieer uit de grond van mijn hart dat Volt het hier en daar beschadigde vertrouwen met zelfkritiek en optimisme zal herstellen", zei hij tijdens een partijbijeenkomst in Amsterdam.

Dassen refereerde daarmee aan de gebeurtenissen binnen de partij rond Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan, die eerder wegens gemeld grensoverschrijdend gedrag uit de fractie werd gezet.

Volgens Dassen zullen lessen worden getrokken uit wat er zich heeft afgespeeld. Hij ging in zijn toespraak eerst in op de situatie in Oekraïne. "Het is belangrijker dan ooit om een boodschap van verbondenheid, eenheid en solidariteit uit te dragen. Voor Volt in Den Haag was dat de afgelopen weken erg moeilijk. Ik snap dat jullie daar veel vragen over hebben", aldus Dassen.

"Tegelijkertijd weet ik dat de noodzaak van de nieuwe politieke cultuur niets betekent als we niet desnoods ten koste van onszelf bereid zijn te acteren als mensen in de verdrukking komen." Volgens hem is gedragscode waar de leden mee hebben ingestemd daar "glashelder over". "En hadden we dingen beter kunnen doen? Ongetwijfeld. Daar zullen we lessen uit trekken."

Volt doet in Nederland in tien gemeenten voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Kiezers konden in Amsterdam, Arnhem, Delft, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle op de partij stemmen.

Meer uit Binnenland

Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

5 uur geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

5 uur geleden
Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft besloten twee woningen te sluiten wegens een nieuwe explosie in de Koninginnestraat. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Een woning in de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat werden gesloten.

6 uur geleden
Milieuorganisatie vecht natuurvergunning Schiphol aan bij rechter

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) vecht samen met Greenpeace Nederland en Milieudefensie de natuurvergunning voor Schiphol aan bij de rechter. De milieuorganisatie kondigde dat eind september al aan, en heeft vrijdag een beroepschrift naar de rechtbank gestuurd. Volgens MOB had de vergunning niet verstrekt mogen worden vanwege "grove inhoudelijke en procedurele gebreken".

8 uur geleden
Mark Rutte wenst Nederlandse televisie 'veel Matthijs' toe

HILVERSUM (ANP) - Mark Rutte vindt het "mooi" dat Matthijs van Nieuwkerk weer terugkomt op de Nederlandse televisie. Dat heeft de demissionair minister-president gezegd in gesprek met Jaïr Ferwerda, in de RTL-talkshow Beau.

9 uur geleden
Burgemeester: volgend jaar schadefonds voor ondernemers Ter Apel

TER APEL (ANP) - Ondernemers in Ter Apel kunnen naar verwachting ergens begin volgend jaar gebruikmaken van een schadefonds voor extra kosten die ze maken door overlast van asielzoekers. Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, heeft dat deze week aan de gemeenteraad medegedeeld.

12 uur geleden
Lab: kwart van de schapen bij bedrijven met blauwtong stierf

DEVENTER (ANP) - In de eerste twee maanden van de blauwtonguitbraak zijn 37.000 schapen meer gestorven dan normaal. Dat meldt het laboratorium Royal GD op basis van een analyse van de uitbraak. Bij beroepsmatige schapenhouders die minstens zes weken geplaagd zijn met het virus stierf gemiddeld 25 procent van de dieren.

14 uur geleden