Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volleybalster De Kruijf deze zomer niet in nationale ploeg

Volleybalster De Kruijf deze zomer niet in nationale ploeg

UTRECHT (ANP) - Volleybalster Robin de Kruijf komt deze zomer niet uit voor het Nederlands team. De 30-jarige middenaanvalster, die vorige week zaterdag haar eerste Champions League won, is na een zwaar seizoen in Italië en na dertien opeenvolgende jaren nationaal team toe aan fysieke en mentale rust.

"De afgelopen dertien jaar heb ik altijd zowel voor een club als voor het nationaal team gespeeld. Na een zwaar seizoen in Italië, waar we feitelijk het hele seizoen in een afgesloten bubbel leefden, ben ik toe aan meer vrijheid en meer tijd voor mijzelf", aldus De Kruijf. Ze bekijkt volgend jaar of ze zich weer beschikbaar wil stellen voor Oranje.

De Kruijf pakte met haar ploeg Imoco Volley Conegliano dit jaar de Italiaanse landstitel, de beker, de Supercup en de Champions League. Vorige week zaterdag won De Kruijf met haar team in de finale met 3-2 van haar voormalige werkgever Vakifbank Istanbul.

Belastende combinatie

Ze debuteerde in Oranje in 2008 onder bondscoach Avital Selinger. Sindsdien kwam zij 347 keer uit voor het Nederlands team.

"Onze dank naar Robin de Kruijf is groot, want zij heeft tot nu toe een hele grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het Nederlands team. Dat zij nu een pas op de plaats maakt, bevestigt wat wij al een tijdje weten: namelijk dat de combinatie club en nationaal team een hele belastende is op de lange termijn. Wij blijven daarom investeren in het opleiden van speelsters", aldus Joop Alberda, technisch directeur van de Nevobo.

Meer uit Sport

Djokovic wint eenvoudig eerste partij op masterstoernooi Rome

ROME (ANP) - Novak Djokovic heeft de derde ronde bereikt van het masterstoernooi van Rome. De als eerste geplaatste Serviër won in twee sets van de Fransman Corentin Moutet: 6-3 6-1.

8 uur geleden
Hordeloper Smidt eindigt ver achter Dos Santos op plek zes in Doha

DOHA (ANP) - Nick Smidt is tijdens de Diamond League in Doha als zesde geëindigd op de 400 meter horden. De Nederlander zette een tijd neer van 49,97. De Braziliaanse winnaar Alison dos Santos kwam in 46,86 over de finish en bleef daarmee de concurrentie ruim voor. De wereldkampioen van 2022 noteerde bovendien de beste jaartijd.

9 uur geleden
Griekspoor verliest van Italiaanse qualifier op ATP-toernooi Rome

ROME (ANP) - Tallon Griekspoor is uitgeschakeld in de tweede ronde van het masterstoernooi van Rome. De als 23e geplaatste Nederlander verloor in drie sets van de Italiaanse qualifier Francesco Passaro: 4-6 6-3 7-6 (5).

9 uur geleden
Welten stopt na dit seizoen als tophockeyster

UTRECHT (ANP) - Hockeyster Lidewij Welten stopt aan het eind van dit seizoen. Kampong, de club van de 33-jarige hockeyster, maakte bekend dat Welten in de play-offs van dit seizoen haar laatste wedstrijden speelt.

11 uur geleden
Pogacar wint eerste tijdrit in Giro d'Italia, Arensman vierde

PERUGIA (ANP) - Tadej Pogacar heeft de eerste tijdrit in de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De rozetruidrager van UAE Team Emirates was in de tijdrit over 40,6 kilometer tussen Foligno en Perugia zeventien seconden sneller dan de Italiaan Filippo Ganna. De Amerikaan Magnus Sheffield was de nummer drie. Thymen Arensman werd op een minuut van Pogacar vierde.

11 uur geleden
Wielrenster Bredewold wint eerste rit van Ronde van Baskenland

ELGOIBAR (ANP) - Wielrenster Mischa Bredewold heeft de eerste etappe van de Ronde van Baskenland gewonnen. De Europees kampioene was de snelste in een massasprint na een rit over 140 kilometer van Vitoria-Gasteiz naar Elgoibar.

15 uur geleden
Zieke Rybakina kan haar titel in Rome niet verdedigen

ROME (ANP) - Elena Rybakina kan haar titel van het tennistoernooi in Rome niet verdedigen. De nummer 4 van de wereld uit Kazachstan is ziek en heeft zich afgemeld voor haar wedstrijd van vrijdag in de eerste ronde tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu.

16 uur geleden