Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volleyballer Maan na 4 jaar terug bij Oranje

Volleyballer Maan na 4 jaar terug bij Oranje

NIEUWEGEIN (ANP) - Jelte Maan maakt na ruim vier jaar afwezigheid weer deel uit van de selectie van de Nederlandse volleyballers. De passer/loper is door bondscoach Roberto Piazza opgenomen in zijn voorlopige groep van 24 spelers voor het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn in januari.

Maan kwam tot en met 2015 bijna tweehonderd keer uit voor Oranje. De 33-jarige volleyballer van VC Greenyard Maaseik kreeg eerst een hernia, daarna een zware enkelblessure en vervolgens kwam hij niet meer in actie voor het nationale team.

Piazza mag veertien van de 24 spelers meenemen naar het olympisch kwalificatietoernooi, waar Nederland in de groepsfase tegen Servië, Bulgarije en Frankrijk speelt.

Meer uit Sport

Atlete Hassan wijzigt plan en kiest voor 1500 meter in LA

LOS ANGELES (ANP) - Sifan Hassan loopt zaterdag in Los Angeles haar eerste 1500 meter van het seizoen. De Nederlandse atlete zou bij de Grand Prix in het Drake Stadium aanvankelijk aan de start staan op de 5000 meter, maar heeft haar plan gewijzigd.

1 uur geleden
Ontwerper Newey 'waarschijnlijk' bij andere renstal aan de slag

LONDEN (ANP/AFP) - Topontwerper Adrian Newey zal "waarschijnlijk" bij een concurrent aan de slag gaan, nadat hij Red Bull begin 2025 officieel heeft verlaten. De 65-jarige Brit zegt dat nadat hij begin deze maand had aangekondigd, dat hij na bijna twintig jaar vertrekt bij het Formule 1-team van wereldkampioen Max Verstappen.

1 uur geleden
Swiatek klopt Gauff en staat voor de derde keer in Rome in finale

ROME (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft zich ten koste van Coco Gauff geplaatst voor de finale van het graveltoernooi van Rome. De Poolse nummer 1 van de wereld versloeg de mondiale nummer 3 na bijna twee uur spelen in twee sets: 6-4 6-3.

2 uur geleden
Wiebes derde in door valpartij ontsierde massasprint in Burgos

BURGOS (ANP) - Lorena Wiebes is als derde geëindigd in de eerste etappe van de Ronde van Burgos. De renster van SD Worx-Protime moest in de sprint de Finse winnares Lotta Henttala (EF Education-Cannondale) en de Oostenrijkse Carina Schrempf (Fenix-Deceuninck) voor laten gaan.

2 uur geleden
Tennistoernooi van Queen's krijgt in 2025 ook vrouwenversie

LONDEN (ANP/RTR) - Het grastoernooi van Queen's in Londen krijgt in 2025 ook een vrouwenversie, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. Het WTA 500-tennisevenement wordt een week voor het mannentoernooi gehouden.

3 uur geleden
Alaphilippe wint twaalfde Giro-etappe na lange ontsnapping

FANO (ANP) - Wielrenner Julian Alaphilippe heeft de twaalfde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Fransman van Soudal Quick-Step kwam na een lange ontsnapping in de rit van Martinsicuro naar Fano alleen over de streep. Hij had medevluchter Mirco Maestri uit Italië op ruim 11 kilometer van de finish gelost.

3 uur geleden
Tennisser Paul verslaat Hurkacz en bereikt halve finale in Rome

ROME (ANP) - Tennisser Tommy Paul staat in de halve finale van het masterstoernooi van Rome. De Amerikaan versloeg de Pool Hubert Hurkacz in een enerverende wedstrijd met 7-5 3-6 6-3.

4 uur geleden