Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volleybalbond worstelt met bekerduels na 17.00 uur

Volleybalbond worstelt met bekerduels na 17.00 uur

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse volleybalbond Nevobo worstelt met de bekerwedstrijden van komend weekeinde. In de achtste finales spelen teams uit zowel de Eredivisie als de lagere divisies. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen mogen de ploegen uit de lagere divisies echter na 17.00 uur niet meer trainen en wedstrijden spelen.

"De Eredivisie valt onder de topsportcompetities waar een uitzondering voor geldt", zegt een woordvoerder van de Nevobo. "We hebben zaterdag echter wel een uitdaging. De achtste finales van het bekertoernooi bestaan uit zogeheten driekampen. De hele Eredivisie doet daaraan mee, maar ook clubs uit lagere divisies. Zij moeten om 17.00 uur klaar zijn, maar veel wedstrijden zijn op een later tijdstip gepland. We kijken met de clubs en de hallen waar gespeeld wordt wat er mogelijk is."

De voorbereiding van de teams die lager spelen, wordt ook verstoord. "Zij trainen normaal 's avonds, maar dat kan nu niet. In de Eredivisie trainen de clubs juist vaak overdag, omdat de meesten fullprof zijn", aldus de woordvoerder.

Besluit

De volleybalbond neemt vermoedelijk maandag of anders dinsdag een besluit over het doorgaan of stopzetten van de competities onder de Eredivisie. Aangezien trainen vanwege de nieuwe maatregelen heel lastig wordt, overwegen heel wat sportbonden hun amateurcompetities voorlopig stil te leggen. "Onze clubs willen duidelijkheid, we krijgen veel vragen binnen", aldus de Nevobo. "We werken nu de scenario's uit met de mogelijkheden."

De volleybalbond heeft van sommige clubs al gehoord dat ze 's ochtends vroeg willen gaan trainen in plaats van zoals gebruikelijk 's avonds.

Meer uit Sport

Pedersen lijkt na val te kunnen starten in Ronde van Vlaanderen

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Mads Pedersen doet zondag normaal gesproken mee aan de Ronde van Vlaanderen. De Deense wielrenner heeft geen ernstige verwondingen overgehouden aan zijn val van woensdag in Dwars door Vlaanderen.

20 minuten geleden
Belgische wielrenner De Lie heeft ziekte van Lyme

BRUSSEL (ANP) - Wielrenner Arnaud De Lie heeft de ziekte van Lyme. Dat heeft zijn ploeg Lotto Dstny bekendgemaakt. De 22-jarige Belg zit aan de antibiotica en komt de komende tijd waarschijnlijk niet in actie.

4 uur geleden
Operatie voor Belgische wielrenner Stuyven na sleutelbeenbreuk

HERENTALS (ANP) - Wielrenner Jasper Stuyven heeft aan de zware valpartij in Dwars door Vlaanderen een sleutelbeenbreuk overgehouden. De Belg, die uitkomt voor Lidl-Trek, is inmiddels geopereerd in het ziekenhuis in Herentals, meldt hij op Instagram.

5 uur geleden
LeBron James keert met 'triple-double' terug bij winnende Lakers

LOS ANGELES (ANP/AFP) - Basketballer LeBron James heeft een succesvolle rentree gemaakt bij de Los Angeles Lakers. De 39-jarige sterspeler leidde zijn team met een 'triple-double' langs Memphis Grizzlies: 136-124.

6 uur geleden
Tennisster Aleksandrova trekt goede lijn door met zege op Pegula

MIAMI (ANP/RTR) - Tennisster Ekaterina Aleksandrova heeft haar zege op Iga Swiatek, de nummer 1 van de wereld, een passend vervolg gegeven. De Russische won in de kwartfinales in Miami van de als vijfde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula. Het werd 3-6 6-4 6-4.

6 uur geleden
Medvedev en Sinner treffen elkaar na Australian Open ook in Miami

MIAMI (ANP) - Jannik Sinner en Daniil Medvedev staan twee maanden na de finale van de Australian Open opnieuw tegenover elkaar. De tennissers bereikten in Miami de halve eindstrijd. Sinner was met 6-4 6-2 te sterk voor de Tsjech Tomas Machac en Medvedev versloeg de Chileen Nicolás Jarry met 6-2 7-6 (7).

6 uur geleden
Voetbalsters Ajax verdienen ruim 700.000 euro in Champions League

LONDEN (ANP) - Ajax heeft ruim 700.000 euro verdiend aan de bijzondere prestaties van de voetbalsters dit seizoen in de Champions League. De kwartfinale tegen Chelsea bleek na een 3-0-nederlaag in Amsterdam en het 1-1-gelijkspel in Londen het eindstation, waardoor er niet nog eens 180.000 euro aan inkomsten bij kwam.

10 uur geleden