Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vollering ziet in Luik wielerdroom uitkomen

Vollering ziet in Luik wielerdroom uitkomen

LUIK (ANP) - Demi Vollering pakte zondag in Luik-Bastenaken-Luik dan toch haar eerste grote zege als profwielrenster. In de Brabantse Pijl verloor ze anderhalve week geleden nipt de sprint van de Amerikaanse Ruth Winder, in de Amstel Gold Race was Marianne Vos net te sterk voor de 24-jarige renster van SD Worx. Maar met hulp van ploeggenote Anna van der Breggen lukte het in Luik. "Een wereldkampioene die je aan de overwinning helpt, het is ongelooflijk", vertelde ze, met tranen in de ogen.

Vollering geldt als een groot talent en belandde na twee jaar voor Parkhotel Valkenburg te hebben gereden dit jaar bij de Nederlandse topploeg, die vorig jaar nog als Boels-Dolmans in het peloton reed. "Twee jaar geleden werd ik hier al derde. Maar dat ik nu al zo'n koers kan winnen, is een droom die uitkomt."

Vollering had zich woensdag in de Waalse Pijl nog ijzersterk getoond als helper van Van der Breggen, die daar haar zevende overwinning op rij boekte. De wereldkampioene, bezig aan haar laatste jaar, wilde in Luik-Bastenaken-Luik duidelijk wat terug doen. Het resulteerde in kilometers lang kopwerk om de achtervolgende Marianne Vos niet meer voorin te laten terugkeren.

Vollering: "Anna was zo goed, de hele ploeg reed geweldig. Ik ben zo dankbaar dat ze dit voor mij doen. Op een gegeven moment kwam Vos weer terug in de kopgroep en moesten we nog een keer het tempo opvoeren. Vos moet je er niet bij hebben in de sprint. Ik was blij dat we haar alsnog kwijtraakten."

Meer uit Sport

Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

5 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

5 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

7 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

9 uur geleden
Shorttrackers zonder Knegt naar wereldbeker in Montreal

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse shorttrackers reizen zonder routinier Sjinkie Knegt naar de eerste wereldbekerwedstrijd die van 20 tot en met 22 oktober wordt verreden in het Canadese Montreal. De 34-jarige Fries is niet geselecteerd door de selectiecommissie van schaatsbond KNSB. Bij de shorttracksters hebben de 16-jarige Angel Daleman en de 19-jarige Diede van Oorschot een plek in het team gekregen.

9 uur geleden
Wielrenster Wiebes eerste Europees kampioene gravel

OUD-HEVERLEE (ANP) - Lorena Wiebes is Europees kampioene gravelrijden. De Nederlandse wielrenster kwam als tweede over de finish in het Belgische Oud-Heverlee, maar omdat de winnares Tiffany Cromwell Australische is, krijgt zij geen prijs. Wiebes is de eerste Europees kampioene ooit.

10 uur geleden
Turner Schmidt kan geluk niet op na behalen olympisch ticket

ANTWERPEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt (27) is dolblij dat de Nederlandse ploeg erin geslaagd is om een olympisch teamticket af te dwingen. Schmidt, die twee keer de Spelen miste, hoopt dat hij er in Parijs ook daadwerkelijk bij kan zijn.

11 uur geleden